Λένε πως το φαγητό δημιουργείται με αναμνήσεις και φέρνει αναμνήσεις. Ειδικά σττην περίπτωση του γαμήλιου μενού, δεν είναι απλώς σημαντικό αλλά καθοριστικό. Εσείς λοιππόν, τι γεύση θέλετε να αφήσει ο γάμος σας;

True catering 

Δίλημμα 1ο: Μπουφέ ή σερβιριστό;

Η απάντηση εξαρτάται από το venue, τον αριθμό των καλεσμένων και το ύφος του γάμου. Στην πρώτη περίπτωση μιλάμε για μια πιο χαλαρή ατμόσφαιρα που παραπέμπει σε cocktail party, ενώ στη δεύτερη για πιο comme il faut καταστάσεις. Βέβαια, υπάρχει πάντα και η δυνατότητα συνδυασμού: Μπουφέ στην αρχή και σερβισριστό αργότερα, στο κυρίως.

Δίλημμα 2ο: Κρέας ή ψάρι;

Ούτε μαύρο, ούτε άσπρο αλλά γκρι! Η αλήθεια είναι πως για τον περισσότερο κόσμο τα κρεατικά είναι comfort food, γι’ αυτό άλλωστε και 9 στα 10 γαμήλια μενού περιλαμβάνουν κοτόπουλο. Τα ψάρια και τα θαλασσινά από την άλλη, θέλουν ίσως πιο εκπαιδευμένους ουρανίσκους, χρειάζονται πολύ προσοχή σε ό,τι αφορά το σέρβις (σωστές θερμοκρασίες κρασιού, ανάλογα σερβίτσια) και σίγουρα ανεβάζουν το κόστος. Παρ’όλα αυτά με χαρά διαπιστώνουμε πως τα catering ακολουθούν τις τάσεις, βρίσκουν έξυπνους τρόπους να εντάξουν και τα δύο στοιχεία και μάλιστα ειάγουν πιο εναλλακτικές, όπως vegatarian ή gluten free προτάσεις. Θα λέγαμε πως αν ένα γαμήλιο μενού έχει συνολικά πέντε πιάτα, καλό θα ήταν να κινηθείτε safe τουλάχιστον στα τρία πρώτα και να “πειραματιστείτε” στα δύο επόμενα.

Μέτρον άριστον

Ο χρυσός συμπαντικός κανόνας βρίσκει φυσικά εφαρμογή και εδώ. Πόσες φορές δεν έχουμε παρευρεθεί σε γαμήλιες δεξιώσεις με μπουφέ που καταλαμβάνουν μέτρα ολόκληρα και το θλιβερό θέαμα των γεμάτων πιάτων στα τραπέζια. Ο πλανήτης και οι εποχές δεν συγχωρούν πια food waste και υπερβολές. Δεν υπάρχει λόγος για πάνω από τρεις σαλάτες, πάνω από δύο ορεκτικά και πάνω από τρία κυρίως.

Εμπιστευτείτε τους ειδικούς!

Σε όσους γάμους κι αν έχετε πάει σίγουρα εκείνοι έχουν πάει σε περισσότερους και ξέρουν τι ανάγκες θα προκύψουν και πώς θα τις διαχειριστούν. Αφήστε τους να σας καθοδηγήσουν, θέλουν κι εκείνοι όσο κι εσείς έχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Συζητήστε τι θέλετε, πείτε τους ποιες είναι οι αγαπημένες σας γεύσεις και διαμορφώστε μαζί το μενού. Μπορεί να σας προτείνουν λύσεις που δεν είχατε σκεφτεί, όπως ένα all day wedding party ή ένα wedding brunch. Και κάτι σημαντικό: Αν ο χώρος του πάρτι έχει το δικό του catering καλό είναι το προτιμήσετε. Έχει απόλυτη επίγνωση των συνθηκών και αυτό είναι παραπάνω από χρήσιμο. 

Wedding brunch @ Eleon Loft 

Re-think greek

Αγγινάρες και κρίταμο στο γαμήλιο μενού; Βεβαίως, αν είναι από τις Κυκλάδες και μάλιστα συνοδεύουν υπέροχα το welcome drink. Σύγκλινο Μάνης στις τάρτες, τόνος Αλοννήσου στη σαλάτα, αυγοτάραχο Μεσολογγίου στο ριζότο και ούτω καθεξής. Τα ελληνικά προϊόντα έχουν βρει επιτέλους τη θέση που τους αξιζει στη διεθνή δημιουργική κουζίνα και δεν υπάρχει λόγος να τους γυρίζουμε την πλάτη, ειδικά αν έχουμε καλεσμένους από όλο τον κόσμο.

Anagnostopoulos group 

Mind the location

Ένας ρουστίκ γάμος σε ένα ορεινό χωριό δεν μπορεί εύκολα να περιλαμβάνει στο μενού θαλασσινά. Αντίστοιχα, σε έναν γάμο που πραγματοποιείται σε παραθαλάσσιο θέρετρο θα θέλαμε μια γεύση θαλασσινών, έστω στο ριζότο. Ναι, ο τόπος πρέπει να λαμβάνεται υπόψη στο μενού χωρίς βέβαια να το καθορίζει.

Mind the season

Φυσικά και υπάρχουν ντομάτες, πεπόνια και καρπούζια όλο τον χρόνο πλέον αλλά δεν έχουν τη γεύση που έχουν το καλοκαίρι. Οι έξυπνοι chef δημιουργούν τις πιο gourmet συνταγές με τα υλικά που τους προσφέρειη  κάθε εποχή. Κάτι θα ξέρουν. Αξιοποιήστε τα φρούτα, τα λαχανικά εποχής και τα μυρωδικά στα πλατό τυριών, στα cocktail και στα πιάτα. Δώστε στο μενού τη μοναδική γεύση και τη φρεσκάδα της εποχής.

After dark menu

Είτε είναι live cooking ριζότο και ζυμαρικά, είτε μπέργκερ, σουβλάκι, ακόμα και hot dog είναι must και ειλικρινά έχει σώσει πολύ κόσμο από πλύση στομάχου.

The drinks

Προσοχή εδώ, χρειάζεται διευκρίνιση για το αν τα ποτά, τα αναψυκτικά και το νερό συμπεριλαμβάνονται στην τιμή. Ομοίως και για το επιδόρπιο.

The budget

Last but not least. Το αφήσαμε για το τέλος, αυτό είναι όμως το σημείο εκκίνησης. Προσοχή όμως, το budget θα καθορίσει την ποσότητα της ποικιλίας αλλά σε καμία περίπτωση την ποιότητα.

True Catering 

Διαβάστε επίσης