«Δεν θα το πιστέψετε» μας είπε η art director μας όταν επέστρεψε από το ταξίδι της στην Ισλανδία. Ενώ εμείς ρωτούσαμε για το Βόρειο Σέλας, τα χιόνια και τους θερμοπίδακες, εκείνη μας περιέγραφε σοκαρισμένη πως, σε όλο το road trip που έκαναν με τον άντρα της και σε όλα τα ξενοδοχεία που επισκέφθηκαν, συνάντησε το ίδιο καθεστώς.

Διπλό κρεβάτι με δύο μονά παπλώματα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: RAWPIXEL.COM

Ενδιαφέρον, σκέφτηκα αμέσως. Μια κατάσταση κάπως «και μαζί και χώρια» φαίνεται πως έχουν καθιερώσει οι Σκανδιναβοί και, όσο περισσότερο το σκέφτομαι, μοιάζει ευφυές. Φανταστείτε να έπρεπε να μοιραστείτε ένα «διπλό μαξιλάρι». Αδύνατο. Αυτό θα σκέφτηκαν και θα «έκοψαν» το διπλό πάπλωμα σε δύο μονά. Tα πράγματα στον βορρά είναι απλά: ένα κοινό κρεβάτι, ένα κοινό κατωσέντονο, δύο μαξιλάρια και δύο παπλώματα.

Η #ScandinavianSleepMethod μοιάζει να είναι το κλειδί για έναν γάμο που θα κρατήσει, γιατί, ως γνωστόν, ο ύπνος καθορίζει πολλές από τις συμπεριφορές και τις αντιδράσεις μας όσο είμαστε ξύπνιοι. Ένας καλός ύπνος συνήθως μας προσφέρει μια ισορροπημένη μέρα, γεμάτη ενέργεια, δημιουργικές ιδέες και δυνάμεις, ενώ ένας κακός ύπνος μπλοκάρει όλα τα παραπάνω.

Πριν φτάσετε λοιπόν στo TikTok trend που ακούει στο όνομα #SeparateRooms και που εφαρμόζουν –ας το παραδεχτούμε– πολλά ζευγάρια στην ηλικία των γονιών μας, που μπορεί μεν να αγαπιούνται, αλλά τους ξεπερνάει εδώ και χρόνια το να κοιμούνται στο ίδιο δωμάτιο με τον σύντροφό τους, προηγείται ένα άλλο βήμα.

Ένα βήμα που μπορεί να εγγυηθεί τη διάρκεια στον γάμο ή τη σχέση σας.

Διπλό κρεβάτι με δύο μονά παπλώματα.

Ή αλλιώς #Κάν’τοΌπωςΟιΣκανδιναβοί. Οι TikTokers υποκλίνονται στο trend και εξηγούν πως τα οφέλη είναι πολλαπλά. Δεν είναι δηλαδή μόνο η άνεση και το τράβηγμα του παπλώματος που συχνά αφήνει το ένα μέλος του ζευγαριού ξεσκέπαστο.

Είναι και η θερμοκρασία που θέλει ο καθένας να εξασφαλίζει το πάπλωμά του, επίσης πολύ σημαντικό, αν σκεφτεί κανείς πως οι γυναίκες είθισται να κρυώνουν περισσότερο από τους άντρες, κι έτσι μπορούν να επιλέξουν παπλώματα με διαφορετικά επίπεδα ζέστης. Η TikToker Erica Stolman Dowdy είναι απόλυτη: «Αυτή η μέθοδος θα σώσει τον γάμο σας». Ενώ η Ann S. δεσμεύεται πως αυτό είναι το μυστικό που υπόσχεται να κρατήσει τη σχέση σας ζεστή και ζωντανή. Μάλιστα, προτείνει πάνω από τα δύο μονά παπλώματα να στρώσετε μια διπλή κουβέρτα (βλ. εικόνα 3), ώστε κατά τη διάρκεια της ημέρας το κρεβάτι να μοιάζει με κανονικό διπλό κρεβάτι και να μη δημιουργεί στο ασυνείδητό σας την εικόνα ενός χωριστού ύπνου.

Εικόνα 1
Εικόνα 2
Εικόνα 3

Μαζί και χώρια.
Ζεστασιά και ξεκούραση.
Τρυφερότητα και αυτονομία.

Διπλό κρεβάτι με δύο μονά παπλώματα. Μπορεί και να αξίζει να το δοκιμάσετε.

Ακολουθούν μερικές shopping επιλογές για χουχουλιάρικα μονά παπλώματα και σας ευχόμαστε, μόλις τα αποκτήσετε, να απολαύσετε –επιτέλους– έναν χορταστικό, αδιάκοπο, ανενόχλητο βραδινό ύπνο! Πάντα δίπλα στο άλλο σας μισό!

Πάπλωμα από φίνο βαμβακερό ύφασμα περκάλι και γέμισμα με 100% καθαρό μαλλί, ιδανικό για χειμώνα μεσογειακού κλίματος, KENTIA.
Πάπλωμα με φτερά και πούπουλα πάπιας, Μarks and Spencer.
Πάπλωμα με κάλυμμα από 100% βαμβακερό περκάλι Hollofil, Laura Ashley.
Πάπλωμα για όλες τις εποχές, με βαμβακερό ύφασμα και αφράτα πούπουλα που επιτρέπουν την κυκλοφορία του αέρα και απορροφούν την υγρασία, για να απολαύσετε έναν υπέροχο ύπνο, FJALLARNIKA, ΙΚΕΑ.
Πάπλωμα μονό Microfiber, ελαφρύ και πολυτελές, που προσφέρει αφράτη φυσική αίσθηση, Nef-Nef.

 

Διαβάστε αυτό το άρθρο και ακόμα περισσότερα στο νέο τεύχος του Yes I Do που

κυκλοφορεί σε 300 premium σημεία σε όλη την Ελλάδα.

RELATED POSTS