Η οικογένεια μοιάζει με ένα δέντρο… Τα κλαδιά του μεγαλώνουν μόνα τους προς τη δική τους ξεχωριστή κατεύθυνση, αλλά οι ρίζες τους παραμένουν πάντοτε κοινές, γερές και βαθιές μέσα στο χώμα. Γιατί, λοιπόν, να μην γιορτάσετε μαζί τα μυστήρια που σηματοδοτούν την έναρξη της κοινής σας οικογενειακής σας ζωής; Συγκεντρώσαμε τα 12 πράγματα που πρέπει να προσέξετε αν επιλέξετε να τελέσετε τον γάμο και την βάπτιση του παιδιού σας την ίδια μέρα! Άλλωστε, η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς… 

1. First things first…

Πρώτα ο γάμος και έπειτα η βάπτιση ή το αντίστροφο; Η Εκκλησία θέλει τον γάμο να προηγείται της βάπτισης. Βέβαια, σε πείπτωση που εσείς και ο σύντροφός σας είστε ήδη παντρεμένοι με πολιτικό γάμο, η σειρά είναι… στην επιλογή σας! Είναι περισσότερο πρακτικό να τελεστεί πρώτα ο γάμος, αφού μετά τη βάπτιση, οι πιθανότητες το μωρό να είναι ανήσυχο, αυξάνονται κατακόρυφα. 

2. Baby-sitter

Καλό θα ήταν να προσλάβετε έναν ειδικό παιδαγωγό, που θα φροντίζει το μωρό σας όσο τελείται ο γάμος. Η γιαγιά θα είναι ούτως ή άλλως δίπλα του! 

yes-i-do-baptism-wedding-7.jpeg

3. Baby first

Καλό θα ήταν να φέρετε τον baby-sitter σε επαφή με το παιδί κάποιες ημέρες πριν από τον γάμο, ώστε να δείτε αν είναι ο κατάλληλος, αλλά και το μωρό να νιώσει άνετα και οικεία μαζί του. 

4. Mommy is here

Ειδικά αν το μωρό σας είναι πολύ μικρό ακόμη, δώστε στον παιδαγωγό μία… μπλούζα σας! Η μυρωδιά σας και μόνο είναι ικανή να ηρεμήσει το μωρό σας και να μείνει ήσυχο. 

yes-i-do-baptism-wedding.jpg

5. Settle 

Αν το παιδί δυσκολεύεται να έρθει σε επαφή με πολύ κόσμο ή γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι η βάπτιση από μόνη της θα είναι too much για εκείνο, απαλλάξτε το από -αχρείαστο- κόπο. Όσο κι αν θέλετε το μωρό σας να παρευρεθεί στον γάμο, ίσως θα ήταν καλύτερο εκείνο να ξεκουραστεί στο σπίτι μέχρι το τέλος του γάμου και να προετοιμαστεί για το δικό του “show time”. 

6. Τhe mom-bride 

Ο γάμος είναι από μόνος του εξαιρετικά φορτισμένος συναισθηματικά κι αν προσθεσετε και τη βάπτιση του παιδιού σας, το αδιαβροχο makeup είναι τουλάχιστον must! 

7. Comfy is the new black 

Ως νύφη, παραμένετε η πρωταγωνίστρια της βραδιάς και οφείλετε να είστε εντυπωσιακή και λαπερή. Ως μητέρα, οφείλετε να είστε άνετη και έτοιμη να πάρετε αγκαλιά το μωρό σας, όποτε αυτό χρειαστεί. Στιλιστικά, το strapless νυφικό δεν ενδείκνυται για αγκαλιές με το μωρό σας, ενώ οι κρύσταλλοι, τα στρας και τα διακοσμητικά στοιχεία στο bodice, πιθανόν να το ενοχλήσουν. Προτιμήστε άνετα παπούτσια, ενώ ένα ζευγάρι flat είναι neccessity για τo after party! 

8. Invitations

1 ή 2 στον ίδιο φάκελο; Η απόφαση δική σας! Μία κοινή “οικογενειακή” πρόσκληση είναι και η πιο δημοφιλής επιλογή. Το κείμενο γίνεται πιo fun και παιχνιδιάρικο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η αισθητική δεν μπορεί να είναι minimal ή ρομαντική.

9. Wedding favors 

Ισχύει το ίδιο με τις προσκλήσεις. Οι μπομπονιέρες μπορεί να είναι δύο ή και μία.

10. Reception

Ο χώρος της δεξίωσης θα ήταν καλό της να βρίσκεται κοντά στην εκκλησία, μιας και ο χρόνος τέλεσης των μυστηρίων είναι ήδη μακρός. 

Yes I Do Tip: Αποφύγετε να χαιρετίστε τους καλεσμένους στην εκκλησία και προτιμήστε να το κάνετε απευθείας στο πάρτι, εξοικονομώντας χρόνο και… υπομονή. 

11. Party time… sure! But when?
Αν παντρεύεστε και βαπτίζετε καλοκαίρι, λάβετε υπόψη ότι τα μυστήρια θα διαρκέσουν περίπου δύο ώρες! Το μεσημέρι και οι πρώτες απογευματινές ώρες είναι ένα σενάριο προς αποφυγή, αφού ο καυτός ήλιος και οι υψηλές θερμοκρασίες θα κουράσουν ακόμα περισσότερο τόσο εσάς και το μωρό όσο και τους καλεσμένους! Από την άλλη, το απόγευμα είναι μία καλή στιγμή για πάρτι, ιδανική για να μην βγει και το μωρό από το πρόγραμμά του. Μπορείτε πάντα να κάνετε ένα ξέφρενο πάρτι, αποκλειστικά για ενήλικες, λίγες μέρες πριν για εσάς και τους φίλους σας! 

12. Decide

Κατασταλλάξτε σε ένα κεντρικό θέμα και κινηθείτε σε μικρή τροχιά γύρω από αυτό. Τα δύο event είναι εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους και ο κίνδυνος το αποτέλεσμα να φανεί υπερβολικό, παράταιρο ή too fusy είναι μεγάλος. Καταλήξτε σε ένα κοινό χρώμα και για τα δύο μυστήρια, ενώ ένα γενικό θέμα όπως το καλοκαίρι, ο ανανάς ή το flamingo ίσως να είναι πιο elegant και αποτελεσματικό από έναν καθαρά παιδικό χαρακτήρα ή cartoon. 

Διαβάστε επίσης… 

Βρήκαμε τα φορέματα που θα φορέσετε στις καλοκαιρινές βαπτίσεις!

Οι 10 απαράβατοι κανόνες που κάθε νονά οφείλει να ακολουθήσει!

Βάπτιση & Συμβολισμοί: Όλα όσα δε γνωρίζετε για το μυστήριο της βάφτισης!