You are here

Τα 10 πιο συνηθισμένα λάθη που κάνει κάθε νύφη

Η νύφη είναι συνώνυμο της τελειότητας. Πρακτικά, δεν θα θέλαμε δίπλα στη λέξη «νύφη» να βάλουμε τη λέξη «λάθη». Ωστόσο, το άγχος της νύφης για την τελειότητα είναι που συχνά οδηγεί σε ακραίες και πολύ λάθος συμπεριφορές και επιλογές. Έτσι αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε τα 10 πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι νύφες. Μαζί με τις λύσεις τους φυσικά!

Λάθος 1ο: Νύφη σε σύγχυση!

Οι νύφες, από τον ενθουσιασμό και τη χαρά τους, μοιράζονται με πολύ -πάρα πολύ- κόσμο τις επιλογές τους. Για παράδειγμα, τη φωτογραφία από την πρώτη πρόβα νυφικού τη στέλνουν σε 20 φίλες τους για να πάρουν γνώμες. Οι απόψεις και τα σχόλια που έρχονται πίσω στη νύφη είναι μη διαχειρίσιμα κι εκείνη πελαγώνει, με κίνδυνο να χάσει τη δυνατότητα να αποφασίσει η ίδια για την πιο όμορφη μέρα της ζωής της.

Λύση:

Μοιραστείτε τις ιδέες, τις φωτογραφίες και τις σκέψεις σας μόνο με τους πολύ κοντινούς σας ανθρώπους. Καμιά φορά το «τέλειο νυφικό» για παράδειγμα, είναι απολύτως δική σας απόφαση! Εσείς ξέρετε καλύτερα από όλους! Θα το αισθανθείτε!

Λάθος 2ο: Η τρελαμένη νύφη

Οι νύφες, ενώ συνήθως είναι πολύ οργανωτικές, αφήνουν πολλές μικρές εκκρεμότητες για το τέλος, που ξαφνικά φαντάζουν βουνό. Την τελευταία εβδομάδα μαζεύονται όλα εκείνα τα μικρά που… «σιγά το πράγμα, θα τα κάνουμε εκείνη την ημέρα» και η νύφη αντί να χαλαρώσει και να κάνει τη ρουτίνα ομορφιάς της, τρέχει να δει πού θα βρει τα ρεσό για τα φαναράκια.

Λύση:

Πάρτε ένα τετράδιο και μοιράστε σωστά τις εκκρεμότητες και τους χρόνους. Καταγράψτε και τα πιο μικρά. Ακόμα κι αυτά που χρειάζονται 5 λεπτά για να γίνουν. Ιδανικά, μην αφήσετε σχεδόν τίποτα για την τελευταία εβδομάδα.

Λάθος 3ο: Η αγνώριστη νύφη

Οι νύφες τείνουν εκείνη την ημέρα να… αλλάζουν! Ψεύτικες βλεφαρίδες, τρέσες, άπειρο make up, glitter, αποτελούν μερικές από τις «προσθήκες» που, πιστέψτε μας, δεν είναι πάντα για καλό.

Λύση:

Κάντε οπωσδήποτε πρόβα με το τελικό, συνολικό bridal outfit. Μαλλιά, make up και νυφικό μαζί. Κοιταχτείτε στον καθρέφτη. Είστε εσείς; Αν ναι, τότε είστε έτοιμη για τη μεγάλη μέρα. Αν στον καθρέφτη βλέπετε μια «μακρινή σας ξαδέρφη», τότε αρχίστε να αφαιρείτε πράγματα!

10-lathi-nifi-yes-i-do-1.jpg

Λάθος 4ο: Η αργοπορημένη νύφη

Το έθιμο της νύφης που καθυστερεί να φτάσει στην εκκλησία είναι όμορφο και γλυκό, όταν αυτή η καθυστέρηση διαρκεί έως 10 λεπτά… Οτιδήποτε περισσότερο από αυτό κουράζει τους καλεσμένους και κυρίως τον -ας το παραδεχτούμε, αγχωμένο- γαμπρό. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για την κουραστικά αργοπορημένη άφιξη του ζευγαριού στο wedding party.

Λύση:

Συνήθως το ζευγάρι αργεί να φτάσει στο wedding party γιατί η νύφη θέλει να αλλάξει κάτι στο νυφικό της και σίγουρα στο χτένισμά της. Επιλέξτε να κάνετε μια εύκολη και γρήγορη αλλαγή και μην φτάσετε πιο αργά από τους καλεσμένους. Είναι σημαντικό για την εξέλιξη της βραδιάς να μην αφήσετε τους καλεσμένους σας να βαρεθούν από την αρχή…

10-lathi-nifi-yes-i-do-2.jpg

Λάθος 5ο: Η αδυνατισμένη νύφη

Το κατανοούμε πλήρως ότι εκείνη την ημέρα θέλετε να είστε πιο όμορφες από ποτέ! Όμως προσοχή, μην ξεπερνάτε τα όρια. Ο άντρας της ζωής σας εκείνη την ημέρα θέλει να παντρευτεί τη γυναίκα που αγαπά, όχι μια άλλη.

Λύση:

Ξεκινήστε μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή και όχι μία εξαντλητική δίαιτα. Αρχίστε από νωρίς, ακόμα και 9 μήνες πριν, την αγαπημένη σας γυμναστική και ανεβείτε τα σκαλιά της εκκλησίας λαμπερή και fit!

Λάθος 6ο: Η εξουθενωμένη νύφη

Στο πλαίσιο της εξαντλητικής δίαιτας, πολλές νύφες τη μεγάλη μέρα δεν τρώνε σχεδόν τίποτα με αποτέλεσμα το απόγευμα την ώρα του μυστηρίου ή του πάρτι να είναι έτοιμες να καταρρεύσουν…

Λύση:

Το πρωί πριν από τον γάμο ενυδατωθείτε σωστά με χυμούς και ένα θρεπτικό πρωινό κι όσο περνάει η μέρα προτιμήστε στερεές τροφές που δεν φουσκώνουν. Μάλιστα, σε όλη τη διάρκεια της βραδιάς θυμηθείτε να δίνετε στο στομάχι σας μικρές δόσεις ενέργειας!

10-lathi-nifi-yes-i-do-3.jpg

Λάθος 7ο: Η μεθυσμένη νύφη

Δεν υπάρχει πιο άσχημη εικόνα από μια νύφη που παραπαίει, παραπατάει και τρέχει σε κάποια γωνιά να κάνει εμετό. Έχει συμβεί και θα συνεχίσει να συμβαίνει, ωστόσο, όσο χαρούμενες κι αν είστε, όσο κι αν ζείτε τις ομορφότερες στιγμές της ζωής σας, προσπαθήστε να βάλετε ένα μέτρο στο αλκοόλ.

Λύση:

Αποφύγετε ποτά που σας πειράζουν (για παράδειγμα, εγώ στον γάμο μου δεν ήπια καθόλου κόκκινο κρασί παρόλο που το λατρεύω). Θυμηθείτε να πίνετε νερό ενδιάμεσα από το αλκοόλ και όταν αισθανθείτε ότι χάνετε τον έλεγχο, σταματήστε να πίνετε! Αφενός δεν είναι όμορφη η εικόνα μιας μεθυσμένης νύφης και αφετέρου είναι κρίμα να μην θυμάστε την επόμενη μέρα, όλα όσα υπέροχα συνέβησαν την πιο όμορφη νύχτα της ζωής σας.

Λάθος 8ο: Η αγχωμένη νύφη

Ναι! Είναι λογικό! Εκείνη την ημέρα θα έχετε άγχος! Όμως διαχειριστείτε το και προσπαθήστε να το αφήσετε στην άκρη! Θυμηθείτε ότι εσείς -και ο άντρας σας- δίνετε τον παλμό και οι καλεσμένοι σας θέλουν να σας δουν ευτυχισμένες και ήρεμες!

Λύση:

Βάλτε στο μυαλό σας κάτι που το είχα δουλέψει κι εγώ πολύ. Ο γάμος είναι ένα απαιτητικό project, βάσει πιθανοτήτων κάτι θα πάει στραβά. ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ! Εκείνη την ώρα ό,τι πάει στραβά και δεν διορθώνεται, αφήστε το έτσι. ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ! Αντιμετωπίστε τις «στραβοτιμονιές» με χαμόγελο και δώστε βαρύτητα σε αυτό που έχει πραγματικά σημασία. Στο ότι σήμερα παντρεύεστε τον άντρα που αγαπάτε!

Λάθος 9ο: Η νευριασμένη νύφη

Πάντα ξεσπάμε σε αυτούς που αγαπάμε. Αυτό είναι κανόνας. Κι εκείνη την ημέρα είστε και κουρασμένες και αγχωμένες και πολύ πιεσμένες. Το κατανοούμε. Πάρτε μια βαθιά ανάσα και ΜΗΝ μετατραπείτε σε bridezilla! Μια εκνευρισμένη νύφη που τσεκάρει εκκρεμότητες, φωνάζει και δεν ελέγχει τον εαυτό της δεν είναι μια όμορφη εικόνα…

Λύση:

Breathe in – Breathe out. Πείστε τον εαυτό σας από την προηγούμενη ημέρα πως δεν θα εκνευριστείτε για τίποτα! Τίποτα δεν θα είναι ικανό να επηρεάσει το πλατύ, αληθινό και λαμπερό σας χαμόγελο. Τί-πο-τα. Όλα είναι θέμα απόφασης!

Λάθος 10ο: Η νύφη χωρίς τον γαμπρό

Το έχω δει πολλές φορές και είναι ίσως αυτό που με στεναχωρεί περισσότερο στους γάμους. Η νύφη από τη μια πλευρά με τις φίλες της, ο γαμπρός από την άλλη με τους κολλητούς του… Ελάχιστο connection ανάμεσα στο ζευγάρι και μια βραδιά που σε κάνει λίγο να αισθάνεσαι αμήχανα…

Λύση:

Είναι η βραδιά ΣΑΣ! Είστε οι ΔΥΟ ΣΑΣ! Όσο κόσμο κι αν έχετε να χαιρετήσετε, όσες υποχρεώσεις κι αν έχετε, όσο κι αν θέλετε να φύγουν όλοι ευχαριστημένοι, το σημαντικότερο είναι να περάσετε οι δυο σας καλά. Να χορέψετε, να γελάσετε, να φιληθείτε! Ναι! Ξανά και ξανά. Όλο το βράδυ. Πιαστείτε χέρι χέρι και μην αφήσετε ο ένας τον άλλο από τα μάτια του. Σήμερα ξεκινάει η κοινή σας ζωή και η βραδιά ανήκει κυρίως σε εσάς τους δύο!

10-lathi-nifi-yes-i-do.jpg

Διαβάστε αυτό το άρθρο και πολλά περισσότερα στο νέο τεύχος του Yes I Do που κυκλοφορεί σε 300 σημεία σε όλη την Ελλάδα!

Διαβάστε επίσης...

Wedding Week Timeline...

Οι 10 υποχρεώσεις του κουμπάρου.

Γάμος: αγαπημένα γαμήλια ρητά

Tags

Comments

Add new comment