Ο καιρός το «πηγαίνει» για βροχή, απρόσκλητοι φίλοι συγγενών σας καταφτάνουν στην εκκλησία και η νύφη υποφέρει από ξαφνικό πόνο ακόμα και στις αιμορροιδες εξαιτίας του άγχους της!

Όλα είναι πιθανά να συμβούν την ημέρα του γάμου σας, ακόμα και αν έχετε καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες να τα προβλέψετε για να τα αποτρέψετε.

Διατηρήστε την ψυχραιμία σας και δείτε πώς μπορείτε να διαχειριστείτε τις αναποδιές που μπορεί να τύχουν στη γαμήλια τελετή και τη δεξίωση.

1

Από «χαρά Θεού» σε καταιγίδα

Ξημέρωσε η πολυπόθητη ημέρα του γάμου σας και ο ήλιος έλουζε από το πρωί το δωμάτιό σας. Λίγο πριν την ώρα ώρα της γαμήλιας τελετής, τα πάντα σκοτεινιάζουν και αρχίζει να βρέχει δυνατά.

Τι μπορείτε να κάνετε

Αποδεχτείτε τον απρόβλεπτο «χαρακτήρα» του καιρού και ενεργήστε με ψυχραιμία. Ζητήστε από ένα αγαπημένο σας πρόσωπο να αγοράσει μερικές ομπρέλες για εσάς και για τους καλεσμένους που πιθανώς δεν έχουν στη διάθεσή τους. Ειδοποιήστε τον κομμωτή σας, αν είναι εφικτό, να σας συνοδεύσει μέχρι την εκκλησία για ένα τελευταίο «φρεσκάρισμα» στα μαλλιά πριν την τελετή. Απευθυνθείτε στον φωτογράφο ώστε να αλλάξετε το σημείο όπου θα βγάλετε φωτογραφίες μετά την τελετή. «Εκμεταλλευτείτε» την αναποδιά με τον βροχερό καιρό και ποζάρετε με τον καλό σας σε ρομαντικές στιγμές κάτω από μια όμορφη ομπρέλα.

3

Λεκές από κόκκινο κρασί στο νυφικό

Το λευκό φόρεμά σας κλέβει τις εντυπώσεις καθώς ανεβαίνετε τα σκαλιά της εκκλησίας και τα ψηλοτάκουνά σας αναδεικνύουν στο έπακρο τη νυφική σας περιβολή. Λ΄’ιγο η συγκίνηση της στιγμής, λίγο τα λόγια του παπά, σε μια απροσεξία της στιγμής λερώνεστε με κόκκινο κρασί!

Τι μπορείτε να κάνετε

Πηγαίνετε σε έναν ήσυχο χώρο ώστε να καθαρίσετε τοπικά το νυφικό σας. Φροντίστε να έχετε μαζί σας ένα τσαντάκι με είδη πρώτης ανάγκης, όπως μωρομάντηλα, βελόνα με κλωστή και ταλκ. Ταμπονάρετε τον λεκέ με ένα καθαρό πανάκι και ρίξτε του ανθρακούχο νερό. Με ένα άλλο πανί ταμπονάρετε ξανά προσεκτικά -μην τρίβετε τον λεκέ! Ρίξτε επάνω λίγη ποσότητα ταλκ ώστε να απορροφήσει την έξτρα υγρασία και να «καμουφλάρει» την απόχρωση στο σημείο του λεκέ.

Κλάματα από το υπερβολικό άγχος

Έχετε προετοιμάσει με προσοχή και συνέπεια τη γαμήλια τελετή και δεξίωση, τα πάντα βρίσκονται στη θέση τους αλλά λίγο πριν ντυθείτε νύφη, το άγχος σάς καταβάλλει και αρχίζετε να κλαίτε.

Τι μπορείτε να κάνετε

Ετοιμάστε ένα χαλαρωτικό ρόφημα, καθίστε σε ένα ήσυχο δωμάτιο μακριά από αγχωμένους συγγενείς και πάρτε μερικές βαθιές ανάσες. Βάλτε να ακούσετε την αγαπημένη σας μουσική και καλέστε στο τηλέφωνο μία φίλη σας που εγγυημένα γνωρίζει πώς να σας ηρεμήσει. Σκεφτείτε πως σε λίγη ώρα θα επισημοποιήσετε τη σχέση σας με τον εκλεκτό της καρδιάς σας και πόσο πολύ επιθυμούσατε να παντρευτείτε και να ξεκινήσετε την κοινή σας ζωή.

4

Απρόσκλητοι γνωστοί στην εκκλησία

Έχετε καταρτίσει με απόλυτη συνέπεια τη λίστα των καλεσμένων σας, έχετε προσκαλέσει συγκεκριμένο αριθμό ατόμων στη δεξίωση του γάμου και ξαφνικά σας ενημερώνουν πως κάποιοι φίλοι συγγενών σας αποφάσισαν να παραστούν στον γάμο σας.

Τι μπορείτε να κάνετε

Ζητήστε από ένα άτομο της οικογένειά σας να συνεννοηθεί με τον υπεύθυνο του catering ώστε να υπάρχει επιπλέον φαγητό στη δεξίωση για τους «καλεσμένους» της τελευταίας στιγμής. Χρειάζεται να ενημερωθεί το κατάστημα όπου θα γίνει το γλέντι για να ετοιμάσουν μερικές ακόμη καρέκλες στα τραπέζια. Σε κάθε περίπτωση, μην αφήσετε να χαλάσει η διάθεσή σας και συνεχίστε να απολαμβάνετε τη γαμήλια στιγμή σας.

Απρόσμενο μπλακ άουτ στην εκκλησία

Οι καλεσμένοι καταχειροκροτούν το ζευγάρι καθώς εισέρχεται στην εκκλησία, ξεκινάει η τελετή και στο «Ησαΐα χόρευε» συμβαίνει ξαφνικό μπλακ άουτ!

Τι μπορείτε να κάνετε

Προσπαθήστε να διατηρήσετε πρώτη εσείς την ψυχραιμία σας ώστε να μην προκληθεί πανικός. Ζητήστε να ανάψουν πολλά κεράκια στον χώρο της εκκλησίας και να τηρηθεί ησυχία ώστε να συνεχιστεί η γαμήλια τελετή ομαλά. Εφόσον δεν θα έχετε πια κλιματισμό, ρωτήστε αν είναι εφικτό να ανοίξουν τα παράθυρα για να μην ζεσταθείτε.

Yes I do team