Ίσως να σκέφτεστε πως το collar trend είναι κάτι που δεν αρμόζει σε ένα νυφικό. Κι όμως, είναι σίγουρα η  τάση που απευθύνεται στις πιο στιλάτες bride-to-be και προσδίδει απόλυτη κομψότητα και κλάση στην πιο ξεχωριστή σας εμφάνιση. Έχουμε συναντήσει high-neck ή χαμηλά αισθησιακά ντεκολτέ αλλά τα collared gowns φέτος είναι το κάτι άλλο.

Άλλωστε, η ιστορία επαναλαμβάνεται, με την ιέρεια του στιλ, Audrey Hepburn, στο παρελθόν να επιλέγει collared bridal dress την ημέρα του γάμου της , με τον Mel Ferrer,το 1954. “Elegance is the only beauty that never fades” και σίγουρα αυτό αντικατοπτρίζεται στο bridal gown της, δια χειρός Balmain.

Audrey Hepburn & Mel Ferrer,1954 
Photo by Ernst Haas

Το collar trend δεν είναι πλέον βγαλμένο από vintage outfits αλλά φέτος οι κορυφαίοι σχεδιαστές το έχουν συμπεριλάβει στις πιο δυναμικές τάσεις των bridal-dresses. Οι επιλογές είναι πολλές…

1. Riki Dalal

Αίσθηση ρομαντισμού με λεπτό κεντημένο ύφασμα και λεπτομέρειες διαφάνειας, που αποπνέουν στιλ με την προσθήκη του περιλαίμιου.

Riki Dalal 

2. Delphine Manivet 

Minimal κομψότητα με vibes baroque, με την προσθήκη του φουσκωτού περιλαίμιου.

Delphine Manivet 

3. Khosla Jani

Κομψό ντεκολτέ με αριστοκρατικές πινελιές. Πανέμορφο περιλαίμιο, πλαισιωμένο από πεταλούδες που καταλήγει σε full skirt, αποπνέωντας γαλαζοαίματο αέρα.

Khosla Jani

4. Naeem Khan

Not for all. Νότες θηλυκότητας με κεντημένες λεπτομέρειες και ανοιχτός γιακάς που αποπνέει σιγουριά και δυναμισμό.

Naeem Khan

5. Viktor & Rolf 

Παράλληλοι κόσμοι. Το φόρεμα αυτό μετακινείται από ένα clean-cut collar part σε ένα παραμυθένιο floral αριστούργημα.

Viktor & Rolf

6. Tony Ward

Το δυνατό στοιχείο του φορέματος της Tony Ward είναι η απλότητα του. Είναι κομψό και διατηρεί clean-cut κομμάτια με τη προσθήκη του κολάρο να προσθέτει μια σύγχρονη ματιά.

Tony Wardο

Διαβάστε επίσης…

Τα 10 πιο συνηθισμένα λάθη που κάνει κάθε νύφη

O φθινοπωρινός γαμπρός: οδηγός για όσους παντρεύονται το φθινόπωρο

5 hot trends για τους φετινούς φθινοπωρινούς γάμους

Από τη Μάρθα Ντάβαρη