Όπως πρώτοι σας είχαμε ενημερώσει σχετικά, από τις 31 Μαΐου ο αριθμός των καλεσμένων στις δεξιώσεις των γάμων θα διαμορφώνεται ανάλογα με το πόσα τραπέζια μπορεί να τοποθετηθούν στον εκάστοτε εξωτερικό χώρο / κτήμα ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα και με ανώτατο όριο τα 100 άτομα.

Παρά το γεγονός ότι ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης είχε ζητήσει εκ νέου συνάντηση με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων για την επανεξέταση του ορίου των 100 ατόμων, μετά και τις αντιδράσεις των επιχειρηματιών του γάμου, μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει νέες ανακοινώσεις. «Το όριο των 100 ατόμων δεν έχει νόημα. Αφού δεν υπάρχει όριο στα εστιατόρια, πολλοί πάνε και νοικιάζουν εστιατόρια με περισσότερα από 100 άτομα. Έτσι υπάρχει ένας αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ κτημάτων και εστιατορίων», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Φωτογραφία από prostooleh (Freepik)

Τα μέχρι τώρα δεδομένα

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα τα catering και οι χώροι δεξιώσεων ανοίγουν και πάλι σε εξωτερικούς χώρους, με βάση τους κανόνες λειτουργίας της εστίασης. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από τις 31 Μαΐου ο αριθμός των καλεσμένων στις εκδηλώσεις γάμων και βαπτίσεων θα διαμορφώνεται με βάση το πόσα τραπέζια μπορεί να τοποθετηθούν στον εκάστοτε εξωτερικό χώρο / κτήμα ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα και φυσικά, τηρουμένων των αποστάσεων ασφαλείας και κανόνων υγιεινής και με ανώτατο όριο τα 100 άτομα. Όσον αφορά το sitting υπενθυμίζουμε ότι ο επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων ανά τραπέζι στην εστίαση είναι τα 6 άτομα.

Φωτογραφία από v.ivash (Freepik)

Ωράριο

Με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο περιορισμός ώρας θα είναι αντίστοιχος με εκείνον της εστίασης, που σήμερα είναι στις 00:30. Βέβαια, αυτό είναι κάτι που παραμένει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κυβέρνησης και λοιμωξιολόγων. 

Μουσική

Δεδομένου ότι θα ακολουθηθεί το μοντέλο της εστίασης, η απαγόρευση της μουσικής ισχύει μέχρι τα τέλη Μαΐου. Απο εκεί κι έπειτα θα ληφθεί η απόφαση για το αν θα συνεχίσει να ισχύει το μέτρο, όπως έχει αναφέρει σε δηλώσεις του (14/05) ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης. Από την πλευρά των λοιμωξιολόγων, η κυρία Ματίνα Παγώνη εχει αναφέρει σχετικά με τη μουσική στην εστίαση και στις δεξιώσεις: «Πιστεύω ότι η επιτροπή θα κάνει μια διαφορετική εισήγηση, και ό,τι έχει κάνει μέχρι τώρα θα το βελτιώσει. Τα πράγματα θα αλλάξουν αναγκαστικά. Ξεκινούν και οι γάμοι, οι βαφτίσεις, δεν γίνονται χωρίς μουσική». Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Φωτογραφία από cottonbro (Pexels)

Τι ισχύει για τους ναούς

Σε ό,τι αφορά τις εκκλησίες, τα μέτρα για τους γάμους και τις βαπτίσεις είναι ίδια με εκείνα που ίσχυαν το Πάσχα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι εντός του ναού μπορεί να υπάρχει ένα άτομο προς 25 τ.μ. και με ανώτατο όριο των 100 ανθρώπων, μέσα ή έξω. Επιπλέον, στο προαύλιο του ναού μπορεί να βρίσκεται ένα άτομο ανά 10 τ.μ. Τόσο στους γάμους όσο και στις βαπτίσεις, όσοι βρίσκονται εντός και εκτός ναών πρέπει να φορούν υποχρεωτικά μάσκες και να τηρούν τις αποστάσεις.

Φωτογραφία από Pixabay

Εν αναμονή των νέων αποφάσεων λοιπόν, δεν χάνουμε την αισιοδοξία μας και σας συμβουλεύουμε να συνεχίσετε με χαμόγελο τις προετοιμασίες του γάμου σας, καθώς τίποτα δεν μπορεί να χαλάσει την πιο ευτυχισμένη ημέρα της ζωής σας! Το Yes I Do θα είναι διαρκώς δίπλα σας για να σας ενημερώνει για όλες τις εξελίξεις.

Must Read:

Γάμοι 2021: 6 άτομα ανά τραπέζι – Μέχρι πόσα άτομα θα μπορούν να παρευρεθούν – Τι θα γίνει με τη μουσική

Γάμοι 2021: Θα ισχύσει τελικά το όριο των 100 ατόμων στις δεξιώσεις;

Γάμοι 2021: Τι θα ισχύσει τελικά με τη μουσική στις δεξιώσεις;

Most Popular:

Παντρεύεσαι μέσα στο 2021; Αυτά είναι τα 4 πράγματα που πρέπει να ξέρεις

Οργάνωση γάμου: Δημιουργήσαμε την απόλυτη wedding planning checklist!

Ετήσια Συνδρομή | Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας!