Η Ξανθούλα Γρυπαίου αντιμετωπίζει κάθε πρόσωπο σαν έναν «λευκό καμβά», εφαρμόζοντας κανόνες και τεχνικές που έχει αποκτήσει μέσα από τη μεγάλη της εμπειρία. Αυτούς τους κανόνες της ζητήσαμε να μοιραστεί μαζί μας…

Rule No1: It’s not magic! Το δέρμα μας δεν ανταποκρίνεται ως διά μαγείας, από τη μια μέρα στην άλλη, προκειμένου να έχουμε το ιδανικό αποτέλεσμα. Αντιθέτως προϋποθέτει μια συνεχή, πιστή ρουτίνα που θα έχει ξεκινήσει από νωρίς. Πότε; Τη στιγμή που μια νύφη αρχίζει να προετοιμάζει τον γάμο της καλό είναι να ξεκινήσει ταυτόχρονα και την κατάλληλη skin care προετοιμασία της.

Rule No2: In the right order. Η Ξανθούλα Γρυπαίου ξεκινάει πάντα από τη βάση, «χτίζοντας» μια λαμπερή επιδερμίδα που θα τη βοηθήσει μετέπειτα να δώσει ένα λαμπερό αποτέλεσμα. Συνεχίζει με τα μάτια, μετά περνάει στα χείλη και κλείνει με το μπούστο. Αυτός ο τρόπος τη βοηθάει να λειτουργεί διορθωτικά στα σημεία που χρειάζονται παρέμβαση και στη συνέχεια να δίνει extra glam λεπτομέρειες.

Rule No3: Μια ενημερωμένη νύφη καλό είναι να λαμβάνει υπόψη τις top τάσεις στο bridal μακιγιάζ. Και για το 2023 υπαγορεύουν τα εξής…

  • Μάτια: Εδώ κυριαρχεί το eyeliner σε όλες τις μορφές του, foxy, siren, basic, σε συνδυασμό με απαλά, γήινα σβησίματα και λάμψη στο εσωτερικό του κινητού βλεφάρου.
  • Φρύδια: Σε fluffy ύφος, χτενισμένα προς τα πάνω.
  • Χείλη: Για ακόμα μία χρονιά κυριαρχούν οι nude αποχρώσεις, σε δύο χρωματικές παλέτες: καφέ nude/σάπιο μήλο με καφέ σβησίματα και ροζ nude. Φυσικά, δεν πρέπει να λείπει το gloss, για το juicy εφέ που όλες επιθυμούμε!
  • Make-up: Το foundation είναι πλέον απαλό, σχεδόν ημιδιάφανο, αφήνοντας την glow αίσθηση που αγαπάμε.

Rule No4: Don’t look back! Υπάρχουν όμως και ορισμένες τάσεις που ήρθε η ώρα να αφήσουμε πίσω μας. Ποιες είναι αυτές; Το πολύ έντονο eyeliner τύπου ‘90s, η ασημί, ψυχρή σκιά στα μάτια χωρίς φυσικό σβήσιμο, οι έντονες ροζ αποχρώσεις σε κραγιόν και ζυγωματικά συνδυαστικά με όλα τα παραπάνω.

Rule No5: In case of… bridal emergency kit! Για την άνοιξη και το καλοκαίρι πρέπει να περιλαμβάνει οπωσδήποτε ένα bronzer και ένα gloss, μαζί με την απόχρωση του κραγιόν, καθώς είναι τα πρώτα πράγματα που χρειάζονται ανανέωση.

Rule No6: Όλα αντιμετωπίζονται! Ακόμα και οι χειρότεροι «εφιάλτες» μιας bride-to-be. Και να πώς!

  • Μαύροι κύκλοι, σακούλες: Αρκεί μια σωστή και τακτική θεραπεία με eye patches.
  • Ακμή: Μάσκες καθαρισμού (συχνή εφαρμογή), θεραπείες.
  • Ζέστη: Ο ιδρώτας είναι αναπόφευκτος, αλλά αντιμετωπίζεται με λιγότερο stress και ταμπονάρισμα στα σημεία που νιώθουμε λιπαρά.

Rule No7: Συζητήστε με τον/τη makeup artist σας! Ο σκοπός είναι να αισθάνεστε άνετα με το μακιγιάζ σας, να ακούτε τα «θέλω» σας, να είστε ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα και όχι απλώς να ακολουθείτε τις τάσεις.

Rule No8: Ένα τελευταίο κοίταγμα στον καθρέφτη πάντα κάνει τη διαφορά! Τελειοποιούμε το αποτέλεσμα, διορθώνουμε τις λεπτομέρειες και ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε bronzer και ρουζ.

Φωτογραφίες: Skigo Photography

Διαβάστε αυτό το άρθρο και ακόμη περισσότερα στο νέο τεύχος του Yes I Do που

κυκλοφορεί σε 300 premium σημεία σε όλη την Ελλάδα