Αν σας ρωτούσαν ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην διοργάνωση ενός γάμου τι θα απαντούσατε; Μα φυσικά το budget και ο,τι αυτό συνεπάγεται! Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι περιορισμένο και τα απαιτούμενα έξοδα πολλά! Για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως, όσον αφορά το υπολογιζόμενο γαμήλιο budget σας, βρήκαμε για εσάς τα 5 βασικά κόστη που “κρύβονται” πίσω από τη διοργάνωση κάθε γάμου, ώστε να τα υπολογίσετε εξαρχής και να τα περιορίσετε όσο το δυνατόν περισσότερο!

1. Αποστολές προσκλήσεων μέσω ταχυδρομείου. Φαίνεται κόστος μικρό και ασήμαντο αν, ωστόσο, έχετε πολλούς φίλους που μένουν μακριά σας θα πρέπει να το υπολογίζετε ως ένα από τα σίγουρα έξοδα σας! Ποιος περίμενε πως κάθε πρόσκληση που στέλνετε θα κοστίζει περίπου 2 ευρώ;!

vintage-stamps-102898697_vert

2. Welcome bag delivery. Θέλετε να κάνετε στους καλεσμένους σας μια μικρή έκπληξη δίνοντας τους μια τσάντα γεμάτη δώρα; Πρέπει να γνωρίζετε πως οι χώροι δεξιώσεων συχνά χρεώνουν από 2 έως 15 ευρώ για κάθε τσάντα που θα διανεμηθεί στον κάθε καλεσμένο. Για να γλιτώσετε αυτό το περιττό έξοδο ζητήστε οι τσάντες να βρίσκονται στην υποδοχή και να παραλαμβάνει ο καθένας τη δική του με την άφιξή του στον χώρο!

welcome-bag-003-mwd109359_vert

3. Νυφικά εσώρουχα. Στην προετοιμασία ενός γάμου κανείς δεν σκέφτεται το κόστος που θα προκύψει από τα εσώρουχα της νύφης και του γαμπρού. Κι όμως σας διαβεβαιώνουμε πως θα πρέπει να τα λάβετε σοβαρά υπόψη σας γιατί η νύχτα του γάμου σας είναι μόνο μία και τα έξοδα από τα νυφικά εσώρουχα ίσως και πολλά!

dress-shopping-tips-shapewear-0815_vert

4. Cake-cutting. Όταν ο ζαχαροπλάστης που θα φτιάξει τη γαμήλια τούρτα δεν είναι αυτός που παρέχει ο χώρος δεξιώσεων αλλά τον έχετε προσλάβει εσείς, συχνά, χρεώνεται επιπλέον περίπου 2 ευρώ κάθε κομμάτι τούρτας που θα κοπεί και θα μοιραστεί στους καλεσμένους. Γι’αυτό καλό θα ήταν να έχετε συνεννοηθεί από πριν με το catering για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως.

irby-adam-wedding-cake-24-s111660-1014_vert

5. Overtime. Αν το after party δεν σταματήσει την ώρα που έχει συμφωνηθεί τα έξοδα θα ανέβουν στα ύψη! Και γιατί αυτό; Γιατί θα πρέπει να πληρώσετε παραπάνω τους dj, φωτογράφους, σερβιτόρους. Το καλύτερο, λοιπόν, που έχετε να κάνετε είναι να έχετε συζητήσει εξαρχής το ενδεχόμενο αυτό ή να τους έχετε ενημερώσει ότι η δουλειά τους τελειώνει με το τέλος του party!

catherine-adrien-wedding-firstdance-0812-s111414-0814_vert

Πάνω από όλα, όμως, δεν πρέπει να ξεχνάτε πως η ημέρα του γάμου σας είναι μια και μοναδική. Γι’αυτό σημασία δεν έχει να είναι όλα τέλεια για τους καλεσμένους αλλά για εσάς. Θα πρέπει, λοιπόν, να αφήσετε στην άκρη τα περιττά έξοδα και να το διασκεδάσετε όσο περισσότερο μπορείτε! Keep calm and enjoy your wedding day!

Inspired by marthastewartweddings.com

Από τη Νίκη Μουστάκα