Από τη Μαρία Ιωαννάτου

Ακόμη και οι πιο δυνατοί γάμοι έχουν προβλήματα. Ωστόσο, η διαφορά ανάμεσα σε μια μκρή διαφωνία και μια τεράστια κρίση έγκειται σε μερικά σημαντικά στοιχεία της σχέσης με τον σύντροφό σας. Δείτε παρακάτω μερικά από τα πιο συχνά λάθη που μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και στο διαζύγιο και προσπαθήστε να τα αποφύγετε.

Φωτογραφία από @drobotdean (Freepik)

Δεν υπάρχει επικοινωνία
Είναι σημαντικό να μιλάτε για τα πράγματα που σας ενοχλούν αμέσως μόλις εμφανίζονται. Διαφορετικά, επέρχεται η αγανάκτηση και οι τσακωμοί. Το να φτάνετε στα άκρα ή να κλείνεστε στον εαυτό σας και να αρνείστε να συζητήσετε δεν είναι υγιές. Μάθετε να μιλάτε για όσα σας ενοχλούν χωρίς να κατηγορείτε ο ένας τον άλλον.

Έχετε μυστικά μεταξύ σας
Βρείτε κάποια στιγμή μέσα στην ημέρα για να μιλήσετε στον σύντροφό σας για τις ανησυχίες σας, όσο ασήμαντες κι αν είναι. Πρόκειται για κάποιο θέμα που προέκυψε στη δουλειά ή για μια διαφωνία που είχατε με τη μητέρα σας; Το να μη μιλάτε ανοιχτά μπορεί να έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες. Οι σχέσεις χτίζονται πάνω στην εμπιστοσύνη και αν δεν μπορείτε να διαχειριστείτε τις μικρές καταστάσεις, θα είναι πολύ πιο δύσκολο να αντιμετωπίσετε τις σημαντικές συζητήσεις.

Φωτογραφία από Fa Barboza (Unsplash)

Δεν παραδέχεστε το λάθος σας
Είμαστε ενήλικες και αν κάνουμε λάθος ή πληγώσουμε τα συναισθήματα του άλλου, οφείλουμε να ζητήσουμε συγγνώμη. Σίγουρα είναι πιο εύκολο να δικαιολογήσουμε την κακή συμπεριφορά, ή χειρότερα, να ανατρέψουμε την κατάσταση και να κατηγορήσουμε τον άλλον, αλλά δεν είμαστε πια στο νηπιαγωγείο.

Δεν δείχνετε ευγνωμοσύνη
Πείτε «ευχαριστώ» για τα πράγματα που κάνει ο σύζυγός σας, ακόμα κι αν είναι αναμενόμενα. Η ευγνωμοσύνη έχει τεράστια σημασία σε μια σχέση. Ακόμα κι αν ο σύντροφός σας απολαμβάνει να φροντίζει τα λουλούδια, μην υποτιμάτε τη δύναμη του να δείχνετε ευγνωμοσύνη για το περιποιημένο και ολάνθιστο μπαλκόνι σας.

Φωτογραφία από Freepik

Ζητήστε βοήθεια
Μερικές φορές το να λύσετε μόνοι τα προβλήματα που έχουν προκύψει στον γάμο σας δεν είναι εύκολο. Μην τα παρατήσετε μέχρι να συζητήσετε με έναν ειδικό σύμβουλο γάμου. Πρόκειται για άριστα εκπαιδευμένους επαγγελματίες που έχουν αντιμετωπίσει πολλές τέτοιες περιπτώσεις και μπορούν να προσφέρουν χρήσιμες συμβουλές, βοηθώντας σας να δείτε καλύτερα την προοπτική του συντρόφου σας. Όσο πιο γρήγορα λάβετε βοήθεια, τόσο το καλύτερο.

 

RELATED POSTS

Thank us later: Τι πρέπει να προσέξεις αν ο γάμος σου και η δεξίωση γίνονται σε διαφορετικά locations

Όποιος κι αν είναι ο λόγος που δεν επιθυμείτε ένα all-inclusive venue, υπάρχουν μερικές λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξετε.

Wedding FAQs: Τι κάνουμε τα κουφέτα από τον δίσκο μόλις τελειώσει ο γάμος;

Μήπως υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που ίσως σας διαφεύγουν;

Εxtreme sports weds-to-be ενωθείτε: Ο πρώτος υποβρύχιος πολιτικός γάμος στην Ελλάδα είναι γεγονός!

Το ζευγάρι αντάλλαξε όρκους αιώνιας αγάπης στον μαγευτικό βυθό της Αλοννήσου.

Yes I do Spots | Σημεία Διανομής 

Πού θα βρείτε το Yes I Do Free Press

Ετήσια Συνδρομή | Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας!

Real weddings, bridal fashion, top wedding professionals, τα πιο χρήσιμα tips και τα πιο ενδιαφέροντα άρθρα για το ζευγάρι που ετοιμάζει τον γάμο του!