8 πράγματα που πρέπει να φροντίσετε για να περάσουν οι καλεσμένοι σας καλά και εσείς καλύτερα!

Από τη Νεφέλη Βιτζηλαίου.

Θες γιατί η νύφη είναι από άλλη περιοχή από το γαμπρό; Θες γιατί σου έκανε πρόταση γάμου στη ρομαντική Σαντορίνη ή στις γραφικές Σπέτσες; Θες γιατί το είχατε απωθημένο; Γιατί αγαπάτε μία επαρχιακή πόλη ή ένα νησί; Για όποιον από τους παραπάνω λόγους και αν πρόκειται, αποφασίσατε να κάνετε εκτός των τειχών το γάμο σας! Και είναι τέλειο!

weddingmap2

Εκ πρώτης μπορεί να φαίνεται σαν μια μικρή περιπέτεια και ομαδικές διακοπές για φίλους και συγγενείς ωστόσο, όπως σε όλα τα πράγματα, διακρίνεται μία «μινι» ταλαιπωρία στο προσκήνιο. Τι να κάνετε λοιπόν για να διευκολύνετε το ταξίδι τους και να κάνετε όσο το δυνατόν καλύτερη την παραμονή τους στο «μέρος» σας.

Σε πρώτη φάση περάστε step by step τον εαυτό σας από τη θέση του καλεσμένου για να δείτε τι σας χρειάζεται σαν πληροφόρηση και τι θα σας κάνει να ανυπομονείτε για ένα γάμο εκτός των τειχών

Στείλτε το προσκλητήριο αρκετά νωρίτερα από ότι θα κάνατε αν ο γάμος γινόταν εντός. Ειδικά αν πρόκειται για καλοκαίρι που ο κόσμος κανονίζει τις διακοπές του. Και αν περίπου 6-8 μήνες πριν σας φαίνεται αρκετά νωρίς για να μπορείτε να έχετε καταλήξει στο concept του γάμου με το οποίο θα συνάδει το προσκλητήριο, στείλτε ένα minimal SAVE THE DATE στο οποίο θα φαίνεται ξεκάθαρα πως ο γάμος θα λάβει χώρα εκτός!

wedding ektos 1 Bahamas ας πούμε! Photo Credit: http://www.etsy.com/listing/162287630/watercolor-beach-wedding-save-the-date?utm_campaign=Share&utm_medium=PageTools&utm_source=Pinterest
Bahamas ας πούμε! Photo Credit: http://www.etsy.com/listing/162287630/watercolor-beach-wedding-save-the-date?utm_campaign=Share&utm_medium=PageTools&utm_source=Pinterest

 

Ελάτε σε επαφή με ξενοδόχους – και τουριστικά πρακτορεία για εισιτήρια, αν ο γάμος γίνεται σε νησί – προκειμένου να κάνετε όσο το δυνατόν καλύτερα deal για τους καλεσμένους. Όπως και στις διακοπές έτσι και με τους γάμους, πιο πιθανό να κλείσετε καλύτερες συμφωνίες σε περιόδους low season, βλ. Μάιο και Σεπτέμβριο για νησιά. Νοέμβριο και Μάρτιο για πιο χειμερινούς προορισμούς.

Mαζί με το προσκλητήριο στείλτε λίστα με τα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία και χάρτη για το πώς θα μπορέσουν να μεταβούν από τα ξενοδοχεία στο χώρο της δεξίωσης.

Αν αντέχει το πορτοφόλι σας, καλύψτε το βράδυ ανήμερα του γάμου σας για τους καλεσμένους, ασχέτως με το αν εκείνοι επιλέξουν να έρθουν νωρίτερα στην περιοχή. Οι καιροί είναι χαλεποί, επομένως θα ήταν ωραίο να βοηθήσουμε τους καλεσμένους μας να χαρούν τη μεγάλη μέρα μαζί μας χωρίς να βαρυγκωμούν για τα έξοδα.

Όταν θα έχετε φτιάξει το πρόγραμμα του γάμου, ενημερώστε τους καλεσμένους σας για να ξέρουν αν χρειάζεται να έρθουν μία μέρα νωρίτερα για prewedding καταστάσεις, από το πρωί ή το απόγευμα, ή να κάτσουν μία μέρα παραπάνω για after wedding χαλάρωση.

wedding ektos 2 http://media-cache-ec0.pinimg.com/originals/
http://media-cache-ec0.pinimg.com/originals/

wedding ektos 3

 

 

 

Στο πρόγραμμα να τους ενημερώσετε για dress code για τα pre και after events, για να μην καταλήξετε να δείτε grande τουαλέτες σε local bars ή προχειροντυσίματα σε gala καταστάσεις.

Με την άφιξή τους στο ξενοδοχείο κάντε τους να αισθανθούν οικεία με την ατμόσφαιρα του γάμου σας. Αφήστε στα δωμάτια όλων wedding kits:  Ευχαριστήρια επιστολή, τυπωμένο το πρόγραμμα του γάμου το hasthtag του γάμου σας ώστε να μη χάσετε καμία από τις φωτογραφίες που θα ανέβουν, do not disturb κάρτα για το δωμάτιο με το λογότυπο του γάμου, προτεινόμενα πράγματα να κάνουν στο free time τους, τηλέφωνο κομμώτριας και μακιγιέρ για τις κυρίες, είδη πρώτης ανάγκης, βλ: χάνζαπλαστ για τις κυρίες, ντεπόν για τον πονοκέφαλο, τσίχλες, γλυκά ή λικέρ από κάποιο μαγαζί με τοπικά προϊόντα, έτσι ώστε να γνωρίσουν τις τοπικές γεύσεις

wedding ektos 6 wedding ektos 5 wedding ektos 4

 

 

Την επομένη του γάμου πιθανότατα να μη θέλετε να ξυπνήσετε νωρίς, αλλά… πρέπει! Οι καλεσμένοι σας περιμένουν να σας ευχηθούν για μία ακόμη φορά, πολλοί θέλουν να σας αποχαιρετήσουν γιατί επιστρέφουν στη βάση τους κλπ.

 

Μην ξεχνάτε πως στο γάμος εκτός, οι καλεσμένοι σας, είναι καλεσμένοι σας για περισσότερες από λίγες ώρες όπως θα συνέβαινε σε ένα γάμο εντός, έτσι πρέπει να είστε alert για πολύ περισσότερο χρόνο και να φροντίσετε να είναι όλα στην εντέλεια! Ή τουλάχιστον τα περισσότερα!!

Καλή διασκέδαση!

 

Photo Credits: http://www.weddingbee.com, http://media-cache-ec0.pinimg.com, http://www.schemeevents.com/