Από τον Παναγιώτη Κούστα

Μπορεί γύρω μας να επικρατεί μια αναστάτωση για το τι θα συμβεί με την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα, αλλά εμείς δεν το βάζουμε κάτω. Διατηρούμε την ψυχραιμία μας, ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών και συνεχίζουμε να αντλούμε έμπνευση για τα νυφικά looks της σεζόν που είναι προ των πυλών, αυτή τη φορά με τη βοήθεια της hairstylist Εύης Πατσιατζή, η οποία εξειδικεύεται αποκλειστικά στα νυφικά χτενίσματα.

Οι ανάλαφρες μπούκλες με όγκο είναι πάντα must!

Αυτή είναι η εποχή που οι νύφες προτιμούν χτενίσματα ανάλαφρα. Μαλλιά πιασμένα σε χαλαρά σινιόν ή κοτσίδες που σχηματίζουν στεφάνια γύρω από την κορυφή της κεφαλής είναι από τα πρώτα στη λίστα των προτιμήσεων. Το ίδια και τα χτενίσματα με χαλαρές μπούκλες που ταιριάζουν γάντι στην ανεμελιά που αποπνέουν οι γάμοι το καλοκαίρι. Τα λουλούδια της εποχής που η φύση αναγεννιέται ή οργιάζει, δίνουν ένα ρομαντικό touch στο χτένισμα και bohemian vibes στην εμφάνιση, χωρίς να είναι πάντα απαραίτητα.

Ένα χτένισμα κλασικό και σικ, είναι ένα χτένισμα για όλες τις εποχές…

Το πιο σημαντικό από όλα, θα μου πει η Εύη Πατσιατζή, είναι η τεχνική του hairstylist και αυτή έχει να κάνει με δύο παράγοντες. Ο πρώτος αφορά το πώς θα φέρει κάθε «τεχνίτης» το χτένισμα που επιθυμεί η νύφη στα μέτρα και τα σταθμά τόσο των χαρακτηριστικών του προσώπου της όσο και της ποιότητας της τρίχας της και ο δεύτερος πώς θα διατηρηθεί άθικτο καθ’ όλη τη διάρκεια της τελετής. «Κανένα χτένισμα δεν μπορεί να “εφαρμοστεί” με τον ίδιο τρόπο σε όλες τις γυναίκες, χρειάζεται μια προσαρμογή: να δεις τις γωνίες του προσώπου και το σχήμα του κρανίου για να καταλάβεις που, για παράδειγμα, θα δώσεις όγκο, να εξετάσεις τον τύπο των μαλλιών της νύφης έτσι ώστε να αποφασίσεις τι προϊόντα και τι τεχνικές πρέπει να χρησιμοποιήσεις για να έχεις το τέλειο αποτέλεσμα και να μη χαλάσει με την πάροδο του χρόνου ή τις καιρικές συνθήκες».

Η Εύη Πατσιατζή επί το έργον.

Ένα ανάλαφρο χτένισμα, από αυτά που λατρεύουν οι νύφες του καλοκαιριού, δεν μπορεί να διατηρηθεί αν ο hairstylist δεν είναι πραγματικά «καλλιτέχνης». Όλα όσα μπορεί να ακούγονται εύκολα στην εκτέλεσή τους, όπως ένα απλό σινιόν, στην πραγματικότητα κρύβουν πίσω τους σπουδές, σεμινάρια και χρόνια εμπειρίας. Πολλές νύφες αυτό το διαπιστώνουν μετά από αλλεπάλληλες αποτυχημένες πρόβες και ενώ δεν έχουν μείνει ικανοποιημένες με το αποτέλεσμα του πολύ απλού χτενίσματος που ζητούν από έναν κομμωτή. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τους ταιριάζει το χτένισμα των ονείρων τους, αλλά ότι ο άνθρωπος στον οποίο έχουν απευθυνθεί δεν κατέχει τη σωστή τεχνική.

Bohemian, summer vibes by Evi Patsiatzi: Λουλούδια στα μαλλιά, κοτσίδες-σταφάνια, ανάλαφρες μπούκλες με όγκο στην κορυφή του κεφαλιού. 

Φροντίστε, λοιπόν, να διαλέξετε με προσοχή τον hairstylist που θα σας αναλάβει, λαμβάνοντας υπόψη το ταλέντο, τις σπουδές του, την επιμόρφωσή του σε τεχνικές και, φυσικά, βλέποντας δείγματα της δουλειάς του π.χ. στο Instagram. Κατά τ’ άλλα, keep calm και μην αφήσετε τίποτα να καταστρέψει τον γάμο σας, έστω και αν χρειαστεί να τον προσαρμόσετε στα νέα δεδομένα. Μετά από χρόνια, ευτυχισμένη με τον σύζυγό σας, θα λέτε πως παντρευτήκατε την εποχή του κορωνοϊού. Και ότι είχατε τα πιο όμορφα μαλλιά…

Διαβάστε επίσης…

True Story by Εύη Πατσιατζή: Ευαγγελία & Στέλιος

Εύη Πατσιατζή: Η hairstylist που εμπιστεύονται τυφλά οι μέλλουσες νύφες

Μάθαμε τα πάντα για υπέροχα νυφικά μαλλιά από την hairstylist Εύη Πατσιατζή