Από τον Παναγιώτη Κούστα

«Θέλεις να με παντρευτείς; / Ναι! / Πότε; / Σε δύο εβδομάδες! / Καρδιά μου, πάμε μαζί!». Όσα φέρνει η ώρα, δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος και -κάποιες, τουλάχιστον- σωστές αποφάσεις λαμβάνονται σε ένα γύρισμα της στιγμής, έτσι απλά και αυθόρμητα, χωρίς να διαμεσολαβήσει ο νους την κατάφαση που λάμπει στο βλέμμα. Τότε είναι που λες ότι η ζωή είναι για αυτούς που τολμούν, για αυτούς που κουβαλούν πάνω τους την πιο απίθανη τρέλα! Και ναι, όταν θέλει το ζευγάρι, μπορεί να οργανώσει μόνο του, με τη βοήθεια γνωστών και αγνώστων, τον πιο σπουδαίο γάμο μέσα σε δύο μόλις εβδομάδες, ακόμα και αν δεν αναθέσει όλα τα «logistics» σε έναν έμπειρο wedding planner!

Φωτογραφία: teksomolika / www.freepik.com

1. Αν έχεις μέσο διάβαινε και ριζικό προχώρα

Το πρώτο task που έχετε να ολοκληρώσετε ως μελλόνυμφο ζευγάρι της τελευταίας στιγμής δεν είναι το να βρείτε το πιο παραμυθένιο νυφικό της αγοράς, αλλά να εξασφαλίσετε όλη τη χαρτούρα που απαιτείται για έναν γάμο: να βγάλετε τις σχετικές άδειες, να δημοσιεύσετε την αναγγελία κλπ. Αφιέρωσε σε αυτό το τρέξιμο δύο ημέρες και όπου σας παίρνει εξουσιοδοτήστε συγγενείς και λοιπούς μπιστικούς. Πάντως, δεν χρειάζεται να καταφύγετε σε παρανομίες τύπου «γρηγορόσημο», αλλά να χρησιμοποιήσετε όλα τα πιθανά και απίθανα connections που μπορείτε να έχετε όχι μόνο ως ζευγάρι, αλλά και ως κοινωνικά όντα που έχουν φίλους, συγγενείς και συναδέλφους. Θα εκπλαγείτε με το πόσοι άνθρωποι θα αποδειχθούν πρόθυμοι να σας βοηθήσουν όταν πρόκειται για ένα τόσο ευτυχές γεγονός. Επίσης, μη διστάσετε να αφεθείτε στην καλοσύνη των ξένων καθώς, ναι, μπορεί να υπάρχουν και οι αναίσθητοι, αλλά θα συναντήσετε και πολλούς άλλους που θα συναισθανθούν την ευτυχία του επείγοντος και θα προθυμοποιηθούν να σας εξυπηρετήσουν!

2. Κάθε μέρα είναι μια καλή μέρα για να παντρευτείς (και κάθε τόπος)

Υπάρχουν, βέβαια, και μερικοί πιο ανελαστικοί παράγοντες για την τέλεση ενός γάμου-express και θα πρέπει να ελιχθείτε καταλλήλως για να τα καταφέρετε. Παραδείγματος χάριν, κάποιες ημέρες της εβδομάδας, π.χ. τα Σάββατα, είναι «κλεισμένα» μήνες πριν σε εκκλησίες, δημαρχεία και wedding venues. Ε και; Επιλέξτε μια καθημερινή και σε περίπτωση που τα βρείτε και εκεί σκούρα προσανατολιστείτε σε ένα όχι και τόσο περιζήτητο χώρο, που όμως είναι κάτι παραπάνω από επαρκής για να στεγάσει το όνειρό σας!

3. Διαδώστε τα νέα

Με το που κλείσετε ημερομηνία και venue, αρχίστε εσείς οι ίδιοι ή αναθέστε σε κάποιον άνθρωπο της εμπιστοσύνης σας -π.χ. τον κουμπάρο ή την κουμπάρα που είναι ο πρώτος άνθρωπος που πρέπει να ενημερώσετε με το που αποφασίσετε τον γάμο, πριν καν από τη μαμά σας- τα τηλέφωνα έτσι ώστε να ενημερωθούν άμεσα όλοι οι καλεσμένοι για το short notice του ευτυχούς γεγονότος. Στη συνέχεια, τυπώστε και στείλτε τους τα προσκλητήρια με κούριερ και επιλέξτε παράδοση την επόμενη ημέρα.

4. Η πιο ωραία ατμόσφαιρα

Αφιερώστε το πολύ δύο πρωινά στην επιλογή των κουφέτων και της μπομπονιέρας του γάμου σας και δύο απογεύματα στην επιλογή της ανθοδέσμης και του ανθοστολισμού του χώρου της τελετής. Οι υπεύθυνοι του venue που θα φιλοξενήσει τη γιορτή που θα ακολουθήσει, μπορούν να αναλάβουν  για εσάς το μενού και το wedding cake – το tasting δεν θα σας πάρει πάνω από ένα δίωρο και στο ίδιο ραντεβού μπορείτε να συναντήσετε έναν συνεργαζόμενο DJ για να του δώσετε τις σχετικές κατευθύνσεις για το μουσικό κομμάτι της βραδιάς, αλλά και τον φωτογράφο και τον βιντεογράφο που θα καλύψει τόσο τον γάμο όσο και τη δεξίωση.  Αφιερώστε άλλο ένα δίωρο για την επιλογή της διακόσμησης του χώρου που θα φιλοξενήσει την τελετή του γάμου σας, πάλι σε συνεργασία με τους υπεύθυνους του venue που θα σας υποδείξουν τους κατάλληλους επαγγελματίες.

5. Η πριγκίπισσα και ο κονιόρδος

Εντάξει, όχι και κονιόρδος! Απλώς καλοντυμένος. Ο γαμπρός παίρνει τους φίλους του και πάνε όλοι μαζί παρέα σε ένα πολυκατάστημα για να αγοράσει όλα όσα του χρειάζονται για την εμφάνισή του: κοστούμι, παπούτσια, παπιγιόν και δεν συμμαζεύεται – οι έμπειροι πωλητές θα του θυμίσουν ό,τι αυτός έχει ξεχάσει για να πάρουν bonus από τη διοίκηση, αν και είναι όλοι τους εκπαιδευμένοι στη φορτόγκα. Η νύφη που όσο και να το προσπαθήσει δεν προλαβαίνει να ραφτεί από την αρχή, επιλέγει με τις δικές της φιλενάδες, τη μάνα της ή και μόνη της ένα όμορφο νυφικό ή και φόρεμα -δόξα το θεό, υπάρχουν άπειρες επιλογές εκεί έξω- και το φέρνει στα μέτρα της με διαδικασίες express, στην ανάγκη «δωροδοκεί» τη μοδίστρα με ένα γενναίο τιψάκι για να κάνει υπερωρίες. Την ίδια ημέρα μπορεί να επιλέξει τα νυφικά παπούτσια και όλα τα αξεσουάρ της εμφάνισής της, ενώ το απόγευμα μπορεί να βγει παρέα με τον γαμπρό και τον άνθρωπο που θα κάνει την κουμπαριά για τις βέρες, τα στέφανα και όλα τα απαραίτητα παραφερνάλια του γάμου που συνήθως επωμίζεται η τσέπη του πιο επίτιμου καλεσμένου ενός γάμου. Αφού τελειώσετε  το hardware της εμφάνισης, την επομένη είστε στον δρόμο για το ραντεβού που πρέπει ήδη να έχετε δρομολογήσει με τον κομμωτή-make up artist σας (φροντίστε να απευθυνθείτε σε κάποιον που αναλαμβάνει και τα δύο έτσι ώστε να γλιτώσετε χρόνο).

Ουφ, κουράστηκα αλλά δεν αγχώθηκα, ίσα ίσα το απόλαυσα γιατί το άξιζε. Όλα είναι έτοιμα, τα καταφέρατε. Βίον ανθόσπαρτο, λοιπόν!

Must Read:

Έχω κάνει πολιτικό γάμο. Αξίζει να προχωρήσω και σε θρησκευτικό;

Destination Weddings 2021: Πώς θα είναι άραγε;

Πολιτικός γάμος στην εποχή του κορωνοϊού: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Most Popular:

10 wedding trends που θα βλέπουμε παντού το 2021

Η απόλυτη checklist για τους γάμους της εποχής του κορωνοϊού

Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας! Εξασφαλίστε τώρα τη δική σας ετήσια συνδρομή στην έντυπη έκδοση του Yes I Do με ένα κλικ εδώ.