Η Μαριάνθη Μπαϊρακτάρη παίρνει το δασκαλίστικο ύφος της και κάνει μαθήματα σχέσεων μέσα από μεγάλους θεατρικούς έρωτες! Γιατί στο κάτω, κάτω, αν δεν σου κάνει εκείνος την πρόταση γάμου, κάντην εσύ! Η Ιουλιέτα δηλαδή γιατί το έκανε;

Photos by: Arte Cinematica

Make up by: Katerina Kyrgiou

Hair Style by: Νέλλυ Κουτσολιάκου

Dress: Levis

Yes I do free press Marianthi 2

 

Αν η πρόταση γάμου αργεί να έρθει κάντο όπως η Ιουλιέττα!

 Όλοι λοιπόν, γνωρίζουμε για τον Ρωμαίο και την Ιουλιέττα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ που ερωτεύτηκαν με την πρώτη ματιά στο πάρτυ των γενεθλίων του κοριτσιού (έκλεινε μόλις τα 14). Και μπορεί ο Ρωμαίος να αψήφησε την έχθρα των δύο οικογενειών και να βρέθηκε στο μπαλκόνι της, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του, αλλά σε αυτό το περίφημο μπαλκόνι αυτό που δεν ξέρουμε είναι ότι την πρόταση γάμου την έκανε η Ιουλιέττα. Ω! Ναι! Δείτε το κείμενο.

ΙΟΥΛΙΕΤΤΑ

«Δυό λόγια μόνο και έπειτα καλή σου νύχτα. Αν είναι τίμια η κλίση της αγάπης σου και θέλεις γάμο, μήνυσε μου αύριο μ’ έναν που θα’ ρθει από μένα να σε βρει, γράψε την ώρα και το μέρος που θα γίνει, κι εγώ τις τύχες μου στα πόδια σου απλώνω κι ακολουθώ, σ’όλη τη γη να με ορίζεις. Κι αν η πρόθεση σου είναι άλλη μην προσπαθήσεις κι άσε με στη λύπη μου.»

ΡΩΜΑΙΟΣ

Χίλιες φορές χωρίς την λάμψη σου θα σβήνω.

Yes I do free press Marianthi 9

Καλό το οικονομικό background της νύφης, αλλά στο τέλος (αν και αργά) πάντα κερδίζει η αγάπη.

 Γκόλφω. Το ελληνικό βουκολικό δράμα του Σπύρου Περεσιάδη που το γνωρίζουμε όλοι με το που γεννιόμαστε”Η Γκόλφω και ο Τάσος” μιλάει για το απόλυτο ζευγάρι που ερωτεύεται.

Εγώ από μικρή πίστευα ότι ο έρωτας τους έχει Happy End. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν την απογοήτευσή μου όταν συνειδητοποίησα σε μεγαλύτερη ηλικία πια, ότι η Γκόλφω όχι μόνο πεθαίνει στο τέλος αλλά και ότι αυτός ο θάνατος συμβαίνει εξαιτίας του Τάσου ο οποίος την απαρνείται για την πλούσια νύφη Σταυρούλα. Και μπορεί ο Τάσος να γυρίζει πίσω στη Γκόλφω στο τέλος αλλά η Γκόλφω πεθαίνει στα χέρια του Τάσου. Ο Τάσος την ακολουθεί.

ΓΚΟΛΦΩ

Είν’ η αγάπη βάτος, π’αν τύχει, μάνα, και πιαστείς μέσα στις αγκαθιές του δεν ξεμπερδεύεις εύκολα, θα φύγεις λαβωμένη.

ΤΑΣΟΣ
Εγώ την Γκόλφω αγαπώ.

 Yes I do free press Marianthi 7

Όταν μπαίνουν ψύλλοι στα αυτιά μας και η ζήλεια μας κυριεύει, πριν βιαστούμε να καταδικάσουμε το άλλο μας μισό, να έχουμε διασταυρώσει ότι οι «ψύλλοι» είναι αληθινοί.

Και μπορεί ο Οθέλλος (ένα έργο που το έχει γράψει και αυτό ο Ουίλλιαμ Σαίξπηρ) να ερωτεύτηκε παράφορα την Δυσδαιμόνα. Και να την παντρεύτηκε κρυφά αλλά η μεγάλη αγάπη του μετατράπηκε πολύ γρήγορα σε υπερβολική ζήλεια, γιατί ο Ιάγος χρησιμοποίησε τον έρωτα του Οθέλλο για την Δυσδαιμονα προς όφελος του. Θέλοντας να τον εκδικηθεί, φρόντισε να φτάσει στα αυτιά του Οθέλλο ότι γυναίκα του τον απατά. Ο ίδιος τυφλωμένος από ζήλεια την σκοτώνει. Όταν όμως μαθαίνει ότι η Δυσδαιμόνα είναι αθώα αυτοκτονεί.

ΟΘΕΛΛΟΣ

Και ποια είσαι εσύ;

ΔΥΣΔΑΙΜΟΝΑ

Η γυναίκα σου, κύριε μου, η υπάκουη και πιστή.

ΟΘΕΛΛΟΣ

Έλα, ορκίσου αυτό που λες.

ΔΥΣΔΑΙΜΟΝΑ

Ο ουρανός το ξέρει.

ΟΘΕΛΛΟΣ

Ναι, το ξέρει ο ουρανός πως είσαι επίβουλη και άπιστη σαν την κόλαση.

Yes I do free press Marianthi 5

Πριν παρατήσουμε τον άλλο μας μισό για κάποιον καλύτερο καλό είναι να βεβαιωθούμε πρώτα ότι ο άλλος είναι σίγουρα… καλύτερος.

 Γιατί μπορεί η Μαντάμ Σουσού (γραμμένη από τον Δημήτρη Ψαθά) να θέλει να ζήσει την μεγάλη ζωή. Και μπορεί όντως το όνειρο της να πραγματοποιείται γιατί  κληρονομεί μια μεγάλη περιουσία. Αλλά όταν παρατάει την γειτονιά του Μπίθουλα και τον άντρα της τον Παναγιωτάκη για να ζήσει στο Κολωνάκι το όνειρο της μαζί με τον Κατακουζηνό που την έχει ξελογιάσει, δεν υπολογίζει ότι τα χρήματα τελειώνουν κάποια στιγμή.

ΜΑΝΤΑΜ ΣΟΥΣΟΥ

Πώς σε λένε;

ΚΑΤΙΝΑ

Κατίνα, κυρία.

ΜΑΝΤΑΜ ΣΟΥΣΟΥ

Πρώτον δεν μου αρέσει το όνομά σου. Η υπηρέτρια μιας κυρίας καθωσπρέπει δεν ημπορεί να έχει το όνομα μιας τσοκαρίας. Θα σε φωνάζω, το λοιπόν, Μαρί.

Yes I do free press Marianthi 1

Την Μαριάνθη Μπαϊρακτάρη θα την δεις στην εφηβική παράσταση «LOL – Λέξεις όλο Λέξεις» σε κείμενο και σκηνοθεσία της Κατερίνας Μπερδέκα που παίζεται στα σχολεία και στην παράσταση  «Βυσσινόκηπος στα παρασκήνια» σε κείμενο και σκηνοθεσία της Κατερίνας Μπερδέκα που παίζεται στο Θέατρο Θησείο.

Μπορείτε να διαβάσετε όλο το άρθρο και στο πρώτο τεύχος του #yesidogr_freepress !