Yes I do Idomeneas Mantzos Art of Hair 1

Από το πρώτο λεπτό καταλαβαίνεις ότι για τον Ιδομενέα Μάντζο και την ομάδα του Art Of Hair η υπόθεση “μαλλιά” και πόσο μάλλον τα bridal hair είναι μια τέχνη. Μια τέχνη με ιδιαίτερη έμφαση στη λεπτομέρεια. Mια τέχνη που απαιτεί αγάπη, εξειδίκευση και φυσικά ταλέντο. Και μπορεί η συζήτηση μαζί του να κράτησε ώρες, προσπαθήσαμε όμως να συγκεντρώσουμε  όλα -όλα όμως- όσα οφείλει να γνωρίζει μια νύφη για τα μαλλιά της πριν ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας. Εσύ ήξερες τις κρυφές αποχρώσεις του violet, τα wob, τα bob και πώς τα Ω3 λιπαρά θα κάνουν τα μαλλιά σου να λάμψουν;

Yes I do Art of Hair Idomeneas Mantzos 7

Ιδομενέα aς ξεκινήσουμε καταρχήν από τα βασικά. Θα θέλαμε μερικά βασικά tips για το πώς πρέπει να προσέχουμε τα μαλλιά μας, ώστε να τα διατηρούμε υγιή & περιποιημένα.

Η καθημερινή περιποίηση των μαλλιών μας είναι αρκετά σημαντική και δεν είναι καθόλου δύσκολη αρκεί να έχουμε στο μυαλό μας μερικά πολύ απλά μυστικά. Για παράδειγμα πολύ σημαντική είναι η ενυδάτωσή τους. Επιβάλλεται να χρησιμοποιούμε conditioner μετά από κάθε λούσιμο. Το απλώνουμε απαλά ξεκινώντας 3-4 εκατοστά κάτω από τη ρίζα και αν μπορούμε τυλίγουμε τα μαλλιά με μια πετσέτα και την αφήνουμε για λίγα λεπτά πριν ξεβγάλουμε. Αν είναι στις δυνατότητες μας καλό είναι τουλάχιστον μία φορά κάθε 15 ημέρες να απευθυνόμαστε και στους ειδικούς, το κομμωτήριο μας, για μια πιο επαγγελματική περιποίηση και να χρησιμοποιούμε τα επαγγελματικά προϊόντα που θα μας προτείνουν. Άλλα μικρά μυστικά έχουν να κάνουν με τον τρόπο που βουρτσίζουμε και το τρόπο που στεγνώνουμε τα μαλλιά μας, καθώς και με τη διατροφή μας. Μιλάμε γι’ αυτά συχνά στη σελίδα του ART OF HAIR . Θα χαρούμε να έρθετε στην παρέα μας.

Yes I do Art of Hair Idomeneas Mantzos 9

Επικρατούν τάσεις στα μαλλιά και αν ναι φέτος τι θα «αγαπήσουμε», τι να τολμήσουμε και τι να αποφύγουμε;

Το 2016 είναι μια χρονιά που θα διατηρήσει έντονο το ενδιαφέρον μας σε ότι αφορά τις τάσεις που θα δούμε στα μαλλιά. Με λίγα λόγια θα μπορούσαμε να πούμε ότι γυρνάμε πίσω στη φύση και εμπνεόμαστε από αυτή. Χρησιμοποιούμε νέα, επαναστατικά προϊόντα για να τη μιμηθούμε, τόσο στη δημιουργία χρώματος, όσο και στην υφή της. Έτσι λοιπόν θα γυρίσουμε πίσω σε φυσικούς τόνους που όμως  εμπλουτίζουμε με ανεπαίσθητες, τολμηρές, πινελιές χρωμάτων όπως το violet, green και blue της Sassoon που ενώ δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά, δίνουν συγκλονιστικό αποτέλεσμα. Στο styling βλέπουμε μαλλιά στη φυσική τους μορφή την οποία όμως «βοηθάμε» με επαναστατικά προϊόντα όπως τα Sebastian Professional. Θα δούμε ξανά τα αγαπημένα beach waves, ενίσχυση afro look σε μαλλιά πολύ κατσαρά αλλά και ίσια απαλά μαλλιά ακολουθώντας όμως πάντα τον τόνο που μας δίνει το κάθε κεφάλι. Θα τολμήσουμε επίσης look με «κρυφά σημεία ενδιαφέροντος». Κρυφές κοτσίδες, ξυρισμένα σημεία και άλλα στοιχεία που μπορεί να δημιουργήσουν το στοιχείο της έκπληξης. Στο κούρεμα θα πάμε είτε για πολύ καθαρά bob και wob, κάτι που έρχεται από το 2015, ή για αρκετά μακριά μαλλιά. Κάποια από τα στοιχεία που θα αποφύγουμε φέτος είναι τα ενδιάμεσα, πιο ουδέτερα μήκη, ombre, και έντονα χρώματα καθώς και τις χαλαρές ατημέλητες κοτσίδες που είδαμε πολύ τα περασμένα χρόνια.

Yes I do Art of Hair Idomeneas Mantzos 3

Make up & μαλλιά είναι από τα βασικά στοιχεία που θα συνθέτουν το πάζλ της εικόνας μιας νύφης. Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να μπει ο hairstylist στην ψυχολογία της, ώστε το αποτέλεσμα να είναι αντάξιο των προσδοκιών της;

Είναι δύσκολο αλλά αν το διαχειριστείς με την απαιτούμενη ευαισθησία και προσοχή μπορεί η διαδικασία να είναι απολαυστική και δημιουργική και για την νύφη και τον/την hairstylist. Σίγουρα η περίοδος πριν το γάμο αλλά και η ημέρα του γάμου, είναι μια περίοδος αρκετά συναισθηματικά φορτισμένη για τις περισσότερες νύφες και αυτό είναι κάτι που πρέπει να έχουμε κατά νου. Ακούμε με πολύ προσοχή τι ύφος θα ήθελε να επιτύχει σύμφωνα με το look που θα επιλέξει και φυσικά συλλέγουμε και όλες τις σχετικές πληροφορίες που αφορούν την τοποθεσία του γάμου, το ύφος του νυφικού και πολλά ακόμη. Ωστόσο δίνουμε και μεγάλη σημασία στην εξωλεκτική επικοινωνία με τον κάθε άνθρωπο. Τον τρόπο που ντύνεται στην καθημερινότητα του, τον τρόπο που εκφράζεται, τι τον κάνει χαρούμενο, πότε λάμπει το πρόσωπό του. Επίσης εξηγούμε καθετί που προτείνουμε όσες φορές χρειαστεί και όσο πιο ξεκάθαρα μπορούμε. Εμείς είμαστε οι ειδικοί αλλά η τελική απόφαση είναι της νύφης. Οφείλουμε να καθοδηγήσουμε τον άνθρωπο που έχουμε απέναντι μας όσο πιο σωστά μπορούμε με ειλικρίνεια και σαφήνεια. Έτσι άλλωστε χτίζεται και μία σχέση εμπιστοσύνης. Πάνω απ’ όλα όμως δεν ξεχνάμε ότι αυτή είναι μια διαδικασία που θέλουμε να είναι διασκεδαστική και χαλαρωτική για την νύφη. Θέλουμε να είμαστε μια όμορφη νότα στην έτσι κι αλλιώς αγχωτική διαδικασία της διοργάνωσης ενός γάμου.

Yes I do Art of Hair Idomeneas Mantzos 8

Τι πρέπει κατά τη γνώμη σου να προσέξουν οι brides to be κατά την wedding hair προετοιμασία τους μέχρι την ημέρα του γάμου; Ποια τα δικά σoυ tips;

-Πάντοτε αλλά ειδικά τους μήνες πριν από το γάμο καλό είναι να προσέχουμε τη διατροφή μας. Τροφές πλούσιες σε σίδηρο και Ω3 λιπαρά βοηθούν τα μαλλιά μας με ποικίλους τρόπους.

-Καλό είναι να είμαστε λίγο πιο συστηματικοί με τη φροντίδα των μαλλιών μας, η τακτική ενυδάτωση τους είναι must.

-Εάν είναι καλοκαίρι αποφεύγουμε την έντονη έκθεση στον ήλιο.

-Όσο πλησιάζουμε στην ημερομηνία του γάμου αποφεύγουμε τις έντονες αλλαγές, τις έντονες αποχρώσεις στο χρώμα των μαλλιών μας καθώς και την αλλαγή του hairstylist που έχουμε επιλέξει.

-Κάνουμε ένα τριμάρισμα για να καθαρίσουμε τις άκρες μας 2-3 εβδομάδες πριν το γάμο.

-Κατά την επιλογή τέλος του νυφικού μας χτενίσματος καλό είναι να συνυπολογίσουμε  τις ιδιαίτερες συνθήκες στις οποίες μπορεί να λάβει χώρα ο γάμος μας. Πέρα από την αισθητική πλευρά του θέματος, αυτό θα μας βοηθήσει να αποφύγουμε και πρακτικές κακοτοπιές.

Yes I do Art of Hair Idomeneas Mantzos 10

Ιδομενέα ας παίξουμε ένα παιχνίδι θα σου δώσουμε 5 θέματα γάμου και θέλουμε να μας προτείνεις το αντίστοιχο χτένισμα.

Vintage : Σε ταξιδεύουν σε μια άλλη εποχή. Αποπνέουν νοσταλγία και ρομαντισμό.Vague κυματισμοί και updos είναι κυρίαρχα.

Boho : Ανέμελα, επιμελώς ατημέλητα, αποπνέουν μια αίσθηση ελευθερίας.

Romantic : Αναδεικνύουν τις ιδιαίτερες γραμμές του προσώπου και τα χαρακτηριστικά της κάθε γυναίκας. Λεπτές γραμμές , όμορφοι κότσοι και ρομαντικά αξεσουάρ.

Traditional: Απλά, πιο κοντά στο καθημερινό χτένισμα μιας γυναίκας.

Rock: Βγάζουν ένα δυναμισμό. Έντονες γραμμές και γωνίες. Σφιχτά και πειθαρχημένα χτενίσματα.

Yes I do Art of Hair Idomeneas Mantzos 6

Με 3 λέξεις τα τέλεια νυφικά μαλλιά….

Είναι ιδιαίτερα, σικάτα, λαμπερά.

Yes I do Idomeneas Mantzos Art of Hair 2

Groom and the wedding: Ποιες είναι οι δικές σου συμβουλές περιποίησης για τους υποψήφιους γαμπρούς;

Αν και η περιποίηση για τους άνδρες είναι μια σχετικά πιο εύκολη υπόθεση έχει σημασία να προσέξουμε μερικά απλά πράγματα για να αποφύγουμε δυσάρεστες εκπλήξεις. Καταρχήν ακολουθούμε το στυλ που πάντα υιοθετούμε. Αν για παράδειγμα δεν έχουμε μούσι ή μουστάκι, δεν το επιλέγουμε για την ημέρα του γάμου μας.  Για το styling χρησιμοποιούμε τα προϊόντα που επιλέγουμε καθημερινά για να αποφύγουμε περίεργες αντιδράσεις. Κάνουμε ένα κούρεμα περίπου μία εβδομάδα πριν και ένα καθάρισμα στο σβέρκο και τα φρύδια αν χρειάζεται την ημέρα του γάμου. Προσωπικά προτιμώ κλασσικές λιτές γραμμές με μικρές παρεμβάσεις ανάλογα με το σχήμα του προσώπου εκτός εάν έχουμε να κάνουμε με κάποιον που και στην καθημερινότητά του επιλέγει πιο τολμηρά look.

Yes I do Art of Hair Idomeneas Mantzos 5

Σε τι λες Yes I do & σε τι No I don’t;

Yes I do

Λάβε σοβαρά υπ’ όψιν τη γραμμή του νυφικού σου στο σημείο του ντεκολτέ.

Τράβα φωτογραφίες του look που έχεις  επιλέξει από όλες τις γωνίες.

Κάνε πρόβες.

Be yourself.

Νο Ι don’t

Μην κρύβεις το πρόσωπό σου με πολλές και μακριές τούφες μαλλιών να πέφτουν μπροστά

Μην επιβαρύνεις το look με περιττά αξεσουάρ

Yes I do free press 5 Art of Hair Idomeneas Mantzos

Όλες οι φωτογραφίες είναι από νύφες που έχει αναλάβει η ομάδα του Art of Hair.

 

Art of hair Logo

Στοιχεία επικοινωνίας:

Art of Hair

Διεύθυνση:Παναγή Τσαλδάρη 27 | Μελίσσια

Τηλέφωνο: 210 – 8042800

Facebook: Art of Hair

Instagram: @artofhairbyidomeneas

Credits

Photos Ιδομενέα by Anastasios Filopoulos

Grooming: Savvina Skepetari

Location: Island Private House

 Διάβασε αυτό το άρθρο και πολλά ακόμα άρθρα στο 5ο τεύχος του Yes I Do free press, το οποίο θα βρεις σε 250 σημεία σε όλη την Ελλάδα !

Από την Αργυρώ Γιακούμα