You are here

Βίντεο γάμου: 5 παγίδες που πρέπει να αποφύγεις

Από το πώς (δεν) θα στηθείς την ώρα που σε παίρνει η κάμερα μέχρι το πώς θα συντονίσεις τη βιντεοσκόπηση, αυτά είναι τα πράγματα που πρέπει να προσέξεις.

Από τον Παναγιώτη Κούστα

Συνήθως το ζευγάρια δίνουν βάση στο πώς θα είναι οι φωτογραφίες του γάμου τους και αφήνουν τη βιντεοσκόπησή του σε δεύτερη μοίρα, πιστεύοντας ότι όλα θα τα πάρει πάνω του ο «ειδικός». Μέγα λάθος, γιατί και η βιντεοσκόπηση θέλει την προετοιμασία της και κρύβει 5 παγίδες τις οποίες οφείλεις να αποφύγεις για να μη θυμάσαι τον γάμο σου σαν ψυχολογικό θρίλερ.

Photo by Leo Foureaux on Unsplash

Παγίδα 1: «Μας παίρνουν οι κάμερες»

Άντε και σε πήρανε, πού νομίζεις ότι θα σε πάνε; Αν θέλεις να γράψεις ωραία στην κάμερα ένα είναι το μυστικό: να κάνεις σαν να μην υπάρχει. Ακούγεται εύκολο, αλλά δεν είναι και τόσο. Το μυστικό της φωτογένειας βρίσκεται στο να αποδέχεσαι τον εαυτό σου έτσι όπως ακριβώς είναι σε κάθε δεδομένη στιγμή και να μην αλλάζεις συμπεριφορά κάθε που βλέπεις την κάμερα να εστιάζει σε εσένα – δεν είναι πυροβόλο όπλο, δεν θα σε σκοτώσει. Π.χ., αγαπητέ γαμπρέ, δεν χρειάζεται να κορδώνεσαι για να δείξεις τάχαμου ψηλότερος κι αυτό γιατί θα καταγραφείς στον φακό σαν ένας κοντός που κορδώνεται.

Παγίδα 2: «Πού είναι ο κάμερα μαν;»

Καταρχήν, μπορεί να είναι κάμερα γούμαν ή agender ή non-binary ή ό,τι άλλο θέλει, λογαριασμό δεν θα σου δώσει. Κατά τέλος, κατάρτισε μαζί με τον άνθρωπο ή τους ανθρώπους που θα βιντεοσκοπήσουν τον γάμο σου ένα πλάνο με τα στάδιά του που θέλεις να αποτυπώσεις σε κινούμενη εικόνα (το σελιλόιντ πέθανε, ζήτω τα bytes) έτσι ώστε να ξέρουν τι έχουν να κάνουν και να ξέρεις κι εσύ ότι -κατά πάσα πιθανότητα- θα το κάνουν.

Παγίδα 3: «Κάνε στην άκρη, να περάσω»

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι αξιαγάπητες τσαμπουκαλεμένες ντάνες θειάδες από την Κωνσταντινούπολη, οι λοιποί συγγενείς και οι φίλοι με το έντονο ταμπεραμέντο δεν αφήνουν τους επαγγελματίες του γάμου να κάνουν τη δουλειά τους επειδή π.χ. τους κόβουν τη θέα προς το ζευγάρι. Φρόντισε να εξασφαλίσεις, λοιπόν, για όλους θέσεις με πανοραμική θέα στο θέαμα του γάμου σου και χώρο στον βιντεογράφο να μπορεί να κινείται ελεύθερα για να τον καταγράψει σε όλο του το μεγαλείο.

Παγίδα 4: «Παράσταση Καμπούκι»

Όταν ο Πέτρος Κωστόπουλος αντίκρισε πρώτη φορά την Τζένη Μπαλατσινού, ήδη βαμμένη από επαγγελματία μακιγιέρ για φωτογράφιση μόδας, ξεστόμισε ένα ανεκδιήγητο που μόλις σου διηγούμαι «τι είναι αυτό το καμπούκι» (ή κάτι παρόμοιο, δεν έχω χρόνο για fact checking, αλλά εν προκειμένω δεν έχει και καμία σημασία). Αυτό που χρειάζεται να κρατήσεις, αγαπητή νύφη, από αυτό το ανεκδοτολογικού ενδιαφέροντος περιστατικό είναι ένα: Πριν επιλέξεις το μακιγιάζ του γάμου σου, φρόντισε να συζητήσεις με τον make up artist σου το πώς αυτό θα γράφει όχι μόνο στο φυσικό φως αλλά και στην κάμερα, έτσι ώστε κοιτώντας το βίντεο του γάμου σου να μην κλαις στο θέαμα μιας πρωταγωνίστριας του παραδοσιακού ιαπωνικού θεάτρου που σου φέρνει λίγο στη φυσιογνωμία.

Παγίδα 5: «Εμείς οι δυο πάμε πακέτο, δεν θα χωρίσουμε ποτέ»

Δεδομένο: Ο γάμος σου δεν θα αποτυπωθεί μόνο σε βίντεο, αλλά και σε φωτογραφίες. Η πιο σημαντική συμβουλή: Φρόντισε να αγκαζάρεις τον βιντεογράφο ντουετάκι με τον φωτογράφο, έτσι ώστε να μην χρειαστεί εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος άνθρωπος της εμπιστοσύνης σου να πρέπει να τους συντονίζει συνέχεια έτσι ώστε να μην παρακωλύει ο ένας τη δουλειά του άλλου. Συνήθως, οι βιντεογράφοι συνεργάζονται με συγκεκριμένους φωτογράφους και πάνε πακέτο, καλύπτοντας μαζί γάμους, βαπτίσεις και λοιπές εκδηλώσεις, οπότε μην προσπαθήσεις να «σπάσεις» την ομάδα τους και μη συνεργαστείς με έναν βιντεογράφο που δεν έχει συνεργαστεί ποτέ ξανά με τον φωτογράφο του γάμου σου.

Όλα μέσα στο πρόγραμμα είναι.

Must Read:

Πρόταση γάμου κάτω από το νερό. Γιατί όχι; Δείτε το αληθινό, συγκινητικό βίντεο της Σοφίας και του Γιάννη!

Το πιο viral βίντεο γάμου όλων των εποχών ξεπέρασε τα 100.000.000 views στο YouTube!

Η Σοφία Μουτίδου τα σπάει σχολιάζοντας στο YouTube όλα όσα αγαπάμε να μισούμε στον ελληνικό γάμο

Most Popular:

10 wedding trends που θα βλέπουμε παντού το 2021

Η απόλυτη checklist για τους γάμους της εποχής του κορωνοϊού

Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας! Εξασφαλίστε τώρα τη δική σας ετήσια συνδρομή στην έντυπη έκδοση του Yes I Do με ένα κλικ εδώ.

Tags

Comments

Add new comment