Το χρώμα είμαι μια μορφή μη-λεκτικής επικοινωνίας, ένα εργαλείο παραγωγής νοήματος διαχρονικά συνδεδεμένο με συμβολικές και ψυχολογικές προσεγγίσεις. Η σημασία κάθε χρώματος σχετίζεται και προκύπτει από το ευρύτερο πολιτισμικό περιβάλλον εντός του οποίου νοηματοδοτείται. Τα color trends, δηλαδή η αυξανόμενη προσοχή και επιθυμία του «αγοραστικού κοινού» για συγκεκριμένα χρώματα ή αποχρώσεις και η επικράτησή τους στην αγορά, μπορεί να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο τα αντιλαμβανόμαστε, αλλά και να αναδιαμορφώσουν τη συμβολική τους διάσταση. Τι μπορεί να συμβολίζει η επιλογή χρώματος σε έναν γάμο; Συγκεντρώσαμε τα «Color Wedding Trends» για το Φ/Χ 2019-2020 και αναλύουμε τη σημασία τους.

Neo Mint

Πρόκειται για μία παστέλ απόχρωση ανάμεσα στο πράσινο και τις αποχρώσεις της μέντας που θα κάνει επιτυχία και στις σκονισμένες εκδοχές του. Το Neo Mint είναι το απόλυτο color trend για το Φ/Χ 2019-2020, η απόχρωση που αναμένεται να σηματοδοτήσει την έναρξη της νέας δεκαετίας και να κυριαρχήσει στο χώρο της μόδας -αλλά και της διακόσμησης- της σεζόν. Ως παράγωγο του πράσινου, συνδέεται άμεσα με τη φύση, συμβολίζει  την αρμονία, την ισορροπία και την ελπίδα και το προτιμούν άνθρωποι χαλαροί και κοινωνικοί. Αποτελεί τέλεια επιλογή για τη διακόσμηση των γάμων που θα γίνουν στα τέλη του χειμώνα και τις αρχές της άνοιξης, ενώ είναι κατάλληλο τόσο για εξωτερικούς όσο και για εσωτερικούς χώρους.

Neo mint σε όλες του τις αποχρώσεις.

Purist Βlue

Πρόκειται για την πιο φωτεινή και απαλή εκδοχή του μπλε, μια απόχρωση που κλείνει μέσα της τους τόνους του ουρανού και της θάλασσας. Συνδέεται με την ηρεμία, τη γαλήνη και την πνευματικότητα, ενώ παράλληλα φανερώνει ήπιες προσωπικότητες, ανθρώπους πιστούς, ευαίσθητους, συναισθηματικούς και προσγειωμένους. Είτε αυτούσιο, είτε σε συνδυασμό με άλλες μπλε ή λιλά αποχρώσεις, μπορεί να μετατρέψει το wedding place σας σε παραμυθένιο τοπίο.

Το πιο αγνό μπλε του κόσμου.

Cassis

Το ροζ συμβολίζει την αγάπη και την ομορφιά και οι άνθρωποι που το επιλέγουν επιδιώκουν συναισθηματική ασφάλεια. Το μωβ είναι το χρώμα της μαγείας, της δημιουργικότητας και του μυστηρίου, το χρώμα που συχνά συναντάμε στις πολυτελείς ενδυμασίες των βασιλικών οικογενειών και στη διακόσμηση των παλατιών. Το λιλά αποπνέει μια πιο ρομαντική και νοσταλγική διάθεση. Αποτέλεσμα της ανάμειξης μωβ και ροζ αποχρώσεων, το Cassis, το χρώμα του χυμού των μούρων, αποπνέει ρομαντισμό, πολυτέλεια και δημιουργική διάθεση. Είναι ιδανική επιλογή για τους γάμους του ερχόμενου χειμώνα.

Μια απόχρωση που κολακεύει ιδιαίτερα τις μελαχρινές και καστανές νύφες.

Cantaloupe

Το κλασικό πορτοκαλί ισορροπεί ανάμεσα στην ένταση του κόκκινου και την πνευματικότητα του κίτρινου, είναι το χρώμα της αισιοδοξίας, του ενθουσιασμού και της εξέλιξης-άνθησης, καθώς συναντάται σε πλήθος καρπών και λουλουδιών. Το Cantaloupe είναι η πιο κομψή εκδοχή του πορτοκαλί, καθώς οι λευκοί υποτόνοι που περιέχει «σπάνε» την οπτική επιθετικότητα των συστατικών μερών του. Χαρακτηρίζεται από ηπιότητα και γλυκύτητα και είναι η πιο κατάλληλη επιλογή για τους γάμους που θα γίνουν τη φθινοπωρινή σεζόν.

Μια απόχρωση σπάνια, γλυκιά και ενδιαφέρουσα.

Mellow Yellow

Μια πιο ζωηρή και γεμάτη φρεσκάδα απόχρωση από αυτή του Mustard Yellow, το Mellow Yellow είναι το χρώμα της περιπέτειας, της σοφίας, της αισιοδοξίας και της χαράς. Το κίτρινο θεωρείται ιδιαίτερα δυνατό χρώμα, καθώς συνδέεται με το φως και είναι το πρώτο χρώμα που γίνεται αντιληπτό από το ανθρώπινο μάτι. Πρόκειται για μία απόχρωση που δεν γνωρίζει από εποχικούς περιορισμούς και μπορεί να ενσωματωθεί στο wedding σκηνικό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Μια πιο γλυκιά απόχρωση του κίτρινου.

Η χρωματική παλέτα του Φ/Χ 2019-2020 είναι κατάλληλη για κάθε γούστο και μας γεμίζει έμπνευση για τα wedding looks ολόκληρης της σεζόν. Προσθέστε χρώμα σε μία από τις πιο ιδιαίτερες ημέρες σας. Βάλτε μικρές λεπτομέρειες στο bridal outfit, τη διακόσμηση ή τα wedding props αν θέλετε αρμονία και διακριτικότητα ή τοποθετήσε το χρώμα ως κεντρικό θέμα του γάμου σας, αν είστε πιο τολμηροί. Όποια επιλογή και αν κάνετε, το σημαντικό είναι να απολαύσετε τη στιγμή στο έπακρο!

Διαβάστε επίσης…