Αφορμή για τη συνέντευξή μας στάθηκε η φωτογραφία του γάμου της με το έθιμο της καλτσοδέτας. Μερικά DMs και λίγα λεπτά στο τηλέφωνο ήταν αρκετά για να μας κερδίσει με το απροσποίητο coolness, την ευθύτητα και τον αυθορμητισμό της. Η real bride Βάσω Μανοπούλου είναι από τους ανθρώπους, που σου μεταδίδουν το χαμόγελο και την αισιοδοξία τους σε δευτερόλεπτα. Φύσει αισιόδοξοι κι εμείς, θέλαμε πολύ να τη γνωρίσουμε -έστω και τηλεφωνικά- και να τη συστήσουμε σε εσάς…

Photography: Μάλλιαρης Παναγιώτης

Πότε φορέσατε πρώτη φορά προσθετικό μέλος; Ποια ήταν η αντίδραση του συζύγου σας;

Το πρώτο προσθετικό μέλος το φόρεσα σε ηλικία περίπου 9 μηνών, προκειμένου να κάνω τα πρώτα μου βήματα και να μάθω να περπατάω, αφού γεννήθηκα με αναπηρία. Ο σύζυγός μου ο Σάκης, όταν γνωριστήκαμε, δεν γνώριζε για την αναπηρία μου και φυσικά, αποφάσισα να του μιλήσω. Ήθελα να είμαι ξεκάθαρη. Ξαφνιάστηκε λίγο, αλλά δε μίλησε, με πήρε απλά μια αγκαλιά και από τότε είμαστε μαζί…

Η Βάσω προτίμησε το έθιμο της καλτσοδέτας αντί εκείνου της ρίψης της ανθοδέσμης…

Photography: Μάλλιαρης Παναγιώτης

Μιλήστε μας για την πρόταση γάμου! Πού, πότε, πώς έγινε;

Επίσημη πρόταση γάμου δεν έγινε ποτέ. Αντιθέτως, μεταξύ σοβαρού και αστείου, είχα κάνει εγώ δύο προτάσεις! Μετά από 10 χρόνια σχέσης, απλά κλείσαμε ημερομηνία και οργανώσαμε το γάμο μας όπως ακριβώς τον θέλαμε.

Photography: Μάλλιαρης Παναγιώτης

Λα-τρέ-ψαμε το bohemian νυφικό! Πώς καταλήξατε σε αυτό; Ήταν αυτό που λέμε “το νυφικό των ονείρων σας”;

Σε πρώτη φάση κοιτούσα πολλά νυφικά για έμπνευση, κυρίως στο Instagram. Είδα, λοιπόν, ότι αυτά που ταιριάζουν στο δικό μου στυλ ήταν του κύριου Ζολώτα. Έκλεισα το ραντεβού για την πρόβα κι αυτό ήταν! Παρόλο που δοκίμασα αρκετά νυφικά, το νυφικό που επέλεξα τελικά ήταν το πρώτο που φόρεσα. Μου έκανε το «κλικ» από την αρχή. Ένιωσα πολύ όμορφα μέσα σ’ αυτό. Είπα: «Αυτό το νυφικό είμαι εγώ».

Photography: Μάλλιαρης Παναγιώτης

Πέρα από τον σύζυγό σας, υπάρχει κάποιος άλλος (τετράποδος) έρωτας στη ζωή σας;

Ο τετράποδος έρωτας της ζωής μου είναι ο Mickey. Τον βρήκαμε πριν από 14 χρόνια να τριγυρνάει στη γειτονιά και αποφασίσαμε να τον κρατήσουμε. Αγαπάω πάρα πολύ τα ζώα με ιδιαίτερη αδυναμία στα σκυλάκια. Πάντα έχω έξω από το σπίτι μου νερό και φαγητό για τα αδέσποτα.

Τι σας εκνευρίζει στους γάμους;

Αυτό που με εκνευρίζει περισσότερο στους γάμους είναι η παράδοση να στήνει η νύφη τον γαμπρό στην εκκλησία, γιατί μαζί με αυτόν στήνει και τους καλεσμένους! Έχει τύχει να είμαι καλεσμένη σε γάμο και να έρθει η νύφη μετά από 40 λεπτά. Επίσης, με εκνευρίζουν οι σαμπάνιες που ανοίγουν στη δεξίωση καθώς χορεύεις. Σου κόβουν κάθε τρεις και λίγο τον χορό και το πάτωμα γλιστράει.

Photography: Μάλλιαρης Παναγιώτης

Σας χρήζουμε βασίλισσα για 24 ώρες. Τι καταργείτε για πάντα και τι καθιερώνετε;

Θα καταργούσα σίγουρα κάθε τι που προκαλεί κακό στους ανθρώπους και στο περιβάλλον. Από την άλλη βέβαια θα καταργούσα τις θερμίδες σε ότι παχαίνει (γλυκά, junkfood) και θα καθιέρωνα τις θερμίδες στο μπρόκολο και στο κουνουπίδι.

Photography: Μάλλιαρης Παναγιώτης

Ξυπνάτε και είναι όλα δωρεάν για εσάς για 1 ώρα. Τι αγοράζετε;

Σίγουρα θα αγόραζα ένα δικό μου σπίτι, ένα καινούριο αυτοκίνητο, ένα εξοχικό σε κάποιο από τα νησιά μας και ένα πέλμα για τακούνια για το προσθετικό μου μέλος.

Photography: Μάλλιαρης Παναγιώτης

Ποιο είναι το πιο παράξενο σχόλιο που δεχτήκατε ποτέ;

Κατά καιρούς έχω ακούσει πολλά σχόλια, κυρίως από παιδιά. «Γιατί έχεις τέτοιο πόδι;». «Πως περπατάς;». «Δεν πέφτεις;». «Πονάς;». «Πώς κάνεις μπάνιο;» Δεν θα τα χαρακτήριζα παράξενα, αλλά αθώα και γλυκά. Ένα παιδάκι βλέποντας το προσθετικό μέλος το χαρακτήρισε «πόδι ρομπότ». Επίσης, πρόσφατα ένα άλλο παιδάκι καθώς έκανα κουτσό για να μπω στη θάλασσα είπε στη μαμά του «Μαμά, η κυρία κάνει κουτσό», ενώ συνήθως λένε «Η κυρία δεν έχει πόδι». Μου έκανε εντύπωση ότι σχολίασε μόνο το κουτσό που έκανα.

Ποιο είναι το τραγούδι που σιγοτραγουδάτε ασυναίσθητα αυτή την περίοδο;

Το Σ’ αγαπάω του Νίκου Βέρτη. Ίσως επειδή είναι καινούριο και ακούγεται παντού. Μου αρέσουν πολύ οι στίχοι του.

Photography: Μάλλιαρης Παναγιώτης

Αγαπημένη φράση ή απόφθεγμα;

Με αγαπώ. Θα με προσέχω.

Wedding Info:

Date: 10 Ιουλίου 2021

Time: 19:30

Location: Θήβα 

Wedding Credits:

Photography: Μάλλιαρης Παναγιώτης
Wedding dress: Atelier Zolotas
Shoes: NAK & Converse
Venue: Chante Clair Arabians
Bridal Makeup: Σαρμά Θάνα
Hairstyle: Κουφογιώργη Γιώτα