Είναι περίεργο αν αναλογιστείτε πως τα bachelorette άρχισαν να αποκτούν υπόσταση στη δεκαετία των 60s με την μορφή wedding shower ενώ δεν ήταν μέχρι τις δεκαετίες του 80s και του 90s κατά τις οποίες απέκτησαν τη φήμη ότι ήταν τόσο ξέφρενα όσο τα πάρτι του αντίθετου φύλου. Ως είθισται, τα bachelorette οργανώνονται από τις φίλες της μέλλουσας νύφης όμως δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση.Λόγω του υπερβάλλοντα ζήλου σας να ευχαριστήσετε τη bride-to-be, κάπου ίσως χάσατε τον έλεγχο και το άγχος…σας έχει ήδη κυριεύσει. Υπάρχουν βασικά dos & don’ts , που αν τα ακολουθήσετε, θα σας λύσουν τα χέρια και το πάρτι της κολλητής σας θα έχει σίγουρη επιτυχία.

bachelorette-dos-donts-ideas-yes-i-do.jpeg

Dos

It’s all about her

Ο πρώτος και ο τελευταίος λόγος θα πρέπει να είναι δικός της. Συμβουλευτείτε τη bride-to-be για το πώς θα ήθελε να περάσει την ημέρα που είναι αφιερωμένη σε εκείνη και τι θα ήθελε να περιλαμβάνει οπωσδήποτε το πάρτι της. Φυσικά, με την αποκλειστική διοργάνωση του πάρτι, στόχος σας είναι να αποδεσμεύσετε την κολλητή σας από ένα παραπάνω άγχος. Πέρα από το να τη συμβουλευτείτε, δεν πρέπει να γνωρίζει λεπτομέρειες  για το πάρτι ως την ώρα την απογείωσης… 

Επιλέξτε μία θεματική

Σκεφτείτε τα hobby και τα ενδιαφέροντα της. Σε συνδυασμό με τις ανάγκες της, καταλήξτε στην τελική θεματική που θα έχει το πάρτι. Για παράδειγμα, τριήμερο σε νησί για χαλαρωτικό Spa ή εξωτικός προορισμός κάπου στο εξωτερικό για…δράση και περιπέτεια; Μην ξεχάσετε και τον στολισμό του bachelorette, που θα πρέπει να έχει ανάλογο ύφος με το θέμα του. Προσπαθείστε να βρείτε διακοσμητικές λεπτομέρειες που επιτυγχάνουν τη σωστή ισορροπία μεταξύ casual και elegant, επιλογές που θα προσελκύσουν κάθε είδους νύφη, ανεξάρτητα από το στιλ της ή από το μέρος που θα λάβει χώρα το πάρτι. 

yes_i_do_-_bachelorette_ideas.jpg

Low Budget

Αν ο προορισμός του bachelorette είναι εκτός Αθηνών, είναι πράγματι δύσκολο ο προϋπολογισμός να κρατηθεί στο ελάχιστο…Οπότε, είναι πραγματικά χρήσιμο να περιγράψετε όλα τα εκτιμώμενα κόστη εκ των προτέρων σε όσες παρευρεθούν και να μάθετε τι είναι πρόθυμες να διαθέσουν και οι υπόλοιπες καλεσμένες. Επιλέξτε τον προορισμό και φροντίστε να συμπεριλάβετε εκτιμήσεις για αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχεία, εκδρομές και όλα τα γεύματα. Έτσι θα είναι πιο εύκολο να βρείτε το ιδανικό σενάριο που να λειτουργεί για όλες και να μπορούν όλες να ακολουθήσουν.

Gift 

Εκπλήξτε τη νύφη με χειροποίητα bachelorette boxes για party που θα γράψουν ιστορία. Girly δώρα για τις καλεσμένες και ένα box με custom made δημιουργίες για τη νύφη, θα ξετρελάνουν τη bride-to-be και θα προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία. 

Βρείτε εδώ απίθανες ιδέες.

Photo Δανάη Ίσαρη

Don’ts

Το bachelorette μία ημέρα πριν το γάμο αποτελεί μύθο

Οργανώστε το πάρτι ημέρες ή εβδομάδες νωρίτερα από το γάμο.Ξεχάστε ό,τι ξέρατε περί bachelorette μία ημέρα πριν το γάμο. Διοργανώστε ένα όμορφο τριήμερο εκτός Αθηνών, με girly δραστηριότητες  για να χαλαρώσετε και να ξεχαστεί η νύφη από τις υπόλοιπες υποχρεώσεις το γάμου.

marthas.jpg

Don’t put pressure on bride-to-be…at all

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ξεφύγετε από τα θέλω της κολλητής σας. Καλές οι ταινίες αλλά δεν είναι το δικό σας πάρτι για να εφαρμόσετε όλα όσα ήδη ξέρετε για τo εθιμοτυπικό των bachelor. Αν η αιφνίδια εμφάνιση stripper δεν ήταν ποτέ πραγματική ανάγκη της νύφης, τότε απορρίπτεται. Πέρα από το ότι μπορεί να σας αυξήσει το τελικό budget, όχι απλά δεν θα ευχαριστούσε τη νύφη αλλά ίσως να την έφερνε σε αμηχανία στο ίδιο της το bachelorette. Όπως επίσης και οι συζητήσεις περί πρώην ή το να την ενθαρρύνετε για last-chances ευκαιρίες από αγνώστους την ώρα του clubbing , είναι περιττό. Ίσως να την κολακέψουν αλλά μην ξεχνάτε ότι την απόφαση της την έχει ήδη πάρει. Τέλος, το ποτό μπορεί να είναι σίγουρα ένα μέρος των εορτασμών, αλλά ας μην είναι ο λόγος να καταστραφεί το bachelorette. Μην αναγκάσετε τη νύφη να κάνει κάτι που δεν επιθυμεί, πόσο μάλλον αν φωτογραφηθεί, θα φέρει το γάμο σε αμφισβήτηση… 

Guest List 

Μπορεί να θέλετε να κρατήσετε τις λεπτομέρειες κρυφές από τη νύφη, όμως θα πρέπει να ζητήσετε τη λίστα με τις καλεσμένες. Εντοπίστε όλα τα άτομα και επικοινωνήστε άμεσα μαζί τους ακόμα και στα μέσα δικτύωσης. Δημιουργήστε ένα group και ενημερώστε για τις λεπτομέρειες. Επιλέξτε να καλέσετε εκείνες που πραγματικά θα θέλει να δει και να περάσει αξέχαστες στιγμές μαζί τους. Μπορεί να οργανώνετε εσείς το πάρτι, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα συμπεριλάβετε και τη δική σας παρέα απαραίτητα, παρά μόνο όσες αισθάνεται άνετα η κολλητή σας. Φυσικά είναι ladies party γι’αυτό το αντίθετο φύλλο αποκλείεται. Όπως, επίσης, η μητέρα της και η μέλλουσα πεθερά, όσο cool κι αν πράγματι μπορεί να είναι. Αν η νύφη έχει μελλοντικές sisters-in-law καλό είναι να τις συμπεριλάβετε, κατόπιν συνεννόησης, φυσικά.   

martha.jpg

Διαβάστε επίσης…

B for bachelorette: Το νέο project του Yes I Do

Φαίδρα Λιάκου: Frida Kahlo Theme Wedding Inspiration

Chic Vintage Wedding στη Μεσογειακή Αυλή

Από τη Μάρθα Ντάβαρη