Το Instagram μας είναι γεμάτο με απορίες από τις χιλιάδες brides to be που ακόμα και σήμερα 8 Μαρτίου δεν έχουν καμία απάντηση για το τι και το πώς. Δεν μπορώ με κανένα τρόπο, όσο και να προσπαθήσω να μπω στην ψυχολογία σας όμως θέλω να ξέρετε πως είμαστε “εδώ”. Όχι τυπικά αλλά πολύ ουσιαστικά.

Αποφάσισα να σας γράψω αυτό το άρθρο για να σας δώσω τις απαντήσεις ολοκληρωμένα, να σας πω όλα εκείνα που δεν χωράνε σε ένα Instagram Message και να σας πω με πάσα ειλικρίνεια πως πιστεύω πως οι γάμοι της χρονιάς που ξεκίνησε και πρέπει να γίνουν και θα είναι υπέροχοι. Ας πιάσουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

dsc06929-2.jpg

Οι γάμοι του 2021 θα γίνουν.

Όσοι αναβάλλατε πέρσι (κάποιοι μετανιώσατε γιατί πράγματι το καλοκαίρι κύλησε σχετικά καλά τόσο όσον αφορά τα κρούσματα όσο και όσον αφορά στους περιορισμούς) θεωρώ πως είστε στο “ή τώρα ή ποτέ”. Αν έχετε κάνει ένα οικογενειακό πλάνο και θέλετε να αποκτήσετε μωράκι, φέτος είναι η χρονιά σας. Πόσες αναβολές πια; 

Οι γάμοι θα είναι διαφορετικοί.

Δεν ξέρω αν στεναχωριέμαι ή αν -έστω λίγο-ενδόμυχα χαίρομαι για αυτό. Στο Yes I Do ανέκαθεν αγαπούσαμε τους microweddings. Λίγοι, 50 ή 100 καλεσμένοι το πολύ. Οι εκλεκτοί. Οι σωστοί. Αυτοί που πρέπει. Χωρίς υποχρεώσεις, μακρινούς θείους και επαγγελματικά “πρέπει” που αλλοιώνουν το party και δίνουν άλλη τροπή στην εξέλιξη της διασκέδασης.

Το budget θα μετατοπιστεί.

Αν ένα ζευγάρι είχε υπολογίσει Χ budget για έναν γάμο 400 ατόμων, τώρα που τα άτομα θα γίνουν 50 ή 100, το budget θα μειωθεί μεν, αλλά θα αυξηθεί σημαντικά ανά άτομο. Αυτο με απλά λόγια σημαίνει πως σκοπεύατε για παράδειγμα να δώσετε 40 ευρώ για το menu του κάθε καλεσμένου, τώρα μπορείτε να επιλέξετε ένα upgraded menu των 65 ευρώ, μπορείτε να επενδύσετε σε ένα haute couture νυφικό, να δώσετε περισσότερα χρήματα στα λουλούδια, τα ποτά, στον καλό φωτογράφο και βιντεογράφο, τον έμπειρο wedding planner, τον κατάλληλο dj. Άπιαστα όνειρα του παρελθόντος είναι πλέον χειροπιαστά και έτσι είμαι σίγουρη πως το 2021 θα δούμε πολύ όμορφους γάμους με μια νέα αισθητική. Αυτή που αρμόζει στα ζευγάρια της γενιάς μας. 

Τα ζευγάρια πλέον είναι εξοικειωμένα με τη νέα πραγματικότητα.

Μπορεί πέρσι να ήμασταν όλοι υπό σοκ με τα νέα δεδομένα, όμως πλέον οι μάσκες, τα αντισηπτικά, η απόσταση έχουν μπει στο DNA μας – πάντα με την ευχή να φύγουν γρήγορα. Ωστόσο, τα περσινά ζευγάρια που ήταν σοκαρισμένα, φέτος έχουν αποδεχτεί τη νέα πραγματικότητα και είναι έτοιμα να ζήσουν τον γάμο τους υπό αυτά τα νέα δεδομένα. Αυτή η αποδοχή, η επίγνωση, η συνειδητοποίηση, θα βοηθήσει πολλά ζευγάρια να πουν το “ναι” και να προχωρήσουν στον γάμο τους το 2021. 

Υπάρχει φως στο τούνελ

Για πρώτη φορά έπειτα από έναν χρόνο μαυρίλας, επιδημιολόγοι, λοιμωξιολόγοι, επιστήμονες και γιατροί συμφωνούν πως έρχονται καλύτερες ημέρες. Τα προγνωστικά δείχνουν πως σύντομα το τοπίο θα αλλάξει και πως το καλοκαίρι θα έχουμε ένα είδος ελευθερίας, διαφορετικό από αυτό που γνωρίζαμε, αλλά σίγουρα πιο αισιόδοξο. 

Οπότε στην ερώτηση “να παντρευτούμε φέτος;” η απάντησή μου είναι:

Αν έχετε βάλει μπροστά ένα μωρό, αν θέλετε να το ζήσετε, αν είστε βαθιά ερωτευμένοι, αν αναβάλατε πέρσι, αν έχετε ανάγκη από ένα party, αν είστε διατεθειμένοι να κάνετε κάποιες αναπροσαρμογές, τότε ΝΑΙ προχωρήστε! Και θέλω να με πιστέψετε, οι γάμοι του 2021 θα μείνουν για πάντα χαραγμένοι στις καρδιές μας. Γιατί θα είναι διαφορετικοί, πρωτότυποι, αισιόδοξοι. 

Είμαι εδώ και εγώ και όλα τα υπέροχα κορίτσια της ομάδας του Yes I Do για να συζητάμε ασταμάτητα και να βρίσκουμε λύσεις!

Κορίτσια, μην απογοητεύεστε! Φέτος είναι η χρονιά σας!

Με αγάπη,

Μυρτώ