Ένα υπέροχο νυφικό, ένα ρομαντικό location, ο άντρας της ζωής σου και οι αγαπημένοι σας φίλοι. Πώς να μη χαμογελάς εκείνη την ημέρα; Συναντήσαμε τη χειρουργό οδοντίατρο, DDS,MSc, με εξειδίκευση στην Αισθητική Οδοντιατρική, Χριστίνα Μπουτσιούκη και μας αφηγήθηκε τις ιστορίες των brides – και όχι μόνο – που επισκέφθηκαν το ιατρείο της λίγο καιρό πριν το γάμο τους για να τελειοποιήσουν το wedding χαμόγελό τους καθώς μας εξήγησε αναλυτικά τις θεραπείες που ακολούθησε η κάθεμιά τους.

????????????????????????????????????
Χριστίνα Μπουτσιούκη | Χειρουργός οδοντίατρος, DDS,MSc, με εξειδίκευση στην Αισθητική Οδοντιατρική

Lifting δοντιών για το χαμόγελο της νύφης

The story

Πέρυσι το καλοκαίρι, 2 μήνες πριν το γάμο της η Παναγιώτα ήρθε από τα Γιάννενα για να φτιάξει το χαμόγελο της. Ήθελε εδώ και πολύ καιρό να βάλει σιδεράκια για να διορθώσει τα στραβά σημεία που την ενοχλούσαν αλλά το ανέβαλλε συνεχώς, καθώς δεν είχε συμβιβαστεί με την ιδέα ότι η ορθοδοντική θεραπεία θα διαρκούσε 2 – 3 χρόνια, αλλά και με το κόστος της. Με την γαμήλια τελετή να πλησιάζει, αναζητούσε μία «προσωρινή» όπως την αποκάλεσε λύση για να νιώθει άνετα και να μπορεί να χαμογελάει στο γάμο της. Προϋπόθεση που έθεσε ήταν να μην τροχιστούν καθόλου τα δόντια της έτσι ώστε μετά το γάμο να ξεκινήσει την ορθοδοντική θεραπεία για να ισιώσει τελικά τα δόντια της.

Yes I do wedding smiles true stories 1

The therapy

Το νέο χαμόγελο σχεδιάστηκε ψηφιακά στον υπολογιστή με την τεχνική digital smile design και στο ίδιο ραντεβού μετά την έγκριση του ψηφιακού αποτελέσματος από την Παναγιώτα, η θεραπεία ξεκίνησε με τοποθέτηση όψεων ρητίνης. Οι όψεις τοποθετήθηκαν στα δόντια που είχαν στραβώσει προς τα μέσα χωρίς να προηγηθεί τρόχισμα των δοντιών. Έτσι δημιουργήθηκε η εικόνα ότι βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με τα διπλανά. Προκειμένου να επιτευχθεί χρωματική αρμονία με τα υπόλοιπα δόντια, χρησιμοποιήθηκαν περισσότερα από ένα διαφορετικά χρώματα και διαφάνειες ρητινών, τα οποία αναμίχθηκαν μεταξύ τους έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι απολύτως φυσικό.Η τελευταία πινελιά στο χαμόγελο δόθηκε με την τεχνική cosmetic recontouring στα υπόλοιπα πρόσθια δόντια, και με μικρές παρεμβάσεις στα όρια τους με σύνθετη ρητίνη και αδαμαντινοπλαστική, απέκτησαν αρμονικό περίγραμμα. Η θεραπεία διήρκησε 4 ώρες και η Παναγιώτα ενθουσιάστηκε όταν είδε το τελικό αποτέλεσμα. Η Παναγιώτα είναι ήδη παντρεμένη σχεδόν ένα χρόνο και απόλυτα ικανοποιημένη με το νέο της χαμόγελο, έχοντας αναβάλει την ορθοδοντική θεραπεία επ’ άπειρον!

Bonding technique
Bonding technique

Λεύκανση για την αδερφή της νύφης

The story

Η Χριστίνα ήθελε εδώ και καιρό να αποκτήσει λευκότερο χαμόγελο, αλλά το ανέβαλε λόγω του πολυάσχολου προγράμματος της και του φόβου της ότι η λεύκανση των δοντιών μπορεί να είναι επώδυνη θεραπεία. Αφορμή για τη μεγάλη απόφαση στάθηκε ο γάμος της αδερφής της στη Θάσο, και καθώς δεν μπορούσε να απουσιάσει από τη δουλειά της επιπλέον ημέρες, συνδύασε την οδοντιατρική θεραπεία με τη διαδρομή της από την Αθήνα προς το νησί.

Yes I do wedding smiles true stories 2

The therapy

Μόλις 3 ημέρες πριν το γάμο ήρθε στο ιατρείο και μετά από έναν πλήρη οδοντικό έλεγχο, αποφασίστηκε να γίνει λεύκανση με LED. Προηγήθηκε καθαρισμός των δοντιών από την πέτρα, στίλβωση για απομάκρυνση των επιφανειακών χρωστικών και στη συνέχεια ακολούθησε η λεύκανση. Το λευκαντικό gel τοποθετήθηκε επάνω στα δόντια για 20 λεπτά, έγινε ενίσχυση της δράσης τους με ακτινοβολία LED και η διαδικασία επαναλήφθηκε 3 φορές στο ίδιο ραντεβού. Στο τέλος δόθηκαν οδηγίες για την αποφυγή κατανάλωσης καφέ, τσαγιού και κόκκινου κρασιού τις επόμενες ημέρες ενώ η Χριστίνα ομολόγησε ότι το μετάνιωσε που δεν είχε κάνει τη λεύκανση τόσο καιρό, καθώς όχι μόνο απέκτησε το χρώμα που επιθυμούσε, αλλά ταυτόχρονα παρατήρησε ότι τα ελαφρώς στραβά μπροστινά της δόντια δεν ήταν πλέον τόσο ορατά γιατί το λαμπερό λευκό έκλεβε την παράσταση!

Λεύκανση
Λεύκανση

Εσωτερική λεύκανση σε απονευρωμένα δόντια

The story

Το μόνιμο παράπονο της Άννας για το χαμόγελο της ήταν τα δύο απονευρωμένα δόντια που είχαν μαυρίσει και την έκαναν να νιώθει αμήχανα όταν χαμογελάει. Είχε προγραμματίσει το γάμο της σε 1 χρόνο και ο λόγος που αναζήτησε τόσο νωρίς οδοντιατρική παρέμβαση ήταν ότι πίστευε ότι η λύση στο πρόβλημα της θα ήταν σύνθετη και θα απαιτούσε πολύ χρόνο και τρόχισμα των δυσχρωμικών δοντιών.

Yes I do wedding smiles true stories 3

The therapy

Αντί αυτού, προτάθηκε να γίνει εσωτερική λεύκανση, μία ανώδυνη, εξειδικευμένη διαδικασία που απαιτεί μόλις 3-4 επισκέψεις και δεν είναι καθόλου παρεμβατική. Αφού προστατεύτηκαν τα απονευρωμένα δόντια εσωτερικά, τοποθετήθηκε ειδικό λευκαντικό gel για απονευρωμένα δόντια, διαδικασία η οποία διήρκησε μόλις λίγα λεπτά στο ιατρείο. Τις επόμενες 3 -4 μέρες το gel αυτό δρα εσωτερικά απορροφώντας σταδιακά τις χρωστικές που έχουν εισχωρήσει στην οδοντίνη και έχουν σκουρύνει το δόντι. Η διαδικασία επαναλήφθηκε 3 φορές και έτσι σε λιγότερο από 2 εβδομάδες η Άννα απέκτησε ξανά ομοιόμορφα λευκά δόντια, ξεμπέρδεψε με τις έννοιες για το χαμόγελο της και προγραμματίζει τις υπόλοιπες λεπτομέρειες του καλοκαιρινού γάμου της που πλησιάζει.

Εσωτερική λεύκανση
Εσωτερική λεύκανση

Κλείσιμο κενών μεταξύ των δοντιών στον κουμπάρο

The story

Ο Κωνσταντίνος θα ερχόταν από το εξωτερικό για να παντρέψει τον καλύτερο του φίλο στη Χαλκιδική και έκλεισε ραντεβού στο ιατρείο λίγες ημέρες πριν το γάμο. Αναζητούσε μία γρήγορη αλλά μόνιμη λύση για να κλείσουν τα κενά ανάμεσα στα δόντια του, καθώς δεν είχε την οικονομική δυνατότητα και το χρόνο για ορθοδοντική θεραπεία.

Yes I do wedding smiles true stories 4

The therapy

Η τεχνική bonding ήταν η κατάλληλη μέθοδος για την αισθητική βελτίωση που αναζητούσε. Πριν ξεκινήσει η θεραπεία, έγινε ψηφιακή ανάλυση του χαμόγελου του Χρήστου στον υπολογιστή με την τεχνική digital smile design, η οποία περιλαμβάνει μέτρηση των διαστάσεων των δοντιών, μελέτη των κενών που πρέπει να κλείσουν, ανάλυση του χρώματος των δοντιών και εύρεση των σωστών αναλογιών για ένα αρμονικό και συμμετρικό αποτέλεσμα. Το ραντεβού διήρκησε 4 ώρες και περιελάμβανε αρχικά καθαρισμό των δοντιών, κλείσιμο των μεσοδόντιων κενών και διαμόρφωση του σχήματος των δοντιών. Κανένα δόντι δεν τροχίστηκε, ενώ η θεραπεία ήταν εντελώς ανώδυνη. Έτσι αμέσως μετά το ραντεβού, ο Κωνσταντίνος αναχώρησε για το γάμο με καινούργιο χαμόγελο.

Bonding technique
Bonding technique

Αναδιαμόρφωση του χαμόγελου της νύφης με όψεις πορσελάνης

The story

Η γάμος της Μίνας στάθηκε η αφορμή που έψαχνε για να αποκαταστήσει τις ατέλειες στα μπροστινά της δόντια και να διορθώσει την προηγούμενη οδοντιατρική θεραπεία με την οποία δεν ήταν ικανοποιημένη, για να μπορεί να χαμογελάει ξανά χωρίς να ντρέπεται. Ήρθε στο ιατρείο 6 μήνες πριν το γάμο της αναφέροντας μόνο ότι θέλει να αποκτήσει ένα όμορφο χαμόγελο και αφήνοντας στον ειδικό τον πλήρη έλεγχο του σχεδίου θεραπείας.

Yes I do wedding smiles true stories 5

The therapy

Για την πλήρη αναδιαμόρφωση του χαμόγελου επιλέχθηκε o συνδυασμός όψεων πορσελάνης και ολοκεραμικών στεφανών στα μπροστινά δόντια για αισθητικό αποτέλεσμα και μεταλλοκεραμικών στεφανών στα πλαϊνά και οπίσθια δόντια ως πιο οικονομική λύση. Η διάταξη, το χρώμα και τα μεγέθη των μπροστινών αποκαταστάσεων σχεδιάστηκαν επάνω σε γύψινο καλούπι και στη συνέχεια δοκιμάστηκαν στο στόμα της Μίνας με την τεχνική mock-up προκειμένου να εγκρίνει η ίδια το τελικό αποτέλεσμα. Ήταν ήδη ενθουσιασμένη πριν η μεταμόρφωση του χαμόγελου ξεκινήσει! H θεραπεία διήρκησε συνολικά 2 εβδομάδες και χρειάστηκαν 5 επισκέψεις. Το νέο της χαμόγελο ήταν η αρχή της καινούργιας της ζωής!

Όψεις - ολοκεραμικά
Όψεις – ολοκεραμικά

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αισθητική οδοντιατρική αλλά και βασικά tips στοματικής υγιεινής πριν το γάμο μπείτε εδώ και εδώ

(Οι  παραπάνω φωτογραφίες είναι από τα αναφερθέντα περιστατικά.)

Στοιχεία επικοινωνίας:

Site: www.odontiatreio-smiles.gr

Facebook: Οδοντιατρείο Smiles

Twitter: @Smiles_Odontiat