Μετά τον ενθουσιασμό της πρότασης γάμου και το πολυπόθητο “I Do” έρχεται το ερώτημα που απασχολεί κάθε bride-to-be: «Σε ποιο χέρι πρέπει να φορέσω το δαχτυλίδι των αρραβώνων μου;».

Σε πολλές δυτικές χώρες, η παράδοση θέλει τις γυναίκες να φορούν το δαχτυλίδι αρραβώνων στο τέταρτο δάχτυλο (παράμεσος) του αριστερού χεριού. Πρόκειται για μία παράδοση που είχε ιδιαίτερο νόημα για τους αρχαίους Αιγύπτιους και τους Ρωμαίους, οι οποίοι πίστευαν ότι από αυτό το δάχτυλο ξεκινά μια φλέβα – η Vena Amoris (η φλέβα της αγάπης) – που φτάνει απευθείας στην καρδιά, το μέρος όλων των συναισθημάτων αγάπης. Αυτή είναι η επικρατέστερη επιλογή χεριού και στην Ελλάδα.

Φωτογραφία από June Admiraal (Unsplash)

Τι γίνεται την ημέρα του γάμου;

Το δαχτυλίδι των αρραβώνων έρχεται να συναντήσει τη βέρα στο δεξί την ημέρα του γάμου. Η παράδοση αυτή έχει τις ρίζες της στα αρχαία χρόνια και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Στους ελληνικούς γάμους είθισται η νύφη να φοράει το μονόπετρο στο αριστερό χέρι και κατά τη διάρκεια της τελετής να γίνεται η αλλαγή στο δεξί, με το δαχτυλίδι να τοποθετείται πάνω από τη βέρα.

Φωτογραφία από Elina Sazonova (Pexels)

Αν και αυτός είναι ο παραδοσιακός τρόπος συνδυασμού των δύο δαχτυλιδιών, κάθε νύφη επιλέγει διαφορετικούς τρόπους για να τα φορέσει. Ανεξάρτητα λοιπόν από τον τρόπο που θα επιλέξετε, το σημαντικότερο είναι να διασφαλίσετε ότι και τα δύο δαχτυλίδια είναι άνετα και σωστά σε μέγεθος.

Yes I Do Tip: Οι παραδόσεις υπάρχουν αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τις ακολουθούμε υποχρεωτικά. Κάνετε αυτό που σας εκφράζει περισσότερο και σας κάνει να νιώθετε άνετα. Ανεξάρτητα από την επιλογή σας, το δαχτυλίδι αρραβώνων πάντα θα αποτελεί σύμβολο αγάπης σε όποιο χέρι και να το φορέσετε!

RELATED POSTS