Yes I do Apples & Mints Picnic wedding 10

Πάντα είχα απορία τι σχέση μπορεί να έχουν τα μήλα με τις μέντες; Πώς μπορεί η Jane Austen να σχετίζεται με έναν Picnic γάμο; Γιατί μια αρχιτέκτων μηχανικός να αγαπά την οργάνωση εκδηλώσεων; Πόσο trend είναι οι Θεματικοί Γάμοι;;; Όλες τις  παραπάνω απορίες και ακόμη περισσότερες βρήκα τον κατάλληλο άνθρωπο να μου τις επιλύσει!

Απολαύστε την wedding planner Αλίκη Νούλα, ιδιοκτήτρια της Apples & Mints σε μια πολύ Yes I do συνέντευξη!  

Yes I do Apples & Mints Picnic wedding 18

Πότε ξεκίνησε η Apples & Mints και ποια είναι η μέχρι τώρα εμπειρία σου;

Η Apples & Mints | Event Design Studio, ξεκίνησε να δημιουργείται το περασμένο καλοκαίρι, όπου μέσα από το φιλικό περιβάλλον έγιναν οι πρώτες προσεγγίσεις ως προς την οργάνωση γάμου, parties και εγκαινίων. Ακολούθησαν πολλή μελέτη και έρευνα, προσεκτικός σχεδιασμός υπηρεσιών, επιλογή συνεργατών και δικτύου όλο τον χειμώνα και έτσι φτάσαμε στο φετινό απαιτητικό καλοκαίρι με όμορφα event και εμάς γεμάτους νέες ιδέες και για την ερχόμενη season!

Yes I do Apples & Mints Picnic wedding 1

Τι ήταν εκείνο που σε παρακίνησε να ασχοληθείς με το wedding planning και όχι μόνο, μέσα σε μια δύσκολη  (οικονομική) περίοδο;

Δεδομένης της δύσκολης οικονομικής κατάστασης, για μένα επιτεύχθηκε ένα μεγάλο “γενικό καλό”, καθώς πολλοί άνθρωποι ταρακουνήθηκαν τόσο, ώστε ξύπνησε μια διάθεση νέας δημιουργικότητας και πρωτοτυπίας! Δεν είναι τυχαίο που την συγκεκριμένη περίοδο ανθίζουν τόσες νέες δραστηριότητες, νέες επιχειρήσεις, blogs, άνθρωποι που έρχονται κοντά και δουλεύουν μαζί πάνω σε νέες βάσεις και με φρέσκες ιδέες. Ο κλάδος των κατασκευών στον οποίο εργαζόμουν ως αρχιτέκτων μηχανικός, δέχθηκε μεγάλο χτύπημα, οπότε τί καλύτερο από έναν επαναπροσδιορισμό στόχων.

Κάπως έτσι, η ομάδα της Apples & Mints, γεννήθηκε μέσα σε αυτή την υπέροχα δημιουργική περίοδο της δυσμενούς οικονομικής κρίσης, ως μέσο καλλιτεχνικής έκφρασης και ευκαιρία διοχέτευσης της πρότερης επαγγελματικής εμπειρίας, σε έναν χώρο που επιτρέπει την δημιουργικότητα και προϋποθέτει τον επαγγελματισμό και την συνέπεια.

Yes I do Apples & Mints Picnic wedding 3

Theme wedding / Θεματικός γάμος να το τολμήσει ένα ζευγάρι; Πόσο εύκολο είναι να οργανωθεί; 

Εμείς το συστήνουμε ανεπιφύλακτα καθότι αγαπάμε να οργανώνουμε Themed Weddings, δίνοντας υπόσταση στην φαντασία των ζευγαριών μας! Ο θεματικός γάμος είναι μια απίθανη τάση, τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα, που δίνει την επιλογή στο ζευγάρι να δημιουργήσει το κατάλληλο σκηνικό, το σενάριο αν θες μέσα στο οποίο θα καλέσει τους αγαπημένους του να ζήσουν υπέροχες στιγμές! Επιλέγοντας ένα θέμα, στήνουμε όλη την εκδήλωση σε αυτή την βάση και έτσι το ζευγάρι εκφράζει μέσω του θέματος του, στοιχεία της προσωπικότητας του, δίνοντας ξεχωριστή χροιά στον γάμο του. Άλλωστε, θέμα μπορεί να αποτελεί ένα αγαπημένο τραγούδι, ένα χρώμα, μια γεύση… ό,τι κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην σκέψη του ζευγαριού.

Όσο για τον βαθμό δυσκολίας, αυτός αφορά την επιλογή κατάλληλων συνεργατών και τον καθορισμό των στοιχείων που θα πλαισιώνουν το θέμα του γάμου, χωρίς να γίνονται φλύαρα ή να απομακρύνονται από την βασική ιδέα.

Yes I do Apples & Mints Picnic wedding 8

Μέχρι τώρα λοιπόν από όσο καταλαβαίνω σας έχει ζητηθεί να οργανώσετε θεματικούς γάμους, ποιος ήταν ο πιο πρωτότυπος;

Ναι βέβαια! Ο πιο πρωτότυπος ήταν ένας γάμος με απίθανο Japanese theme, που μάλιστα ήταν ο πρώτος του φετινού καλοκαιριού. Το ζευγάρι ήταν ξεκάθαρο στο τί ζητούσε και έτσι επιστρατεύσαμε ολόκληρη την ομάδα για να δημιουργήσουμε πλήθος ιδιοκατασκευών και διακοσμητικών προκειμένου να αποδώσουμε την ατμόσφαιρα που θέλαμε, πάντα χωρίς υπερβολές.

Yes I do Apples & Mints Picnic wedding 7

Picnic wedding γιατί να το τολμήσει ένα ζευγάρι;

Picnic Wedding! Όταν διαλέξαμε να παρουσιάσουμε αυτό το θέμα, μας πλημμύρισε φρεσκάδα και χρώματα! Η διάθεση ήταν νωχελική –ρομαντική και η απίθανη νουβέλα της Jane Austen “Pride & Prejudice”, οδήγησε τα βήματα μας!

Προτείνουμε αυτή την τάση στα ζευγάρια που αγαπούν την φύση, τα καθαρά υλικά, τις λιτές γραμμές, τα χρώματα και τις μυρωδιές της άνοιξης και του καλοκαιριού! Καθετί στημένο απουσιάζει από ένα τέτοιο θέμα και την ίδια γραμμή προτείνουμε από τον σχεδιασμό των προσκλητηρίων μέχρι το styling της νύφης και το ύφος του μυστηρίου. Σε ένα τέτοιο θέμα, χώρο έχουν τα καλάθια, παλιά γραμμόφωνα, floral υφάσματα, μπουκάλια κρασιού με ποτήρια και φρούτα σε καλάθια picnic, η φαντασία αστείρευτη και το σκηνικό που μπορεί να δημιουργηθεί, ονειρικό! Απλά τολμήστε το!

Yes I do Apples & Mints Picnic wedding 6

 Ειδικά τώρα που ευνοεί και ο καιρός, ποια είναι τα καλύτερα tips & tricks (ιδέες) που μας δίνει η Apples & Mints για να οργανωθεί ένας τέτοιος γάμος;

Επισκεφθείτε γονείς & παππούδες και ανακαλύψτε καλά κρυμμένους θησαυρούς που θα μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε στο picnic! Καλάθια, δίσκοι, παλιά pick-up, καρό κουβέρτες, ξύλινα και μεταλλικά δοχεία, τραπεζομάντηλα, παλιά μπουκάλια, κορδέλες, βιβλία είναι λίγα από τα υλικά που μπορείτε να ανακαλύψετε!

Δώστε κάποια hints στους καλεσμένους ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα για την γιορτή. Ζητήστε από τον φωτογράφο και τον videographer να αποδώσει την ατμόσφαιρα του γάμου και να αποφύγει τις στημένες λήψεις.

Ζητήστε στο δημιουργικό γραφείο να σχεδιάσει τις προσκλήσεις σας σε ανάλογο ύφος. Πρωτοτυπήστε και σχεδιάστε προσκλήσεις με νερομπογιές (watercolor invitations)! Είναι τόσο φρέσκια ιδέα και άκρως προσωπική!

Στρώστε τα τραπέζια με χρώμα, διαλέξτε φίνα και καθαρά υλικά. Χρησιμοποιήστε σουπλά από ριζόχαρτο για το τραπέζι! Συνδυάστε το με κάρτες menu και crafted wedding favors.

Επιλέξτε τα γλυκά της γιορτής να μην είναι στυλιζαρισμένα, όπως η πρόταση μας για το Naked Wedding Cake!

Προσφέρετε στους καλεσμένους σας φρέσκα mini naked cakes σε ombre χρωματισμούς, στολισμένα με λουλούδια και φρούτα!

Δημιουργήστε μικρές νησίδες στον χώρο, με στρωμένα picnic, με μαξιλάρες και πάγκους, για μικρούς (κυρίως) και μεγάλους. Και όταν έρθει το βραδάκι και δροσίσει ο καιρός, ετοιμάστε ένα υπέροχο δώρο στους καλεσμένους σας: Ένα καλάθι με λεπτές πασμίνες για να απολαύσουν όλοι την υπέροχη βραδιά!

 

Yes I do Apples & Mints Picnic wedding 5 Yes I do Apples & Mints Picnic wedding 10 Yes I do Apples & Mints Picnic wedding 11 Yes I do Apples & Mints Picnic wedding 16

Ποια είναι τα ιδανικά locations για έναν Picnic γάμο; 

Ιδανικός είναι οποιοσδήποτε κήπος με καλή διαρρύθμιση και όμορφη θέα! Προσωπικά, προτείνω τον κήπο στην λίμνη της Βουλιαγμένης, καθότι το τοπίο είναι μαγευτικό για ένα τέτοιο θέμα. Ωστόσο μπορείτε να βρείτε τον κατάλληλο χώρο σε κτήματα, σε χώρους στην παραλιακή ζώνη, στο βουνό, ακόμα και στον κήπο του σπιτιού σας! Αναλόγως τις ανάγκες, προτείνουμε στα ζευγάρια τον καταλληλότερο χώρο.

Yes I do Apples & Mints Picnic wedding 16

Και από εμάς… Βίον Ανθόσπαρτο!

Yes I do έκπληξη! Όσοι επικοινωνήσετε με την Αλίκη Νούλα και την Apples & Mints για να οργανώσετε το γάμο σας, πείτε Yes I do και θα σας περιμένει μια μικρή έκπληξη!

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε εδώ  και κάντε Like και εδώ!

Yes I do Apples & Mints Picnic wedding 2

 

Από την Αργυρώ Γιακούμα