Οι περισσότερες από τις αποφάσεις που θα πάρετε κατά την οργάνωση του γάμου σας εξαρτώνται πλήρως από εσάς. Δεν υπάρχει συγκεκριμένος κανόνας, για παράδειγμα, για τα λουλούδια ή τη χρωματική παλέτα που θα επιλέξετε. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά tasks τα οποία «συνοδεύονται» από συγκεκριμένες οδηγίες, συμπεριλαμβανομένων των προσκλήσεων του γάμου σας. Γνωρίζετε ποια είναι η ιδανική περίοδος για την αποστολή τους;

Φωτογραφία από Olya Kobruseva (Pexels)

Η σωστή στιγμή είναι το παν!

Το να γνωρίζετε πότε να στείλετε τα προσκλητήρια του γάμου σας είναι πολύ πιο σημαντικό από ό,τι νομίζετε. Αν τα ταχυδρομήσετε πολύ αργά, διατρέχετε τον κίνδυνο να μην ειδοποιήσετε εγκαίρως τα αγαπημένα σας πρόσωπα για να πάρουν άδεια από τη δουλειά, να οργανώσουν το ταξίδι τους αν πρόκειται για destination wedding ή να κλείσουν καταλύματα για τη διαμονή τους. Από την άλλη, αν στείλετε τις προσκλήσεις πολύ νωρίς μπορεί οι καλεσμένοι σας να ξεχαστούν καθώς πλησιάζει η μεγάλη ημέρα. Βρείτε τη χρυσή τομή και κινηθείτε αναλόγως!

Φωτογραφία από Olya Kobruseva (Pexels)

Πότε να στείλετε τα προσκλητήρια

Ιδανικά, η καλύτερη στιγμή για να στείλετε προσκλητήρια είναι 6-8 εβδομάδες πριν από τον γάμο. Αυτό δεν θα δώσει απλώς στους καλεσμένους σας αρκετό χρόνο για να κανονίσουν το πρόγραμμά τους για εκείνη την ημέρα, αλλά σημαίνει επίσης ότι μπορείτε να ζητήσετε τα RSVPs τους νωρίτερα (δύο με τρεις εβδομάδες). Έτσι, θα έχετε έναν τελικό αριθμό ώστε να μπορέσετε να ολοκληρώσετε το sitting πριν από την κρίσιμη εβδομάδα του γάμου. Το αργότερο, οι επισκέπτες θα πρέπει να λάβουν τις προσκλήσεις τους έξι εβδομάδες πριν από τον γάμο ώστε να ζητήσετε απαντήσεις δύο εβδομάδες πριν από τη μεγάλη ημέρα.

Φωτογραφία από Olya Kobruseva (Pexels)

Αν δεν υπάρχει save-the-date…

Γενικά, είναι μια καλή ιδέα να στείλετε save-the-dates περίπου έξι μήνες πριν από τον γάμο. Αυτό θα κάνει τον προγραμματισμό των καλεσμένων σας ακόμα πιο εύκολο (και τελικά θα αυξήσει τον αριθμό των θετικών RSVPs που θα λάβετε αργότερα). Ενώ λοιπόν προτείνεται η αποστολή save-the-dates, δεν θα λέγαμε ότι αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την αποστολή των προσκλητηρίων. Ειδικά για τα ζευγάρια που αρραβωνιάζονται μόλις λίγους μήνες πριν από τον γάμο δεν έχει μεγάλο νόημα. Σε αυτήν την περίπτωση, το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο θα πρέπει να στείλετε τα προσκλητήρια κυμαίνεται από δύο έως τρεις μήνες πριν από τον γάμο.

RELATED POSTS