Μπορεί ο πολιτικός γάμος να αποτελεί μία εύκολη, γρήγορη και οικονομική λύση, αλλά χρειάζεται κι αυτός την προετοιμασία του. Αν μάλιστα θέλετε να παντρευτείτε μία συγκεκριμένη ημερομηνία, μην το αφήσετε τελευταία στιγμή, γιατί το Δημαρχείο μπορεί να έχει περισσότερη κίνηση από ότι φαντάζεστε. Διάβασε παρακάτω για να μάθεις όλα όσα πρέπει να κάνεις για να μη βρεθείς προ εκπλήξεως.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε και οι δύο είναι να βγάλετε άδεια πολιτικού γάμου, ο καθένας ξεχωριστά, καταθέτοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά στον Δήμο μόνιμης κατοικίας σας.

Αίτηση για χορήγηση άδειας γάμου που θα σας δώσει η υπηρεσία.

politikos-gamos

Επίσης χρειάζεστε:

Ένα φωτοαντίγραφο της ταυτότητας σας μαζί με την πρωτότυπη.

Ένα παράβολο δημοσίου των 15 €

Ένα αποδεικτικό στοιχείο της κατοικίας σας, όπως ένα λογαριασμό της ΔΕΗ ή του ΟΤΕ ή τη φορολογική σας δήλωση.

Τη ληξιαρχική πράξη γέννησης σας που θα την πάρετε από το ληξιαρχείο του τόπου γέννησης σας.

Ένα πιστοποιητικό γέννησης από το οποίο να προκύπτει ότι είστε άγαμοι ή διαζευγμένοι.

Μία υπεύθυνη δήλωση του άρθρ. 8 του Ν.1599/86, η οποία συμπληρώνεται και υπογράφεται στο γραφείο πολιτικών γάμων του Δήμου.

Δύο φύλλα εφημερίδας στην οποία θα έχετε κάνει αναγγελία του πολιτικού γάμου σας και στην οποία θα πρέπει να αναφέρονται τα ονόματα και τα επώνυμα τα δικά σας αλλά και των γονιών σας, ο τόπος κατοικίας σας και ο τόπος που θα τελεστεί ο γάμος.

Κατάθεση  κοινής αίτησης στο Δήμο (αφού παραλάβετε τις άδειες του γάμου) με την οποία ζητάτε την τέλεση του πολιτικού γάμου και οριστικοποιείτε την ημερομηνία, την ώρα και τον τόπο που θέλετε να γίνει ο γάμος.

Δύο μάρτυρες άνω των 18 με τις ταυτότητές τους (την ημέρα του γάμου).

 

Ο πολιτικός γάμος μπορεί να έχει διάφορες εκδοχές και versions. Η ύπαρξή του άλλωστε δεν αποκλείει και τον θρησκευτικό, αντιθέτως, σας δίνει όσο χρόνο χρειάζεστε για να τον ετοιμάσετε με την ησυχία σας. Αν πάλι τον επιλέξετε από άποψη, τότε ακόμα καλύτερα! Κάποια δημαρχεία, παρέχουν το “σκηνικό” για έναν ονειρεμένο πολιτικό γάμο που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει έναν θρησκευτικό! Η επιλογή είναι δική σας!

politikosgamos4 politikosgamos3 politikos gamos2