MKritikou-for-YID01

Συναντήσαμε την Μόνικα Κρητικού, ένα κορίτσι που εκτιμάμε τόσο ως άνθρωπο όσο και ως φωτογράφο και τη ρωτήσαμε για τους λόγους που δεν αρκούν από μόνοι τους για να προσλάβουμε τον φωτογράφο του γάμου μας! Αςξ εκαθαρίσουμε μερικά πράγματα πριν φτάσουν στα χέρια μας καταστροφικές φωτογραφίες και ο χρόνος δεν έχει επιστροφή!

MKritikou-for-YID02

Η Μόνικα μας είπε λοιπόν πως θεωρεί λάθος κριτήρια επιλογής φωτογράφου τα παρακάτω:

Είναι μέλος της οικογένειας.

Σχέδον κάθε οικογένεια πλέον έχει έναν συγγενή, έστω μακρινό, που ασχολείται με φωτογραφία. Μπορεί να βγάζει υπέροχες φωτογραφίες διακοπών, καταπληκτικές εικόνες τοπίων ή ακόμα και εξαιρετικά πορτραίτα. Μπορεί ακόμα να σας προτείνει να σας φωτογραφίσει την ημέρα του γάμου σας δωρεάν! Απλά μην μπείτε στον πειρασμό: η φωτογραφία γάμου είναι ένα ξεχωριστό είδος από μόνη της. Χρειάζεται ειδικό φωτισμό, καλό χειρισμό της μηχανής σε δύσκολες φωτιστικές συνθήκες, καλό εξοπλισμό, προετοιμασία πριν το γάμο, δυνατότητα και ικανότητα επεξεργασίας εικόνας, backup υλικού και ένα σωρό άλλες λεπτομέρειες που μόνο ένας φωτογράφος γάμου μπορεί να σας προσφέρει.
 

Η ιστοσελίδα του είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ

Πολλοί επαγγελματίες έχουν επενδύσει σε χρόνο και χρήμα προκειμένου η ιστοσελίδα τους να ανταποκρίνεται πλήρως στο στυλ τους και την αισθητική τους και να τους εκπροσωπεί στο δύσκολο διαδικτυακό κόσμο. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι είναι το μοναδικό κριτήριο επιλογής, γιατί πολύ απλά δε φτάνει! Ο φωτογράφος γάμου περνάει μαζί σας πολλές ώρες σε μία από τις σημαντικότερες μέρες της ζωής σας. Θα πρέπει λοιπόν να τον γνωρίσετε προσωπικά ώστε να δείτε αν μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του τις ανάγκες σας, να μιλήσετε αναλυτικά για το πρόγραμμα, τι περιμένετε από εκείνον και τι μπορεί να σας προσφέρει.

MKritikou-for-YID03

Είναι οικονομικός!

Σίγουρα το budget ενός γάμου δεν είναι μικρό και κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει το ζευγάρι που προσπαθεί να κάνει κάτι όμορφο και οικονομικό. Προσέξτε όμως μήπως επηρεαστείτε τόσο πολύ από την τιμή και το αποτέλεσμα καταλήξει να είναι εξίσου φτηνό. Είναι μία πολύ σημαντική στιγμή στη ζωή σας ώστε να καταλήξετε με εικόνες που δε θέλετε να ξαναδείτε. Σε αυτήν την περίπτωση δεν πετύχατε «κελεπούρι»!

Μελετήστε σωστά το ύφος και το στυλ του φωτογράφου, ποιες είναι οι ακριβείς υπηρεσίες του για το budget που σας προτείνει. Κάντε μια μικρή έρευνα στο internet και σιγουρευτείτε ότι όντως είναι αυτό που θέλετε.

MKritikou-for-YID04

Το studio του κλείνει πάνω από 150 γάμους το χρόνο!

Είναι απλό: το έτος έχει 52 Σαββατοκύριακα και αν υποθέσεις ότι οι γάμοι γίνονται κυρίως καλοκαίρι, τότε είναι θέμα απλής λογικής να αντιληφθείς ότι ένας και μόνο φωτογράφος δεν προλαβαίνει να καλύψει τόσους πολλούς γάμος σε αυτό το χρονικό διάστημα. Σε αυτήν την περίπτωση προσλαμβάνονται διάφοροι φωτογράφοι από ένα studio προκειμένου να καλύπτεται μεγάλος αριθμός γάμων. Σίγουρα αυτό από μόνο του δεν αρκεί για να μην επιλέξετε το συγκεκριμένο studio, το οποίο μπορεί να προσφέρει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Αναρωτηθείτε όμως πόσο σημαντικό είναι για εσάς να γνωρίζετε προσωπικά το φωτογράφο που θα καλύψει το γάμο σας και αν πράξτε ανάλογα.Δείτε με κριτικό μάτι το portfolio που θα σας δείξουν καθώς μπορεί να είναι όχι από έναν φωτογράφο αλλά από όλους του συνεργάτες.

MKritikou-for-YID05

Θα μου δώσει ΟΛΟ το πρωτότυπο υλικό!

Είναι λογικό να θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι έχουμε όλες τις φωτογραφίες από το γάμο μας ώστε να διαλέξουμε εμείς ποιες θέλουμε και ποιες όχι. Δεν είναι όμως τόσο απλό. Οι επαγγελματίες φωτογράφοι τραβάνε χιλιάδες εικόνες τη συγκεκριμένη μέρα, ώστε να είναι σίγουροι ότι έχουν αποτυπώσει τη σωστή στιγμή. Επιπλέον, συνήθως ο τύπος εικόνων είναι σε μορφή raw, η οποία δε «διαβάζεται» από απλά προγράμματα. Ακόμα και αν καταφέρετε να «ανοίξετε» τις φωτογραφίες σε raw μορφή σκεφτείτε τα εξής: πότε θα βρείτε το χρόνο να διαλέξετε τις καλύτερες μέσα από χιλιάδες; ποιος θα τις επεξεργαστεί σωστά; Ένας καλός και έμπειρος φωτογράφος γάμου ξοδεύει δεκάδες ώρες για μια καλή επιλογή και επεξεργασία. Εμπιστευτείτε τον και απολαύστε ένα σωστό αποτέλεσμα.

MKritikou-for-YID06

Σίγουρα, αυτό που δε χρειάζεστε την ημέρα του γάμου σας είναι άγχος και αγωνία. Επιλέξτε προσεκτικά τον ιδανικό για εσάς φωτογράφο όχι βάσει αισθητικής και καλλιτεχνικής ματιάς, αλλά και  με κριτήριο τη χημεία μεταξύ σας. Μην ξεχνάτε πως ο φωτογράφος σας θα είναι το “τρίτο πρόσωπο” τη μεγάλη μέρα καθώς θα είναι παντού μαζί σας.  
MKritikou-for-YID08 MKritikou-for-YID09

Οι φωτογραφίες είναι όλες από δουλειές της Μόνικας την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ