Ανακοινώνοντας τα μεγάλα νέα σε φίλους και συγγενείς, ένα είναι το σίγουρο! Τα συγχαρητήρια θα πέσουν βροχή ενώ θα δεχθείτε καταιγισμό ερωτήσεων για το πώς, πού, πότε πραγματοποιήθηκε η πρόταση γάμου. Υπάρχουν όμως και 5 φράσεις που είμαστε σίγουροι πως δεν θα θέλετε να ακούσετε. 

Φωτογραφία από τον χρήστη Emma Wise στο Pexels

1. Με το καλό και το παιδάκι!

Ναι, πήρατε την απόφαση να παντρευτείτε, πράγμα που σημαίνει ότι ένα τεράστιο άγχος ήρθε και προσγειώθηκε στις πλάτες σας, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι γνωρίζετε από τώρα ποια θα είναι τα επόμενα βήματα στη ζωή σας. Το θέμα παιδί είναι πολύ ευαίσθητο και καλό είναι να μην θίγεται, ειδικά σε μια τέτοια στιγμή. Πιθανώς να θεωρείται ως το επόμενο- επόμενο βήμα, αλλά αφού ακόμα δεν έχετε πραγματοποιήσει το αμέσως επόμενο, μια τέτοια φράση μπορεί να σας φέρει σε αμηχανία. Σας καταλαβαίνουμε απόλυτα.

2. Τι θα κάνετε τώρα με τον κορωνοϊό;

Καλοδεχούμενες μόνο θετικές σκέψεις, όμως πρέπει να γνωρίζετε πως είναι πολύ πιθανό η ερώτηση αυτή να τεθεί. Δεν χρειάζεται να αγχωθείτε από τώρα, εξάλλου η προετοιμασία του γάμου σας θα πάρει χρόνο και μέχρι τότε τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Σκεφθείτε όμως πως έχετε το πλεονέκτημα της γνώσης, με λίγα λόγια δεν ανήκετε στην κατηγορία που δεν είχαν υπολογίσει τη συγκεκριμένη παράμετρο. Έτσι, μπορείτε να οργανώσετε την ημέρα σας με βάση ορισμένα μέτρα ασφάλειας ενώ μπορείτε να ενδώσετε έυκολα στην απόλυτη τάση των τελευταίων ετών, το micro-wedding. 

3. Έχεις κοιτάξει για νυφικά; Ημερομηνία ορίσατε; Πού θα γίνει; Σε ποια εκκλησία;

Ενδέχεται τη στιγμή που ανακοινώνετε το νέο, να μην έχετε προλάβει να σκεφθείτε τίποτα. Μην αγχωθείτε όμως στην ιδέα ότι είστε απροετοίμαστη. Το Yes I Do βρίσκεται δίπλα σας για να σας ενημερώσει για τα πάντα, από το νυφικό και τα παπούτσια, μέχρι τα καλύτερα catering, τους πιο μαγικούς χώρους-κτήματα δεξιώσεων και τους πιο υπέροχους wedding planners που θα κάνουν τις επιθυμίες και τα όνειρά σας πραγματικότητα.

Φωτογραφία από τον χρήστη Anastasia Shuraeva στο Pexels

4. Έχετε σκεφθεί budget;

Αν η ερώτηση αυτή δεν προέρχεται από τους γονείς σας, κάποιον πολύ κοντινό σας ή τον wedding planner σας, τότε είναι απλά αγενής. Δεν νομίζουμε πως αφορούν κάποιον τα οικονομικά σας στοιχεία και φυσικά δεν χρειάζεται καν να απαντήσετε. Ένα χαμόγελο και ένα «τα έχουμε όλα υπό έλεγχο» αρκούν για να στείλετε πίσω την κακεντρεχή απορία. 

5. Είσαι σίγουρη; Το σκέφτηκες καλά;

«Για να είπα το ναι, μάλλον το έχω σκεφτεί καλύτερα από τον καθένα!», αυτή πρέπει να είναι η απάντησή σας. Αν το θέλετε πραγματικά, αν κάτι μέσα σας σας λέει πως είναι το σωστό, δεν χρειάζεστε την έγκριση και τις ευχές κανενός που δεν έχει σκοπό να σας τις χαρίσει με την καρδιά του. Εννοείται πως όταν οι σκέψεις αυτές προέρχονται από άτομο του κοντινού σας περιβάλλοντος, οφείλετε να διευρενήσετε τι είναι αυτό που βλέπει εκείνος και εσείς αγνοείτε. Πάντα όμως να έχετε υπόψη σας πως αφού ο λόγος της απόφασής σας ήταν η αγάπη, τότε δεν χωρούν λάθη και δεύτερες σκέψεις. 

Εμείς θα σας πούμε το τετριμμένο αλλά τελικά και πιο εύστοχο: Συγχαρητήρια μέσα από την καρδιά μας!

Must Read:

5 απορίες που έχει κάθε νύφη της Covid εποχής | Με τις απαντήσεις τους φυσικά!

Γιατί γονατίζουν οι άνδρες για να κάνουν πρόταση γάμου;

Tik Tok: 5 τρόποι με τους οποίους το νέο μέσο δικτύωσης αλλάζει το τοπίο του γάμου

Most Popular: 

10 πράγματα που δεν ξέρετε για τον πολιτικό γάμο!

Παντρεύεσαι μέσα στο 2021; Αυτά είναι τα 4 πράγματα που πρέπει να ξέρεις

Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας!Εξασφαλίστε τώρα τη δική σας ετήσια συνδρομή στην έντυπη έκδοση του Yes I Do με ένα κλικ εδώ.