Το αγαπημένο δίδυμο του Κερασό από την Τήνο κατάφερε να μετατρέψει τον γάμο του Νάσου & της Αγνής σε ένα σωστό παραμύθι. Τα χρώματα του γάμου είναι εμπνευσμένα από τη φύση και ο,τι προσφέρει το μαγευτικό τοπίο του νησιού της Τήνου. Ένας γάμος κυριολεκτικά “φτιαγμένος στο χέρι” όπως μας αφηγείται χαρακτηριστικά, το ταλαντούχο δίδυμο του Κερασό. Τα rustic στοιχεία δένουν αρμονικά με τις eco – friendly πινελιές και το αποτέλεσμα είναι απλά μαγικό!

ΤΗΝΟΣ, ΜΑΪΟΣ 2016

Ο Νάσος και η Αγνή διαλέγουν να παντρευτούν λίγες μέρες μετά το Πάσχα.

Στις 5 το απόγευμα ο πρώτος γάμος-καθολικός- στο Σκαλάδο, χωριό ξαπλωμένο πάνω στην πλαγιά, “κάθεται” αμφιθεατρικά, ανταμώνει το μάτι τα απέναντι χωριά, τα βουνά γύρω, τον κάμπο κάτω χαμηλά, τον ήλιο στη δύση.

Yes I do Keraso true story Nasos - Agni 27

Ακολουθεί κατά τις 6, ο δεύτερος- ορθόδοξος- στην ενορία του Αγίου Ελευθερίου στην παλιά Χώρα. Ακούς τη χαρά που περπατάει πάνω στα πλακόστρωτα σοκάκια. Ευχές και γέλια από τα μικρά μπαλκόνια που ξεπροβάλουν σε κάθε βήμα.

Yes I do Keraso true story Nasos - Agni 26

Yes I do Keraso true story Nasos - Agni 5

Yes I do Keraso true story Nasos - Agni 22

Yes I do Keraso true story Nasos - Agni 25

Απ’ άκρη σε άκρη το νησί, μια γαμήλια πομπή με αυτοκίνητα που σφύριζαν χαρούμενα και από τα ανοιχτά παράθυρα να μπαίνει η μέρα, ηλιόλουστη, γιορτινή. Να σε ζαλίζουν οι μυρωδιές της φύσης και να σε θαμπώνουν τα χωράφια κίτρινα, και που και που στις άκρες μικρές μωβ πινελιές. Και από ψηλά να βλέπεις τις Κυκλάδες να πλησιάζουν.

Yes I do Keraso true story Nasos - Agni 12

Yes I do Keraso true story Nasos - Agni 13

Με αυτά τα λουλούδια του αγρού, της εποχής, αρωματικά, χαμομήλι, λεβάντα, στάχυ, κρασπέντια και δεντρολίβανο, φτιάξαμε στεφάνι. Να το φορέσει η νύφη στα μαλλιά. Και ο Νάσος της πρόσφερε εκτός από την αγάπη ένα μπουκέτο φύση. Χαμομήλι, ξανθό, ολόξανθο. Σαν μικρές μαργαρίτες, που στα πέταλα τους έγραφαν μ’αγαπά! Έπειτα τα δέσαμε με φρέζιες, λυσίανθους και ιπέρικουμ και στολίσαμε τα χειροποίητα πλεκτά καλάθια από το Βωλάξ, χωριό που κατοικεί ανάμεσα σε ολοστρόγγυλους βράχους. Στο χώρο, μπήκαν καλάθια και ξύλινοι κορμοί, σαν στήριγμα, σαν βάση σταθερή για να στηριχθούν εκεί όλα, όπως τα δέντρα.

Yes I do Keraso true story Nasos - Agni 19

Yes I do Keraso true story Nasos - Agni 24

Yes I do Keraso true story Nasos - Agni 23

Yes I do Keraso true story Nasos - Agni 7

Yes I do Keraso true story Nasos - Agni 8

Yes I do Keraso true story Nasos - Agni 9

Με αυτό τον τρόπο, ταιριάξαμε τα έργα της φύσης, με τα έργα των ανθρώπων και φτιάξαμε έναν γάμο, όλο στο χέρι. Μπομπονιέρες κεντημένες και επάνω τους δεμένο σφιχτά ένα μικρό ματάκι. Δαντέλα, πλέξη από λεπτές κλωστές σε διάφορα σχέδια που επαναλαμβάνονται. Σαν κύμα, σαν κόσμημα. Κάθε βελονιά από τα σεμεδάκια που κρεμάστηκαν ψηλά σε σημαιάκια, κάθε μικρό πλέξιμο και κέντημα και ένας ψίθυρος, ευχή για το νέο ζευγάρι. Με τα μικρά τους ανοίγματα. Να παίρνουν αέρα οι ευχές. Στολίστηκαν και στα τραπέζια και στους δίσκους και έτσι το παραδοσιακό, το μοναδικό, το χειροποίητο συναντήθηκε στο χώρο.

Yes I do Keraso true story Nasos - Agni 28

Yes I do Keraso true story Nasos - Agni 6

Yes I do Keraso true story Nasos - Agni 21

Yes I do Keraso true story Nasos - Agni 11

Χειροποίητα και τα γλυκά μπήκαν στα κουτιά με τις δαντέλες. Φτιαγμένα από τις γυναίκες του χωριού. Σπιτικά, με ντόπιες συνταγές. Μαρμελάδα και μέλι και ζάχαρη άχνη παντού, να τους γλυκάνουμε τους καλεσμένους, να μας γλυκάνουν και αυτοί με τα λόγια τους. Παστέλι πάνω σε λεμονόφυλλο, τυρόπιτες ντηνιακές τσιμπιτές, μπισκοτάκια με μαρμελάδα, ξεροτήγανο και ψαράκι γεμιστό με καρύδια και αμύγδαλο.

Yes I do Keraso true story Nasos - Agni 3

Yes I do Keraso true story Nasos - Agni 18

Yes I do Keraso true story Nasos - Agni 14

Yes I do Keraso true story Nasos - Agni 15

Κι ύστερα ανηφορίζουμε στο Blaze, για το πάρτυ, που είπε και ένας μικρός.

Yes I do Keraso true story Nasos - Agni 2

Από τη μεγάλη του βεράντα, από ψηλά οι Κυκλάδες στην άπνοια και στην ηρεμία που επικρατεί μοιάζουν να πλησιάζουν.

Yes I do Keraso true story Nasos - Agni 1

Πάνω στο τραπέζι σπιτική λεμονάδα και λικέρ κερασό δροσίζουν τους καλεσμένους, μέχρι να έρθει το ζευγάρι. Τα λουλούδια στα τραπέζια και τα ρεσώ περιμένουν τα πιάτα να γεμίσουν.

Yes I do Keraso true story Nasos - Agni 16

Yes I do Keraso true story Nasos - Agni 30

Yes I do Keraso true story Nasos - Agni 17

Yes I do Keraso true story Nasos - Agni 10

Συγγενείς και φίλοι γράφουν στο ευχολόγιο και ύστερα πιάνουν τη σφραγίδα στο πλάι και σφραγίζουν. Κάθε ευχή και σκέψη έχει από κάτω και σφραγίδα.

Γράφουμε και εμείς.

Yes I do Keraso true story Nasos - Agni 31

Να ζήσετε Νάσο και Αγνή, να ‘ναι γλυκιά, γεμάτη καρπούς η καινούρια σας ζωή. Να την κεντήσετε μαζί, κλωστή-κλωστή. Χειροποίητη. Λένε, ό,τι φτιάχνεις με το χέρι, γίνεται με κόπο και αγάπη. Λένε, οτι αντέχει στο χρόνο, το χειροποίητο.

Yes I do Keraso true story Nasos - Agni 29

keraso

Στοιχεία επικοινωνίας

Διεύθυνση:Μεγαλόχαρης 12, Τήνος

Tηλέφωνο: 2283026307 |  6947 188984

email : info@keraso.gr

Website: www.keraso.com

Facebook: eventskeraso

Instagram: @kerasoevents | hashtags #keraso #kerasoevents

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το γλυκό δίδυμο του Κερασό μπες και εδώ και εδώ