Από τον Παναγιώτη Κούστα

Όλοι γνωρίζουμε τη γεμάτη θετικά vibes fashion stylist, σχεδιάστρια μόδας και επιχειρηματία μέσα από τη δουλειά της στα περιοδικά και την τηλεόραση, αλλά και τα looks των celebrities που έχει κατά καιρούς επιμεληθεί! Πλέον, ήρθε η ώρα να μάθουμε τα πάντα και για την υπηρεσία του wedding styling την οποία προσφέρει.

Αλεξάνδρα, τι ακριβώς είναι η υπηρεσία του wedding styling που έχει έρθει για να κάνει τη ζωή των νυφών όχι μόνο πιο όμορφη, αλλά και πιο εύκολη;

Ο ρόλος μου με την υπηρεσία του wedding styling είναι περίπου σαν αυτόν της καλής νεράιδας: να πάρω από τις νυφούλες το άγχος που πηγάζει από το ότι ο χώρος του γάμου είναι για εκείνες χαώδης και η εμπειρία πρωτόγνωρη και να τους αφήσω μόνο τη χαρά! Καθώς εγώ γνωρίζω τον χώρο εκ των έσω, μπορώ να δώσω σε κάθε κορίτσι όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται, αλλά και να το βοηθήσω να οργανώσουμε μαζί σωστά τα πάντα και σύμφωνα με ένα budget έτσι ώστε αυτό που θα πάρει να μην είναι τίποτα λιγότερο από αυτό που θέλει! Το πιο σημαντικό; Η πρόταση της εικόνας και οι επιλογές που δίνω για την υλοποίησή της θα είναι σίγουρες. Δεν χρειάζεται ψάξιμο. Δεν χρειάζεται τα κορίτσια να βρίσκονται στα μαγαζιά, να τρέχουν, να προσπαθούν, να κουράζονται, να εξαντλούνται, να απογοητεύονται και να στεναχωριούνται, γιατί θα τους κανονίσω εγώ ό,τι χρειάζονται, θα έχουν στα πόδια τους αυτό που πρέπει, ακόμα και τα παπούτσια τους να τα δοκιμάσουν χωρίς να πρέπει να δημιουργήσουν τίποτα από το μηδέν. Απλώς, να χαρούν τη διαδικασία!

Πώς ακριβώς δουλεύεις; Πώς μπορεί να απευθυνθεί σε σένα μια νύφη για να την αναλάβεις;

Η πρώτη συνάντηση γίνεται με ένα ραντεβού στο γραφείο μου, στο Stylishious (Σπευσίππου 1, Κολωνάκι, τηλ. 2107296493) και κάθε μέλλουσα νύφη μπορεί να έρθει μόνη της, μαζί με τη μητέρα της, με τις φίλες της, με όποιον θέλει! Το πρώτο ραντεβού κρατάει μία ώρα και η χρέωση είναι 200 ευρώ, ένα ποσό προσιτό έτσι ώστε να μην αισθανθεί κανένα κορίτσι δυσκολία να απευθυνθεί σε εμένα. Σε αυτό το ραντεβού δίνω στα κορίτσια ό,τι χρειάζονται για να κινηθούν στον χώρο, είτε θελήσουν να κάνουμε μαζί αυτή τη διαδρομή του wedding styling, είτε θελήσουν να πάνε ανεξάρτητα, καθώς δεν είναι δεσμευτικό το να κάνουμε τα πάντα μαζί! Μάλιστα, στη συνέχεια το service του wedding styling μπορεί να συνεχίσει να είναι με την ώρα και τα κορίτσια να με έχουν στο πλάι τους μόνο όποτε αισθάνονται ότι με χρειάζονται, κατόπιν συνεννόησης, βέβαια!

Αναλαμβάνεις μόνο νύφες ή σε αφορά η επιμέλεια του styling και των υπόλοιπων «επίτιμων προσώπων» ενός γάμου όπως της μητέρας, της κουμπάρας, της πεθεράς, αλλά και του γαμπρού;

Καταρχήν, εννοείται πως αναλαμβάνω και αγόρια και μπορώ να σου πω, μάλιστα, ότι αυτό κάνει τη διαδικασία ακόμα πιο διασκεδαστική και ευχάριστη γιατί οδηγεί στο να υπάρχει μια στιλιστική σύνδεση ανάμεσα στο ζευγάρι! Καθώς συνήθως ο ένας κρύβει πράγματα από τον άλλο σχετικά με την εμφάνισή του, εγώ που ξέρω τι γίνεται στο background και για τους δύο, αναλαμβάνω τον ρόλο της σύνδεσης, του να τους φτιάξω μια εικόνα κοινή που θα την έχουν μαζί τους για πάντα και που, πραγματικά, θα είναι «μία εικόνα ίσον χίλιες λέξεις»! Το ίδιο ισχύει και για όλους όσους θέλουν να εμπλακούν σε αυτό το δημιουργικό παιχνίδι της αρμονίας στο styling όλου του γάμου και που μπορεί να αφορά, για παράδειγμα, σε κάποιο detail, αν όχι σε όλη την εμφάνιση! Αυτό, βέβαια, μπορεί να το αποφασίσει και το κορίτσι που παντρεύεται, αν το επιθυμεί!

Τι γίνεται όταν μια bride-to-be έχει βρει το νυφικό των ονείρων της, αλλά δεν είναι σίγουρη για το πώς θα το εντάξει στο όλο στιλ του γάμου της; Μπορεί να απευθυνθεί και αυτή σε εσένα ή αναλαμβάνεις μόνο το να χτίσεις ένα look από το μηδέν;

Εννοείται ότι μπορεί να απευθυνθεί και αυτή σε εμένα και μου αρέσει πολύ αυτή η ερώτηση γιατί φανερώνει και την ουσία της υπηρεσίας του wedding styling που αφορά οποιοδήποτε κομμάτι της εμφάνισης και οποιοδήποτε στάδιο στο οποίο βρίσκεται η προετοιμασία της νυφούλας ή του γάμου! Για παράδειγμα, συμβαίνει συχνά ένα κορίτσι να έχει έτοιμο ένα υπέροχο vintage νυφικό και να θέλει να βρει τον τρόπο με τον οποίο θα ολοκληρώσει την εικόνα της, κάποια άλλη να θέλει βοήθεια στο μακιγιάζ ή το χτένισμα ή να με θέλει παρούσα στις πρόβες του νυφικού που έχει ήδη διαλέξει για να της δώσω τις κατάλληλες συμβουλές. Εγώ με την υπηρεσία του wedding styling μπορώ να είμαι πάντα ο άνθρωπός της εκεί που το χρειάζεται και όταν το χρειάζεται.

Εκτός από την εμφάνιση μιας νύφης στην εκκλησία ή το δημαρχείο, μπορείς να επιμεληθείς το styling μιας γυναίκας και στην day after wedding φωτογράφιση, αλλά και σε άλλα events όπως στη βάπτιση του παιδιού της;

Το styling έχει να κάνει με τα πάντα! Μπορώ να βοηθήσω μια μανούλα που βαπτίζει το παιδί της ή τη νονά στην εμφάνισή τους, αλλά και στο concept του event. Και εδώ μου δίνεις μια καλή πάσα για να πω ότι αυτό που παίρνει κάποιος ο οποίος απευθύνεται σε εμένα είναι κάτι το πιο σφαιρικό, δεν έχει να κάνει μόνο με το μεμονωμένο κομμάτι της νύφης, με ενδιαφέρει όλο το σύνολο που αποτυπώνεται σε μια εικόνα. Η νυφούλα είναι η πρωταγωνίστρια, εννοείται, σε έναν γάμο, αλλά επειδή είναι μέρος μιας εικόνας, υπάρχει αρμονία όταν όσοι είναι μαζί της επιλέγουν αυτό που η ίδια έχει επιλέξει. Εμένα, αυτή η αρμονία του συνόλου με ενδιαφέρει. Οι εικόνες στις οποίες ανατρέχουμε μέσα από τις φωτογραφίες π.χ. ενός γάμου να αποτυπώνουν ως σύνολο το συναίσθημα της στιγμής, να μας μεταφέρουν στη μαγεία του και τίποτα λιγότερο.

Πόσο συνδέεται η υπηρεσία του wedding styling με το Stylishious, το πολύ ιδιαίτερο e-shop σου;

Στο Stylishious δεν υπάρχουν κομμάτια που να απευθύνονται σε ένα κορίτσι που παντρεύεται, μπορούμε, όμως, με αφετηρία τη συλλογή να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε sur mesure ιδέες που να μπορούν να υποστηρίξουν την εικόνα μιας νυφούλας στο δημαρχείο. Κάτι πιο λιτό, σίγουρα, καθώς δεν είμαι σχεδιάστρια νυφικών, υπάρχουν ειδικοί για όλα. Γι’ αυτό και για κάθε ξεχωριστό κομμάτι μιας εμφάνισης συνεργάζομαι με τους πλέον ειδικούς, ανθρώπους που έχω επιλέξει για την ποιότητα και την αισθητική τους, έτσι ώστε να μπορώ να δώσω σε κάθε κορίτσι αυτό που θεωρώ ότι είναι το ιδανικό με βάση αυτό που εκείνη θέλει και ονειρεύεται.

Πριν κλείσουμε, θέλεις να μας δώσεις το κορυφαίο tip σου για όλες τις αναγνώστριες του Yes I Do που σχεδιάζουν τον γάμο τους το φθινόπωρο του 2020;

Να σχεδιάσουν τον γάμο τους για εκείνες και για κανέναν άλλο! Μπορούν να εκμεταλλευτούν τη στιγμή και να κάνουν τώρα έναν γάμο μόνο με τους ανθρώπους που θέλουν και να σχεδιάσουν ένα φανταστικό πάρτι για του χρόνου! Έτσι, θα ζήσουν δύο φανταστικές στιγμές αντί για μία και, μάλιστα, θα ξαναφορέσουν το νυφικό τους, θα είναι πιο χαλαρές, θα μπορούν να βάλουν και κάτι άλλο και να ευχαριστηθούν τον γάμο τους ακόμα περισσότερο! Για μένα, αυτή η συγκυρία δίνει στα κορίτσια που παντρεύονται περισσότερη ελευθερία, καταργεί τα «πρέπει». Θα έλεγα σε όλες, λοιπόν, να προχωρήσουν στους γάμους που έχουν προγραμματίσει, απλώς με μια άλλη, πιο φιλική και πιο ουσιαστική τελετή που μπορεί να αποδειχθεί και πιο μαγική!

Διαβάστε επίσης…

Γάμος το φθινόπωρο: Γιατί φέτος είναι η καλύτερη εποχή για να παντρευτείτε

Star Quality | Ο Παναγιώτης Κούστας βλέπει τα άστρα ανάποδα, σκέφτεται και προβλέπει…

Γάμος την εποχή του κορωνοϊού: Τελικά, να παντρευτεί κανείς ή να μην παντρευτεί;