Από την Μαρία Ιωαννάτου

Κύριο μέλημα κάθε μέλλουσας νύφης είναι το πρόσωπό της να ακτινοβολεί την ημέρα του γάμου της! Αν πρόκειται να ανεβείτε σύντομα τα σκαλιά της εκκλησίας, σίγουρα μεταξύ άλλων θα έχετε φροντίσει να κοιμάστε επαρκώς, να πίνετε πολύ νερό και να προσέχετε τη διατροφή σας. Κι ενώ υπάρχουν βασικοί κανόνες που μπορείτε να ακολουθήσετε στο πλαίσιο της καθημερινής φροντίδας του προσώπου σας, ίσως μέχρι σήμερα δεν είχατε σκεφτεί τις αισθητικές θεραπείες που θα απογειώσουν την bridal εμφάνισή σας χωρίς να αλλοιώσουν τα φυσικά χαρακτηριστικά σας. 

Ο δερματολόγος Dr Αθανάσιος Παυλίδης έρχεται να λύσει κάθε απορία γύρω από τις πιο συχνές παθήσεις του δέρματος που απασχολούν τις brides-to-be και τις θεραπείες που μπορούν να προσφέρουν ένα αψεγάδιαστο αποτέλεσμα, ενώ αποκαλύπτει στο Yes I Do ποια από αυτές είναι η πιο δημοφιλής που ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες, όλων των ηλικιών. 

yes_i_do_drpavlidis.jpg

Η ακμή είναι η πιο συχνή πάθηση του δέρματος. Πώς μπορείτε να βοηθήσετε μια bride-to-be με πρόβλημα ακμής να έχει αψεγάδιαστη επιδερμίδα την ημέρα του γάμου της;

Η ακμή είναι ένα πολύ συχνό δερματολογικό πρόβλημα που αφορά πολλές γυναίκες όχι μόνο στην εφηβεία όπως γνωρίζαμε έως τώρα αλλά και στην ενήλικη ζωή. Τι γίνεται όμως όταν πλησιάζει η μέρα του γάμου και τα ενοχλητικά σπυράκια επισκιάζουν όλη τη χαρά της μέλλουσας νύφης; Λίγο το άγχος, η έλλειψη ύπνου ακόμη και η χρήση επιβαρυντικών καλυπτικών προϊόντων μπορεί να επιδεινώσουν το πρόβλημα ή να φέρουν στην επιφάνεια μια παλιά λανθάνουσα εφηβική ακμή. Από δερματολογικής απόψεως μπορούμε σίγουρα να βοηθήσουμε όλα τα κορίτσια να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το πρόβλημα, ξεκινώντας με μία επίσκεψη στο δερματολογικό ιατρείο αλλά όχι την τελευταία στιγμή. Ο Δερματολόγος θα προτείνει έναν συνδυασμό διαφόρων θεραπειών όπως ένας βαθύς και εξειδικευμένος δερματολογικός καθαρισμός για να αφαιρεθούν τα νεκρά κύτταρα, η περίσσεια του σμήγματος και οι ακαθαρσίες που επικάθονται και αποφράσσουν τους πόρους. Αυτό μπορεί να συνδυαστεί με κάποιο χημικό peeling, πρόκειται για διαλύματα με οξέα που εφαρμόζονται επιδερμικά και προκαλούν ανάπλαση της επιδερμίδας και εξουδετέρωση των μικροβιακών εστιών. Επίσης συχνά ακολουθεί η φωτοδυναμική θεραπεία, η οποία συνδυάζοντας τη δύναμη του ορατού φωτός σε διάφορα μήκη κύματος προκαλεί αποτελεσματική μείωση του μικροβιακού φορτίου, εξάλειψη των εστιών υπερμελάγχρωσης και διόρθωση τυχόν χρωματικών ατελειών. Συστήνεται πάντα να γίνεται χρήση των κατάλληλων δερματολογικών προϊόντων που θα εξασφαλίσουν ένα άριστο αποτέλεσμα με μεγάλη διάρκεια.

Ποιες αισθητικές θεραπείες θα προτείνατε σε μια μέλλουσα νύφη που θέλει να έχει λαμπερή επιδερμίδα, αλλά χωρίς να παρέμβει σε μεγάλο βαθμό στο πρόσωπό της; 

Το ζητούμενο των περισσότερων γυναικών είναι να δείχνουν λαμπερές και όμορφες την ημέρα του γάμου τους χωρίς όμως να αλλοιωθούν τα φυσικά χαρακτηριστικά τους, καθώς οι φωτογραφίες και τα στιγμιότυπα του γάμου θα έχουν διαχρονική αξία. Συνήθως λοιπόν προτείνουμε μία μεσοθεραπεία με βιταμίνες και υαλουρονικό οξύ για λάμψη και ενυδάτωση, ένα skin booster για ακόμη μεγαλύτερη φρεσκάδα και σύσφιξη. Επίσης ένα carbon (black mask) laser peel κερδίζει όλο και περισσότερες κοπέλες καθώς είναι κάτι νέο και ανώδυνο που συνδυάζει την έννοια του καθαρισμού, της λάμψης αλλά και της αντιγήρανσης. Πρόκειται για μία θεραπεία με μεγάλη απήχηση στο εξωτερικό που τιμούν πολλοί celebrities και influencers.

Φωτογραφία από Orlova Maria (Unsplash)

Ποια είναι η πιο δημοφιλής θεραπεία προσώπου που επιλέγουν οι γυναίκες που επισκέπτονται το ιατρείο σας;

Αν έπρεπε να επιλέξω μία αυτή θα ήταν η βοτουλινική τοξίνη (Botox, Dysport) καθώς αποτελεί μια διαχρονική και πολύ αγαπητή θεραπεία, που ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες, από τις πιο νεαρές μέχρι και τις πιο ώριμες ηλικίες. Ο λόγος που αγαπώ αυτή τη θεραπεία είναι γιατί δίνει τη δυνατότητα στον γιατρό να βάλει την προσωπική του γνώση, εμπειρία και αισθητική ώστε να προσδώσει ένα φυσικό αποτέλεσμα που θα αναδείξει τα φυσικά χαρακτηριστικά της κάθε κοπέλας και θα την κάνει να δείχνει ξεκούραστη, φρέσκια και λαμπερή.

Πολλές δερματικές παθήσεις οφείλονται στο άγχος. Οι γυναίκες που υποφέρουν από τέτοιου είδους παθήσεις, μπορούν να υποβληθούν σε αισθητικές παρεμβάσεις ή υπάρχουν αντενδείξεις;

Το άγχος είναι ένας πολύ κακός παράγοντας που συνδέεται άμεσα με τις περισσότερες δερματολογικές παθήσεις είτε ως αιτιολογικός παράγοντας για την εμφάνισή τους, είτε εξάπτοντας τις συχνές υποτροπές τους. Θα ήταν υπερβολή να αποκλείαμε όλες αυτές τις γυναίκες από τις διάφορες αισθητικού τύπου θεραπείες καθώς αυτό που έχω παρατηρήσει από την εμπειρία μου είναι πως λειτουργούν μόνο θετικά αφού επηρεάζουν ευεργετικά την ψυχολογία των ασθενών, δίνουν χαρά και αισιοδοξία ενώ πολλές φορές μάλιστα λειτουργούν σαν ψυχολογικό αντίβαρο κατά του στρες.

Φάκελος τοπικό πάχος – κυτταρίτιδα: Τι πρέπει να γνωρίζει μια bride-to-be που θέλει να εξαλείψει το τοπικό πάχος;

Δυστυχώς το τοπικό πάχος χαρακτηρίζει τη μεσογειακού τύπου σιλουέτα που έχουν οι περισσότερες γυναίκες στη χώρα μας. Αυτό δεν θα πρέπει να τις απογοητεύει καθώς υπάρχει λύση. Ανάλογα με το πόσο χρόνο έχουμε στη διάθεσή μας πριν από την ημέρα του γάμου μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε συντηρητικού τύπου θεραπείες όπως η κρυολιπόλυση, η μεσοθεραπεία για λιπόλυση και σύσφιξη ή πιο επεμβατικές αλλά άμεσα αποτελεσματικές θεραπείες με μόνιμο αποτέλεσμα εξάλειψης του τοπικού πάχους και της κυτταρίτιδας, όπως η laser υποβοηθούμενη λιποαναρρόφηση υπό τοπική αναισθησία.

Φωτογραφία από Maria Gloss (Pexels)

Δώστε μας μερικές συμβουλές καθημερινής φροντίδας που, σε συνδυασμό με την κατάλληλη θεραπεία, θα μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε λαμπερή και ενυδατωμένη επιδερμίδα.

Πολύ σημαντική ερώτηση καθώς η καθημερινή φροντίδα με τα κατάλληλα προϊόντα στο σπίτι έρχεται να ολοκληρώσει αλλά και να παρατείνει το ωραίο αποτέλεσμα που έχουμε επιτύχει στο δερματολογικό ιατρείο. Είναι λοιπόν σημαντικό να χρησιμοποιούν όλες οι γυναίκες στην καθημερινότητά τους ένα ειδικό καθαριστικό προϊόν που θα απομακρύνει τις ακαθαρσίες και θα αφαιρεί υπολείμματα μακιγιάζ από το πρόσωπο, μια ενυδατική κρέμα προσώπου και ματιών κατάλληλη για τον τύπο δέρματος που θα εφαρμόζεται το πρωί πριν από το αντηλιακό που μπορεί να το επιλέξει κανείς με χρώμα ή χωρίς. Πολύ βασική είναι επίσης η περιποίηση το βράδυ, που καλό είναι να περιλαμβάνει κάποια τονωτική λοσιόν ή serum ως βάση και στη συνέχεια μια κρέμα για αντιγήρανση και σύσφιξη. Τέλος δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τις μάσκες ομορφιάς και κάποιο ήπιο προϊόν απολέπισης 1-2 φορές την εβδομάδα. Η καθημερινή περιποίηση του προσώπου δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 5 λεπτά της ημέρας για να μπορεί να ενταχθεί στην καθημερινή ρουτίνα ακόμη και της πιο απαιτητικής εργαζόμενης Ελληνίδας.

Αθανάσιος Ι. Παυλίδης – Δερματολόγος

Διεύθυνση: Σκουφά 35, Αθήνα (4ος όροφος)

Τηλ.: 21 0362 2200

E-mail: info@pavlidis-derma.gr

Website: pavlidis-derma.gr

Facebook: Athanasios I. Pavlidis Dermatologist

Instagram: @dr_pavlidis

Must Read:

Express Beauty: 3 πράγματα που πρέπει να κάνεις στο πρόσωπό σου την ημέρα του γάμου σου

5 πανεύκολες και αποτελεσματικές μάσκες ομορφιάς που μπορείς να κάνεις με υλικά που έχεις στο σπίτι

5 tips ομορφιάς που πρέπει να γνωρίζει κάθε νύφη

Most Popular:

Παντρεύεσαι μέσα στο 2021; Αυτά είναι τα 4 πράγματα που πρέπει να ξέρεις

Οργάνωση γάμου: Δημιουργήσαμε την απόλυτη wedding planning checklist!

Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας! Εξασφαλίστε τώρα τη δική σας ετήσια συνδρομή στην έντυπη έκδοση του Yes I Do με ένα κλικ εδώ