Από τη Μαρία Ιωαννάτου

Ας είμαστε ειλικρινείς: όσο κι αν μας αρέσουν οι τρέσες και το «πλούσιο» αποτέλεσμα που δίνουν στα μαλλιά μας, δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από το να έχουν φύγει από τη θέση τους – πόσο μάλλον όταν αυτό συμβαίνει την ημέρα του γάμου σας! Αν δεν έχετε εμπειρία με τις τρέσες και δοκιμάζετε για πρώτη φορά την εφαρμογή τους κατά τη νυφική προετοιμασία σας θα πρέπει να είστε διπλά προσεκτικές. Ασφαλώς ο κομμωτής σας ξέρει τι πρέπει να κάνει, αλλά κατά τη διάρκεια της βραδιάς μπορεί κάποιο απρόοπτο να χαλάσει το bridal hair look σας. Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να το αντιμετωπίσετε, ώστε κανείς να μη γνωρίζει ότι φοράτε τρέσες παρά μόνο εσείς και ο κομμωτής σας. Shhh… it’s a secret!

Φωτογραφία από Jonathan Borba (Unsplash)

1. Βρείτε τη σωστή θέση

Αντί να στερεώσετε την τρέσα στη ρίζα, δοκιμάστε να την τοποθετήσετε περίπου 1 εκατοστό κάτω από το σημείο που έχετε χωρίσει τα μαλλιά σας, ώστε να δημιουργηθεί μια φυσική κίνηση. Αυτό επίσης θα εξασφαλίσει ότι τα κλιπς έχουν πιάσει αρκετά μαλλιά, ώστε η τρέσα να παραμείνει σταθερή καθ’ όλη τη διάρκεια του γαμήλιου πάρτι.

2. Βάλτε στο παιχνίδι τα φυσικά μαλλιά σας

Προκειμένου τα κλιπς να είναι πλήρως καλυμμένα, φροντίστε να αφήσετε αρκετά από τα μαλλιά σας να πέσουν πάνω στην τρέσα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να τοποθετείται πιο ψηλά από το επίπεδο των ματιών. Μην ξεχάσετε να ελέγξετε το αποτέλεσμα στον καθρέφτη, ώστε αν φαίνεται κάποιο κομμάτι τρέσας να το μετακινήσετε πιο κάτω.

Φωτογραφία από Engin Akyurt (Unsplash)

3. Χρησιμοποιήστε spray κάλυψης με χρώμα

Δεδομένου ότι οι τρέσες μπορεί να μην έχουν το ίδιο χρώμα με τη ρίζα των μαλλιών σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο spray κάλυψης με χρώμα κοντά στο δικό σας. Αυτό θα κάνει το τελικό αποτέλεσμα πιο φυσικό, έτσι ώστε αν κάποια τρέσα φύγει από τη θέση της να μην το παρατηρήσει κανείς.

4. Επιλέξτε hairstyling με μπούκλες

Ένα χτένισμα με μπούκλες θα δώσει περισσότερο όγκο στα μαλλιά σας και μπορεί εύκολα να κάνει τις τρέσες σχεδόν «αόρατες». Ωστόσο, πρέπει να είστε προσεκτικές όταν χρησιμοποιείτε εργαλεία styling. Η υπερβολική θερμότητα μπορεί να βλάψει τόσο τα φυσικά μαλλιά σας όσο και τις τρέσες.

Φωτογραφία από Jonathan Borba (Pexels)

5. Χτενίστε τη ρίζα για επιπλέον όγκο

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από τις τρέσες που μετακινούνται, γι’ αυτό πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλείς. Πριν τις τοποθετήσετε, καλό θα ήταν να χτενίσετε τα μαλλιά σας στη ρίζα για να τους δώσετε όγκο, ώστε τα κλιπς να έχουν περισσότερα μαλλιά να πιάσουν. Αυτό είναι χρήσιμο ειδικά για όσες brides-to-be έχουν λεπτή τρίχα.

YES I DO TIP: Το να έχετε πολλά μαλλιά από τη μία στιγμή στην άλλη, μπορεί στην αρχή να σας κουράσει. Καλό θα ήταν – μαζί με τον κομμωτή σας – να δοκιμάσετε την εφαρμογή τους αρκετές ημέρες πριν από τον γάμο ώστε να έχετε τον χρόνο να τις συνηθίσετε.

Must Read:

Bridal Hair | Αυτή είναι η απόλυτη τάση για το 2021!

Hair for her: Βρείτε το ιδανικό νυφικό χτένισμα σύμφωνα με το ζώδιό σας

Τι είναι το hair detoxing και γιατί ΠΡΕΠΕΙ να το δοκιμάσετε πριν τον γάμο σας;

Most Popular:

Παντρεύεσαι μέσα στο 2021; Αυτά είναι τα 4 πράγματα που πρέπει να ξέρεις

Οργάνωση γάμου: Δημιουργήσαμε την απόλυτη wedding planning checklist!

Ετήσια Συνδρομή | Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας!