Από τη Μαρία Ιωαννάτου

Αρκεί μόνο να σκεφτείτε πόσες φορές φορές ο φωτογράφος, οι φίλοι και οι συγγενείς θα σας φωνάξουν «Χαμογέλασε!», για να φροντίσετε ώστε τα δόντια σας να δείχνουν -και να είναι- υπέροχα την ημέρα του γάμου σας. Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορείτε να κάνετε το διάστημα πριν από τη μεγάλη ημέρα για να εξασφαλίσετε ένα λαμπερό χαμόγελο. Δείτε παρακάτω 6 πράγματα που ο οδοντίατρος θα ήθελε να σας πει αμέσως μόλις αρραβωνιαστείτε.

Φωτογραφία από @prostooleh (Freepik)

Συμβουλευτείτε έναν ειδικό

Κλείστε εγκαίρως ραντεβού με τον οδοντίατρό σας. Ανάλογα με το τι θέλετε να κάνετε στα δόντια σας, είναι σημαντικό να ξεκινήσετε τη διαδικασία νωρίς. Ειδκά οι ορθοδοντικές θεραπείες μπορεί να διαρκέσουν έως και έναν χρόνο, οπότε μην το αφήσετε για την τελευταία στιγμή.

Προγραμματίστε έναν καλό καθαρισμό

Πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε θεραπεία σίγουρα θα χρειάζεστε έναν καλό καθαρισμό. Υπήρχε ποτέ περίπτωση να παραλείψετε τον καθαρισμό του προσώπου από τη bridal beauty routine σας; Γιατί να το κάνετε με τα δόντια σας;

Φωτογραφία από Ali Pazani (Pexels)

Αν θέλετε να κάνετε λεύκανση…

Μην αφήσετε τη λεύκανση για την τελευταία στιγμή! Η διαδικασία διαρκεί τουλάχιστον μία έως δύο εβδομάδες, ανάλογα με τα επιθυμητά αποτελέσματα, επομένως είναι σημαντικό να κλείσετε εγκαίρως το ραντεβού σας.

Προσέξτε τη διατροφή σας

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι γεμάτα με φυτικές ίνες, ένα φυσικό λειαντικό που μπορεί να βοηθήσει στον καθαρισμό των δοντιών. Αποφύγετε τροφές που είναι σκούρες και κολλώδεις – όπως το κόκκινο κρασί, ο καφές, η σάλτσα barbeque ή το βαλσάμικο ξίδι – είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί για τους λεκέδες στα δόντια.

Φωτογραφία από Chalo Garcia (Unsplash)

Οδοντόκρεμα & στοματικό διάλυμα

Αποφύγετε τις οδοντόκρεμες με λειαντικά συστατικά, ειδικά αν έχετε ευαίσθητα δόντια ή μικρή συσσώρευση λεκέδων. Επίσης, δώστε προσοχή στο στοματικό διάλυμα που χρησιμοποιείτε. Το οινόπνευμα στα στοματικά διαλύματα μπορεί να αποδυναμώσει τη συνολική δομή των δοντιών, επομένως είναι προτιμότερο να επενδύσετε σε μια φυσική φόρμουλα που δεν περιέχει αλκοόλ. Σε κάθε περίπτωση συμβουλευτείτε τον οδοντίατρό σας για να σας κατευθύνει σχετικά.

Βάλτε τα καλαμάκια στη ζωή σας!

Δοκιμάστε να πιείτε τον καφέ σας χρησιμοποιώντας καλαμάκι για να αποφύγετε την άμεση επαφή του με τα δόντια και να περιορίσετε τους λεκέδες. Για τους επόμενους μήνες μέχρι τον γάμο, τα καλαμάκια δεν πρέπει να λείπουν από την τσάντα σας! Πιστέψτε μας, είναι πιο εύκολο από το να αποφύγετε εντελώς την καφεΐνη.

Must Read:

Getting (wedding) ready: 5 πράγματα που δεν είχες φανταστεί ότι χρειάζεσαι στη bridal προετοιμασία σου

Έχει και ο γαμπρός ψυχή! 5 άγχη που μπορεί να νιώσει κατά την προετοιμασία ή την ημέρα του γάμου

Getting ready outfits: 10+1 θηλυκά items για να φορέσεις κατά τη νυφική προετοιμασία

Most Popular:

Cover story: Tαξιδέψτε στο πιο cozy και μαγικό σκηνικό μέσα από το νέο φθινοπωρινό τεύχος του Yes I Do

Διαβάστε το editorial της Μυρτώς Κάζη για το νέο τεύχος του Yes I Do

Ετήσια Συνδρομή | Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας!