Στο προηγούμενο part του “Must do – wedding hashtags“, σας είπαμε γενικά για το τι είναι τα hashtags, πως λειτουργούν και πως μπορούν να ας φανούν χρήσιμα ειδικά στο γάμο μας.

Είναι ο καλύτερος τρόπος για να συλλέξεις τις φωτογραφίες που θα ανεβάσουν οι φίλοι σας και γενικότερα οι καλεσμένοι στον γάμο, και το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να επινοήσεις ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό hashtag για την ημέρα του γάμου, και να παρακαλέσεις τους καλεσμένους, να ανεβάσουν τις φωτογραφίες από το γάμο σας με το hashtag σας.

Πώς λοιπόν μπορείτε να ενημερώσετε/παρακαλέσετε τους καλεσμένους να χρησιμοποιήσουν το hashtag σας:

yes-i-do-hashtags-part-2[photo1]

Μαυροπίνακας: Πανεύκολο! …και πολύ όμορφο ως αισθητικό αποτέλεσμα! Απλά αγοράστε έναν μαυροπίνακα, είναι πολύ φθηνοί, τον οποίο μπορείτε να διακοσμήσετε με ο,τι μπορείτε να φανταστείτε (να τον βάψετε, να κολλήσετε πάνω διακοσμητικά πχ κοχύλια –καλοκαίρι έχουμε- ,είτε και φωτογραφίες σας) και έπειτα απλά γράφετε πάνω κάτι σαν «Αν χρησιμοποιείτε Instagram βοηθήστε μας να απαθανατήσουμε την μέρα του γάμου μας! Χρησιμοποιείστε το hashtag, #….». Μετά πρέπει απλά να το βάλετε στην είσοδο της εκκλησίας και στο χώρο της δεξίωσης, ώστε να το προσέξουν οι καλεσμένοι.

Εναλλακτικά, πάλι στο στυλ στης πρώτης πρότασης που σας κάναμε, μπορείτε να εκτυπώσετε το ίδιο κειμενάκι πάνω σε ταμπελίτσα, και να την τοποθετήσετε πάλι στις εισόδους, στερεωμένη σε κάποιο μικρό καβαλέτο, και επίσης μπορείτε να την κορνιζάρετε κι όλας, αν κι εκεί το budget ανεβαίνει.

yes-i-do-wed-hash-part2-[photo2] yes-i-do-wed-hash-part2-[photo3]

2. Στα τραπέζια της δεξίωσης/του γαμήλιου πάρτυ:
Πώς; Αρχικά με τυπωμένα ταμπελάκια πάνω στο τραπέζι, είτε αφημένα σαν κάρτες, είτε σε κάποια μικρή κορνίζα, είτε στερεωμένες σε κάποιο διακοσμητικό! Φροντίστε απλά να έχουν όλα τα τραπέζια!

yes-i-do-wed-hash-part2-[photo4] 

3.Παίξτε με τις χαρτοπετσέτες ή τις όποιες πετσέτες, δηλαδή:
Είτε τυπώστε το hashtag πάνω σε χαρτοπετσέτες (αν και custom made, δεν θα είναι πολυδάπανη διαδικασία, και το βρίσκω και πολύ ωραίο σαν ιδέα), αν και καλύτερα θα ήταν να το συνδυάστε με το να αναφέρετε και κάπου αλλού την επιθυμία σας (όπως με τους τρόπους που σας είπαμε παραπάνω) γιατί μάλλον θα μπερδευτεί ο καλεσμένος, αν δεί σκέτο γραμμένο κάπου το hashtag, ωστόσο, δείτε πόσο τέλεια φαίνεται!

yes-i-do-wed-hash-part2-[photo6]

Επίσης θα μπορούσατε να βάζετε ένα καρτελάκι με τις πληροφορίες μέσα στην πετσετούλα ή την χαρτοπετσέτα, φροντίστε να ταιριάζει με τα χρώματα της διακόσμησης, της χαρτοπετσέτας και του γενικότερου στυλ που επιλέξατε στο τραπέζι.

yes-i-do-wed-hash-part2-[photo7] yes-i-do-wed-hash-part2-[photo8]

More fun ideas:

yes-i-do-wed-hash-part-2-[photo11] yes-i-do-wed-hash-part-2-[photo10] yes-i-do-wed-hash-part2-[photo9]

Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε το wedding hashtag σας και στο προσκλητήριο!
Και ως προς τα ελληνικά έθιμα, σας ευνοούν, γιατί μπορείτε να αναφέρετε το hashtag, και μέσα σε κάποιο σημειωματάκι μέσα στο αναμνηστικό με τα κουφέτα (για όσους φύγουν νωρίς)!

Ως προς το τι hashtag να επιλέξετε για τις φωτογραφίες του γάμου σας, σκεφτείτε κάτι πρωτότυπο, κάτι «δικό σας», κάτι που θα γελάσουν με αυτό οι φίλοι σας και θα είναι μοναδικό σαν hashtag, καλύτερα να το ψάξετε εξ’ αρχής για να ελέγξετε ότι δεν υπάρχει ήδη το συγκεκριμένο hashtag. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάτι σχετικό με το πού γίνεται ο γάμος, με την ημερομηνία, ή κάτι που να δηλώνει τον γάμο σας με τα ονόματά σας μέσα.

Σε κάθε περίπτωση σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να χρησιμοποιήσετε τα wedding hashtags, ώστε να αποκτήσετε όλες τις διαφορετικές ματιές από τη μέρα του γάμου σας. Totally, must do!

By Irene Theodosi