“Το απόγευμα έχουμε συνέντευξη με τον κύριο Βασίλη και τον κύριο Γιάννη” λέγαμε με τα κορίτσια της ομάδας και ομολογούμε πως περιμέναμε να δούμε κάτι διαφορετικό από την εικόνα που αντικρίσαμε όταν ο Γιάννης και ο Βασίλης (πάνε οι πληθυντικοί και τα “κύριε”) έφτασαν στην πόρτα του ατελιέ του Yes I Do. Όντως, δύο όμορφοι, νέοι και στιλάτοι τύποι “κρύβονται” πίσω από την πιο female oriented έκθεση της σεζόν, τη New Life expo wedding. Πώς είναι άραγε να οργανώνουν δυο άνδρες μια τέτοια έκθεση; Όπως καταλαβαίνετε δεν γινόταν να μην τους φωτογραφίσουμε και να μην μάθουμε τι ακριβώς σκέφτονται για τις χιλιάδες νύφες που κατέκλυσαν,το MEC Παιανίας, όπως κάθε χρόνο τον Ιανουάριο, έτσι και φέτος!

Yes I do free press Rota 1

Photos by: Arte Cinematica

Grooming: Katerina Kyrgiou

“Καταλαβαίνω ότι αν στη θέση μου βρισκόταν μια γυναίκα, ίσως και να τρελαινόταν από το είδος της έκθεσης και με την ποικιλία και τα είδη που αυτή παρουσιάζει. Ευτυχώς όμως έναν άνδρα θεωρώ ότι δε τον παρασύρουν, τόσο πολύ τουλάχιστον και ίσως του επιτρέπουν να δει καλύτερα και την ουσία της. Ιδιαίτερα στο οργανωτικό κομμάτι της που είναι αρκετά απαιτητικό. Να είμαστε όμως και ειλικρινείς, μια γυναικεία ματιά πάντα χρειάζεται” μας εκμυστηρεύεται ο Βασίλης σχετικά με το ερώτημα πώς είναι να διοργανώνουν δυο άνδρες την μεγαλύτερη και παλαιότερη έκθεση στον χώρο του γάμου. “Αυτό δεν το είχα σκεφτεί ποτέ έτσι όπως το τοποθετείτε, (μας λέει ο Γιάννης) αλλά ευτυχώς με τον Βασίλη στο μόνο που διαφωνούμε είναι τα αθλητικά. Να πω βέβαια ότι δεν είμαστε μόνο οι 2 μας σε όλο αυτό, υπάρχει μια μεγάλη εταιρία από πίσω και βοήθεια από όλα τα τμήματα. Παρόλα αυτά με τον Βασίλη υπάρχει μια πιο στενή συνεργασία, ειδικά στην συγκεκριμένη έκθεση – και ευτυχώς στα πιο πολλά θέματα, επαγγελματικά και οργανωτικά έχουμε τον ίδιο τρόπο σκέψης και την ίδια ματιά στα πράγματα. Αυτό βοηθάει πάρα πολύ και έτσι γλιτώνουμε πολύτιμο χρόνο και extra κόπο!”

Αλήθεια παντρεύεται ο κόσμος;

Β.Μ. :Στηριζόμενος καθαρά στις δικές μου εκτιμήσεις μέσα από την έκθεση και όχι στα επίσημα στοιχεία του κράτους θεωρώ ότι παραμένουν σταθεροί. Αυτό που έχει αλλάξει ίσως με το πέρασμα του χρόνου και με τα νέα οικονομικά δεδομένα είναι η τέλεση και πολιτικών γάμων πριν το θρησκευτικό καθώς και η επιλογή πολλών ζευγαριών για πιο κλειστούς γάμους.

Γ.Π.: Η αίσθηση που έχω είναι ότι μεγάλη διαφορά σε αριθμητικά νούμερα δεν υπάρχει σε σχέση με πιο παλιά. Υπάρχει όμως διαφορά στον τρόπο που επιλέγουν πλέον τα νέα ζευγάρια να παντρευτούν, χωρίς ίσως τις υπερβολές του παρελθόντος,με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια με το ταυτόχρονο, μυστήριο γάμος – βάπτιση μαζί.

Έχουν κι εκείνοι τα άγχη τους!

Β.Μ.: Η αλήθεια είναι ότι οι προκλήσεις είναι αρκετές και αφορούν στην επιτυχία όλων των βασικών αλλά και των επιμέρους στόχων της έκθεσης.  Να ξεκινήσω από το στοίχημα του κόσμου, από το αν δηλαδή η έκθεση κερδίσει την εμπιστοσύνη του και να του προσφέρει ένα προϊόν αντάξιο των προσδοκιών του. Έτσι άλλωστε χτίζεται και το όνομα της τόσο στην αγορά αλλά και στο κοινό του. Άλλες προκλήσεις είναι οι παράλληλες εκδηλώσεις όπως ο διαγωνισμός TOP BRIDE, οι επιδείξεις εκθετών και η γενικότερη διαχείριση της οργάνωσης της σε επίπεδο αισθητικό. Όλα αυτά ο επισκέπτης τα εκλαμβάνει άλλωστε ως μια εμπειρία η οποία θα πρέπει να του αφήσει πολύ θετικές εντυπώσεις. Κάθε χρόνο όμως οι προκλήσεις αυξάνονται αλλά ευτυχώς αντιμετωπίζονται θεωρώ με απόλυτη επιτυχία.

Γ.Π.: Πάντα ο στόχος είναι να προσφέρουμε τις περισσότερες και καλύτερες λύσεις της αγοράς  στα μελλόνυμφα ζευγάρια, αλλά ταυτόχρονα να εξελίσσεται, να γίνεται πιο σύγχρονη με “φρέσκιες” συμμετοχές πολλές εκδηλώσεις, επιδείξεις και διαγωνισμούς, που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του επισκέπτη.

Yes I do free press Rota 2

Και όταν κλείσουν τα φώτα;

Γ.Π.: Η αίσθηση που έχω εγώ προσωπικά αμέσως μετά το κλείσιμο της έκθεσης και ειδικά το πρωί της επόμενης είναι ένα “άδειασμα” και μια ανακούφιση που με κάνει να ξεχνάω και την όποια κούραση υπάρχει. Από εκεί και πέρα όταν έχουν κυλήσει όλα ομαλά και ειδικά όταν βλέπεις και τους εκθέτες ικανοποιημένους και ευχαριστημένους από τη συμμετοχή τους,σου δίνει μεγάλη χαρά γιατί κακά τα ψέματα πρόκειται για ένα 4μερο για το οποίο έχεις ξεκινήσει να εργάζεσαι και να σχεδιάζεις τους τελευταίους 7-8 μήνες ! Το “ανησυχητικό” είναι ότι φεύγοντας από το εκθεσιακό κέντρο υπάρχει ήδη στο πίσω μέρος του μυαλού η έκθεση της επόμενης χρονιάς και τρέχουν ιδέες για το πώς αυτή μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερη και πιο επιτυχημένη!

Β.Μ.: Προσωπικά μου αφήνει ένα μεγάλο κενό, μια μεγάλη ανακούφιση και πολλές σημειώσεις με παρατηρήσεις για την επόμενη! Το κενό προέρχεται γιατί, κάτι που έχεις δουλέψει για μήνες μόλις ολοκληρώθηκε και έτσι αυτόματα κάτι σου λείπει. Η ανακούφιση, ιδιαίτερα αν όλα έχουν πάει καλά, είναι και το θετικό συναίσθημα που απολαμβάνεις. Και τα δύο συναισθήματα όμως δεν κρατούν πολύ αφενός γιατί έχουμε και άλλες εκθέσεις τις αμέσως επόμενες ημέρες, αφετέρου γιατί μετά από λίγους μήνες ξεκινάμε από την αρχή την οργάνωση της επόμενης NEW LIFE.

Yes I do info:  Η NEW LIFE είναι η μεγαλύτερη και πληρέστερη έκθεση για το γάμο και τη βάπτιση στην Ελλάδα.Κάθε χρόνο επισκέπτονται την New Life τουλάχιστον 10.000 άτομα. Απευθύνεται όχι μόνο στα μελλόνυμφα ζευγάρια αλλά και στους κουμπάρους, τους νονούς και στα μέλη της οικογένειας αλλά και σε και σε όσους θέλουν να οργανώσουν ένα πάρτι ή μια εκδήλωση και προσφέρει στους επισκέπτες της, την μεγαλύτερη ποικιλία ειδών μέσα από όλες τις κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών γύρω από το γάμο και την βάφτιση. Για την διοργάνωση του 2015 συμμετείχαν 150 περίπου εξειδικευμένοι επαγγελματίες στον χώρο του γάμου και της βάφτισης. Μπορεί κανείς να βρει συγκεντρωμένα όλα τα είδη και τις υπηρεσίες που τον αφορούν, σε τέσσερις μόνο ημέρες, γλυτώνοντας πολύτιμο χρόνο αλλά και χρήματα και φυσικά εκμεταλλευόμενος τις προσφορές που θα έχουν οι εκθέτες της. Φέτος η New Life διεξήχθη 16 έως και 19 Ιανουαρίου 2015 με τη δική μας ενεργή συμμετοχή ως εκθετών και χορηγού επικοινωνίας! Ραντεβού του χρόνου.

Yes I do free press Rota 4

Περισσότερα για την έκθεση θα βρείτε στην επίσημη σελίδα της New Life εδώ καθώς και στη σελίδα της στο Facebook  εδώ  ενώ μπορείτε να διαβάσετε όλη τη συνέντευξη και στο πρώτο #yesidogr_freepress !

Από την Αργυρώ Γιακούμα