Υπάρχουν παραδόσεις που σχετίζονται με το γάμο και περνούν από τη γιαγιά στη μαμά και από εκείνη στην bride to be! Κάποιες από αυτές είναι υπέροχες και άλλες σίγουρα μπορούν να εκσυγχρονιστούν λιγάκι ή να αλλάξουν εντελώς, ανάλογα με το τι εκφράζει την κάθε μία από εμάς. Ψάξαμε και σας παρουσιάζουμε επτά πράγματα που μπορείτε να κάνετε με το δικό σας τρόπο για να δώσετε στο γάμο σας το δικό σας στίγμα, αλλάζοντας για πάντα την παράδοση!

shutterstock_169295219

1. Ο γαμπρός δεν πρέπει να δει τη νύφη

Αντί να κρύβεστε, διαλέξτε τις “firstlookpictures”, κρατήστε τα χαμόγελα και τη ρομαντική αμηχανία της στιγμής και χαρείτε το όσο θέλετε, αφού δεν σας περιμένει ακόμη κανείς!

2. Κόψιμο τούρτας

Αντί τούρτας μοιράστε cupcakes, ή ακόμη -αν ο καιρός σας το επιτρέπει- τοποθετήστε στη δεξίωση ένα vintage παγωτατζίδικο από όπου μικροί και μεγάλοι θα γλυκαθούν.

less tradition 03

3. Γάμοι μόνο το Σαββατοκύριακο

Θέλετε να παντρευτείτε στην επέτειό σας ή την ημερομηνία που δώσατε το πρώτο φιλί; Διαλέξτε την πιο σημαντική ημερομηνία για εσάς και μη ψάχνετε στο ημερολόγιο τι μέρα είναι. Απλά κλείστε τη!

4. Στρώσιμο κρεβατιού

Οι μοντέρνες bridestobeδεν έχουν πια «προικιά». Οργανώστε ένα party πριν το γάμο! Μπορεί έτσι να προκύψει ένα νέο lovestory χάρη σε εσάς.

5. Η νύφη μπαίνει στο νέο σπίτι αγκαλιά!

Προτείνουμε να μπείτε αγκαλιασμένοι μεν, αλλά πάνω στα χέρια των φίλων σας! Έτσι κανείς από εσάς δεν είναι «βάρος» για τον άλλο και η νέα σας ζωή ξεκινάει μέσα από μια μεγάλη αγκαλιά!

yesidotradition4

6. Η νύφη στα σκαλιά με το μπαμπά

Την ημέρα αυτή, το παν είναι να είστε ευτυχισμένη! Δεν έχετε παρά να κρατήσετε το χέρι της μαμάς, της αδερφής σας, ή της πιο αγαπημένης σας φίλης και να προχωρήσετε! Πείτε με το δικό σας τρόπο το Yes I do!

7. Πέταγμα ανθοδέσμης

Μπορείτε να μη πετάξετε καθόλου την ανθοδέσμη σας ή να την παραδώσετε η ίδια στην πιο αγαπημένη φίλη σας, την κουμπάρα, ή το μικρό παρανυφάκι σας!

less tradition

8. Παπούτσια και… λεφτά

Η παράδοση θέλει το παπούτσι της νύφης να μη «μπαίνει» αν δε βάλουν αρκετά χρήματα μέσα οι φίλοι του γαμπρού. Εναλλακτικά σημειώστε αριθμό λογαριασμού,ή μια λίστα γάμου στο προσκλητήριό σας. Κάτι πιο διακριτικό και σικ!

9. Ο πρώτος χορός

Αν δεν είστε fanτων μπλουζ, σχεδιάστε ένα αστείο χορευτικό, ρυθμικό, όπως εσείς το θέλετε. Οτιδήποτε θα σας κάνει να περάσετε τέλεια!

10. Παπούτσια και… ανύπαντρες

Καμιάμας δεν παντρεύτηκε επειδή το όνομά της σβήστηκε από ένα «γοβάκι»! Πρωτοτυπήστε και αναθέστε στις φίλες σας να φέρουν γραμμένο στο «γοβάκι» σας ένα μήνυμα από τον husbandtobe, την ημέρα του γάμου σας!

less tradition 02

Διάβασε αυτό και πολλά ακόμα άρθρα στο 4ο τεύχος του Yes I Do free press, το οποίο θα βρεις σε 250 σημεία σε όλη την Ελλάδα!

less tradition

Από την Χριστίνα Αντωνακάκη