Με απρόσκοπτη θέα στον φαληρικό όρμο, στον 5ο όροφο του κτιρίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), το Delta Restaurant διανύει τον δεύτερο χρόνο της πολύ επιτυχημένης παρουσίας του στη σφαίρα της υψηλής γαστρονομίας. Τι καλύτερο λοιπόν από το να συνδυαστεί μια τόσο ιδιαίτερη γαστρονομική εμπειρία με μια τόσο σημαντική στιγμή στη ζωή ενός ζευγαριού, όπως είναι η πρόταση γάμου. Τα ιδιαίτερα πιάτα, η ατμοσφαιρική διάθεση που εμπνέει ο ειδικά μελετημένος φωτισμός, η χαμηλή μουσική και η διακριτική παρουσία του φιλόξενου προσωπικού, θα αποτελέσουν τον λευκό καμβά όπου θα γραφτεί το πρώτο «ναι» στο βιβλίο της κοινής σας πορείας.

Συγκαταλεγόμενο πλέον, στο 3% μιας παγκόσμιας ελίτ, καθώς βραβεύτηκε με δύο Αστέρια MICHELIN και ένα MICHELIN Green Star στην πρώτη του αξιολόγηση, το Delta συνεχίζει την πορεία του πιστό στους τρεις πυλώνες που καθορίζουν τη φιλοσοφία του: τη Γαστρονομία, τη Βιωσιμότητα και τον Πολιτισμό.

MEET THE CHEFS & THE MENU DEGUSTATION 

Με επικεφαλής κουζίνας δύο νέους ανθρώπους, τον Γιώργο Παπαζαχαρία και τον Θάνο Φέσκο, το menu 12 σταδίων αποτελεί ένα αινιγματικό haute cuisine αφήγημα που ξεδιπλώνεται μέσα από ένα μενού πρωτεΐνης γαστρονομικής μαεστρίας, που μπορεί να τροποποιηθεί έτσι ώστε να καλύψει όλες τις διατροφικές επιλογές (vegetarian, vegan). Δώδεκα στάδια, δώδεκα γευστικά καλντερίμια, που κάθε τους στροφή επιφυλάσσει γεύσεις, που σου ξυπνούν συναισθήματα, προκαλούν τις αισθήσεις και σε προσκαλούν να τις απολαύσεις. Δώδεκα στάδια, που το κάθε ένα από αυτά βιώνεται ταυτόχρονα ως δημιουργική, φιλοσοφική και γαστρονομική εμπειρία. Με ένταση και τόλμη που ενθουσιάζουν. Μινιμαλιστική τελειότητα, αξιοποίηση τοπικών πρώτων υλών, εστίαση στους μικρούς παραγωγούς της Ελλάδας: αυτά είναι τα τρία συστατικά του μενού, τα οποία σε συνδυασμό με διεθνείς πρωτοποριακές τεχνικές όπως η ζύμωση (fermentation) και το σκανδιναβικό preservation, αλλάζουν όλα όσα πιστεύαμε για τη γεύση.

THE RESTAURANT

Η μυσταγωγική ατμόσφαιρα με τα βελούδινα καθίσματα, τον ατμοσφαιρικό φωτισμό, τον κρεμαστό κήπο – που δημιουργεί ένα μοναδικό μικροκλίμα μέσα στο ίδιο το εστιατόριο- το γλυπτό bar, τους άνετους καναπέδες του barlounge αλλά και την ιδιωτικότητα που εξασφαλίζουν τα δύο wine cellars αποτελούν το ιδανικό σκηνικό για να ξεδιπλωθεί η γαστρονομική πρόκληση-πρόσκληση. Η Jana Cechova, Restaurant manager του Delta, επιβλέπει το γαστρονομικό ταξίδι που προσφέρεται σε κάθε επισκέπτη. Με εμπειρία σε βραβευμένο με MICHELIN εστιατόριο, ενορχηστρώνει το σερβίρισμα, δημιουργώντας μια μοναδική εμπειρία από τον συνδυασμό των γεύσεων και της ατμόσφαιρας του εστιατορίου.

THE WINE

Η οινοθήκη του εστιατορίου λειτουργεί ως όχημα για ένα ανεπανάληπτο ταξίδι στις διεθνείς ποικιλίες, με εκατοντάδες ετικέτες που καλύπτουν όλο το φάσμα του νέου και του παλαιού οινικού κόσμου και της οινοποίησης, από κάθε γωνιά της γης. Εμβληματικά οινοποιεία, μυθικά terroirs, σπάνιες ποικιλίες, αποκλειστικές εισαγωγές, κελάρια παλαίωσης…Με περίπου 650 διαφορετικές ετικέτες και διαρκείς προσθήκες από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, οι επιλογές του Head Sommelier Τηλέμαχου Παπανδρέα λειτουργούν ως τα απαραίτητα σημεία στίξης, ενισχύοντας τη γεύση και επίγευση των πιάτων.

Επιπλέον, το Delta Restaurant στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) βραβεύτηκε με το Restaurant & Bar Design Award 2022 στην κατηγορία “Europe – In Another Space”, η οποία αφορά χώρους εστίασης στην Ευρώπη που βρίσκονται μέσα σε μουσεία, αεροδρόμια, μέσα μεταφοράς, οπουδήποτε εκτός από ξενοδοχεία.

ARTWORKS

Ως πλατφόρμα προβολής σύγχρονων εικαστικών, το Delta συνεργάζεται με την ARTWORKS αναδεικνύοντας έργα τα οποία εναλλάσσονται ανά χρονιά και έρχονται να προστεθούν στον χώρο οργανικά ως μέρος του τοπίου. Ακολουθώντας την ιδέα της αειφορίας, σας προκαλούν να σκεφτείτε την Τέχνη ως μέρος ενός πολυποίκιλου οικοσυστήματος με αλληλεξαρτώμενους παράγοντες. Τα έργα ανιχνεύουν τη σχέση φυσικού και ψηφιακού περιβάλλοντος, γνώσης και συναισθήματος, την έννοια της σωματικότητας σε διάλογο με την αρχιτεκτονική και το τοπίο. Εντάσσουν μυθολογικές αναφορές στους σύγχρονους προβληματισμούς και συνδέουν οπτικές απτικές πληροφορίες. Οι καλλιτέχνες που παρουσιάζουν φέτος τα έργα τους έχουν βραβευτεί από το Πρόγραμμα Υποστήριξης Καλλιτεχνών Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος της ARTWORKS χάρη στην ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Yes I Do Note: Το Delta Restaurant, η ναυαρχίδα του ομίλου Δειπνοσοφιστήριον, δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) με στόχο να αποτελέσει έναν πρότυπο γαστρονομικό προορισμό αντάξιο των υψηλών προδιαγραφών του ΚΠΙΣΝ, αναδεικνύοντας συγχρόνως την ελληνική κουζίνα με όλο τον κόσμο.

Κάντε άμεσα την κράτησή σας και πείτε το πιο αξέχαστο «Yes I Do» της ζωής σας!

DELTA RESTAURANT

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”, Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα, (5ος όροφος κτίριο Εθνικής Λυρικής Σκηνής)

Τηλέφωνο: 6986657553

Site: www.deltarestaurant.gr

Instagram: @delta_restaurant

Email info@deltarestaurant.gr

RELATED POSTS