Μπήκαμε στο blog της αγαπημένης μας Εβίτας στο T-Life και ανακαλύψαμε το πιο καλοκαιρινό, το πιο happy, το πιο κινηματογραφικό wedding θέμα για το yes i do! Το δανειστήκαμε και σας το παρουσιάζουμε καθώς πιστεύουμε πως όπως λέει και μια αναγνώστρια του blog της Εβίτας στα comments, αν έχεις την οικονομική άνεση να το υποστηρίξεις είναι μια εκπληκτική ιδέα!
Enjoy!

Τις τελευταίες μέρες επικρατεί μια γαμήλια “μόδα”. Τα ζευγάρια ανεβάζουν στιγμιότυπα των γάμων τους στο youtube και μάλιστα τα views παίρνουν φωτιά… Άλλοι γιατί μπουγελώνονται, άλλοι γιατί ροκάρουν ή χορεύουν ως το πρωί κι άλλοι γιατι έτσι τους αρέσει.Με αφορμή αυτή την τάση λοιπόν και ορμώμενη από το video της φίλης μου που ανέβασα  πρόσφατα στο youtube και που θα δεις πιο κάτω, θα μιλήσω για μια άλλη τάση… Αυτή της αύξησης του γαμήλιου τουρισμού στο Πήλιο και της μόδας των αλά Mamma Mia τελετών. Κι όλα αυτά προς τα μέρη μου, Βολιώτισσα βλέπεις…

Πέρυσι το καλοκαίρι λοιπόν παντρέψαμε τη δεύτερη της παλιοπαρέας… Τη Βάσω 1 όπως λέμε, γιατί υπάρχει κι η Βάσω 2. Όλες Βολιώτισσες. Η τελετή έγινε στον Κισσό Πηλίου και το πάρτυ – αλά Mamma Mia – στην Νταμούχαρη. Εκεί γυρίστηκε και η ταινία… Τη θυμάσαι; Έτσι για το lifestyle, σύζυγος είναι γνωστός ποδοσφαιριστής της Ιταλίας, ο Andrea Paolucci. Kαταλαβαίνεις τι έπαθαν οι Ιταλοί όταν αντίκρυσαν τις ομορφιές του Πηλίου. Εδώ που τα λέμε δεν τις συναντά κανείς και συχνά…

Δες τις καλύτερες στιγμές της ταινίας εδώ !

Όλα ήταν πανέμορφα και προγραμματισμένα αρκετό καιρό πριν… Αν ήθελε κάποιος να κλείσει δωμάτιο ώστε να κάνει τις διακοπές του στην Νταμούχαρη, μάταια προσπαθούσε! Ήταν όλα κλεισμένα από τον γάμο και δεν ήταν ο μόνος που έγινε εκείνο το καλοκαίρι. Βέβαια η δική μου φίλη είχε κάθε δικαίωμα να κάνει τον γάμο της εκεί και όπως τον είχε ονειρευτεί πολύ πριν την ταινία, αφού έχει σχέση και με την υπέροχη Νταμούχαρη. Ο γαμήλιος τουρισμός έχει αυξηθεί κατά πολύ κυρίως στο Ανατολικό Πήλιο κι όχι άδικα… Και θα σου εξηγήσω παρακάτω τι εννοώ.

Η Ιωάννα, εγώ, η πρωταγωνίστρια της ημέρας, το Ρεάκι και η πρώτη της παρέας που παντρέψαμε – που πάντρεψα για την ακρίβεια- η Αργυρώ. Η Βάσω 2 λείπει γιατί ήταν κουμπάρα και όχι παρανυφάκι σαν εμάς… Αμέ!
/

Μια μορφή εναλλακτικού τουρισμού φαίνεται ότι αναπτύσσεται χρόνο με το χρόνο… Ο λεγόμενος “γαμήλιος τουρισμός” αξιοποιείται συστηματικότερα τα τελευταία 4-5 χρόνια σε αρκετά χωριά του Πηλίου και όπως αναφέρουν επαγγελματίες του χώρου έχει πολλές δυνατότητες ανάπτυξης και εάν προωθηθεί  σωστά μπορεί να αποδειχθεί πραγματικά “φλέβα χρυσού” για τον τόπο.  Τόσο επαγγελματίες του τουρισμού όσο και ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου προσπαθούν να προωθήσουν οργανωμένα το εγχείρημα του τουρισμού γάμων. Δεν είναι μόνο οι ντόπιοι που προσπαθούν να το εκμεταλλευτούν – με την καλή έννοια πάντα – αλλά ακόμη και Άγγλοι που έχουν φτιάξει sites αναλαμβάνοντας διοργανώσεις  γάμων στην Ελλάδα αλά Μamma Mia! H ζήτηση είναι μεγάλη…

Eδώ θα δεις και το video της Βάσως και του Αντρέα και ίσως σε πείσει σκεφτείς τα μέρη μας όταν πάρεις κι εσύ τη μεγάλη απόφαση…

Και για να μιλήσουμε με αριθμούς, δανείστηκα κάποια στοιχεία της πανθεσσαλικής εφημερίδας “ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ”.

Mέχρι τον Ιούλιο του 2013 έγιναν περίπου 6 – 7 γάμοι ενώ πέρσι πραγματοποιήθηκαν περισσότεροι από 10 γάμοι ζευγαριών από το εξωτερικό.

Κουκλιά ε;
/

Ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Γιώργος Αντώνογλου Κασσαβέτης αναφέρει ότι περίπου εδώ και 3 – 4  χρόνια πραγματοποιούνται όλο και περισσότεροι γάμοι τύπου Mamma Mia. “Ο λεγόμενες γαμήλιος τουρισμός, αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια στο Ανατολικό Πήλιο και έχει πολλές προοπτικές για περεταίρω ανάπτυξη καθώς κάθε χρόνο όλο και περισσότερα ζευγάρια Άγγλων, Ισπανών, Γάλλων και Γερμανών επιλέγουν να παντρευτούν στο Πήλιο”, επισημαίνει ο κ. Αντώνογλου – Κασσαβέτης προσθέτοντας: “Ο γαμήλιος τουρισμός είναι μια ακόμη μορφή εναλλακτικού τουρισμού, που αναπτύσσεται πλέον στο Ανατολικό Πήλιο και κυρίως σε Ζαγορά, Τσαγκαράδα, Νταμούχαρη και Παπά Νερό”.

Οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού αναπτύσσονται από Μάιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο. Ο εναλλακτικός τουρισμός εκτός από τη συμβολική έννοια που έχει αποκτήσει ως μορφή τουρισμού, της οποίας τα κύρια χαρακτηριστικά είναι η αναζήτηση της αυθεντικότητας και της επαφής με τη φύση, η άρνηση των απρόσωπων τουριστικών πακέτων, η αποφυγή των κοσμικών παραλιών αναφέρεται σε κάθε ειδική μορφή τουρισμού, η οποία προσελκύει τουρίστες με ειδικά ενδιαφέροντα, συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και τέλος προσφέρει λύσεις σε προβλήματα της τουριστικής εποχικότητας.

/

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας κ. Κώστας Λεβέντης, προωθεί την εναλλακτική μορφή τουρισμού και μέσα από την δική του επιχείρηση επισημαίνοντας τα εξής: “Ο γαμήλιος τουρισμός παρουσιάζει δυνατότητες ανάπτυξης στην περιοχή του Πηλίου. Με αφορμή το μιούζικαλ “Μάμμα Μία”, που έκανε διάσημη τη Μαγνησία σε όλο τον κόσμο, στο Ανατολικό Πήλιο, γίνονται κρατήσεις για τη διοργάνωση γαμήλιων τελετών από ζευγάρια του εξωτερικού, αλλά και από Έλληνες. Μάλιστα τα περισσότερα ζευγάρια που αποφασίζουν να παντρευτούν στο Πήλιο κάνουν παράλληλα και τις διακοπές τους και μένουν στην περιοχή επιπλέον ημέρες”.

Κι αν η Ελλάδα είναι μια κουκίδα στον χάρτη, σκέψου τι είναι το Πήλιο… Κι όμως αρχίζει να γίνεται κάτι πολύ δυνατό εκεί κι αυτό το κόσμημα βρίσκεται στη χώρα μας. Και πίστεψέ με τα μέρη που θα σε μαγέψουν είναι πολλά Χειμώνα – Καλοκαίρι και θα στα συστήσω σύντομα! 😉

/

 Για περισσότερα true stories μπες εδώ και αν θέλεις να δεις και το δικό σου true story στο Yes I do στείλε μας mail στο info@yes-i-do.gr .
Από την Εβίτα Τσιλοχρήστου
Tweet her @evitatsi