Δεν είναι πολύ χαριτωμένη η συνήθεια των τελευταίων ετών, εκτός από τις μπομπονιέρες, να παίρνουν οι καλεσμένοι ενός γάμου φεύγοντας και μικρά αναμνηστικά δώρα; Συνήθως πρόκειται για κάτι χειροποίητο που θέλει να πει απλά «ευχαριστώ». Και αποτελεί φυσικά μια καλή αφορμή, για να μαζευτείτε γύρω από ένα τραπέζι που χωράει όλες τις ηλικίες, να πίνετε σπιτικές λεμονάδες, να κάνετε το δικό σας group therapy δένοντας φιόγκους, και να έρθετε πιο κοντά. Άλλωστε αυτά θα θυμόσαστε περισσότερο μετά από χρόνια…

Εμείς κάναμε μια βόλτα στην αγορά, και σκεφτήκαμε κάποιες ιδέες τις οποίες σας παραθέτουμε!

Βαζάκια με μέλι ή σπιτική μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού: Μπορείτε να βρείτε μικρά βαζάκια, κορδέλες και ύφασμα της αρεσκείας σας στο εμπόριο και μάλιστα σε πολύ καλές τιμές. Όσο για το περιεχόμενο, δεν νομίζουμε πως υπάρχει μελλοντική νύφη στην Ελλάδα που να μην έχει τέσσερις τουλάχιστον «ετοιμοπόλεμες» μαμάδες, πεθερές, θείες που φτιάχνουν το «καλύτερο» γλυκό του κουταλιού. Ευκαιρία να τις αξιοποιήσετε! Χαρά θα τους δώσετε.

Yes I do wedding favors

Κοχύλια ή βότσαλα: Αν ο γάμος γίνει σε νησί ή σε κάποιο παραθαλάσσιο θέρετρο, κι αν έχετε επιλέξει ναυτικό θέμα, μπορείτε να προμηθευτείτε  βότσαλα ή κοχύλια και να γράψετε με ειδικά ανεξίτηλα μαρκαδοράκια τα ονόματά σας, την ημερομηνία ή απλά τη λέξη «ευχαριστούμε». Θα έχετε φτιάξει με το τίποτα ένα presse-papier για το γραφείο που θα το βλέπει κανείς και θα θυμάται τον γάμο σας αλλά και το καλοκαίρι!

yes i do wedding favors 4

Χειροποίητα γλυκά: Από αυτά στην Ελλάδα άλλο τίποτα! Από αμυγδαλωτά και δίπλες μέχρι μελεκούνια και μπεζέδες, κάθε περιοχή έχει και το αντίστοιχο γαμήλιο γλυκό της. Δεν έχετε παρά να το ανακαλύψετε κι εσείς και οι καλεσμένοι σας. Ευκαιρία να δοκιμάσουν όλοι κάτι καινούργιο και να τιμήσετε τις ελληνικές παραδόσεις.

yes i do wedding favors 2

Μπουκαλάκια: Με ρακί, σουμάδα ή σπιτικό λικέρ, πραγματικά ό,τι καλύτερο θα μπορούσατε να προσφέρετε! Φανταστείτε πόσοι φίλοι και φίλοι φίλων θα πίνουν στην υγειά σας για καιρό, και θα σας θυμούνται με τον καλύτερο τρόπο. Και αν είστε πολύ μερακλήδες και τυπώσετε σε αυτοκόλλητα τα ονόματά σας, τότε θα έχετε ακόμα πιο μοναδικό αποτέλεσμα.

yes i do wedding favors 3

Σαπουνάκια: Χειροποίητα με άρωμα λεβάντας ή οποιοδήποτε άλλο άρωμα της αρεσκείας σας, τυλιγμένα με όμορφη αντικολλητική κόλλα και δεμένα με φιογκάκι. Πολύ οικονομικό, πολύ σικάτο και σίγουρα χρήσιμο.

yes i do wedding favors 1

Κάντε κι εσείς μια βόλτα στην αγορά, και θα εκπλαγείτε με τα προϊόντα και τις δυνατότητες που θα δείτε να ανοίγονται μπροστά σας και μάλιστα σε πολύ οικονομικές τιμές!

Photo credits: Pinterest

Από την Εύα Ανυφαντή