Από τη Γωγώ Καρκάνη

Αγαπημένη μου φίλη, σε ευχαριστώ που με διάλεξες να γίνω κουμπάρα σου.

Στην πρότασή σου να βρίσκομαι δίπλα σου τη σημαντικότερη μέρα της ζωής σου, απάντησα χωρίς δεύτερη σκέψη: «Yes, I do!».

Ο γάμος σου δεν έρχεται να επισφραγίσει μόνο την αγάπη με τον σύντροφό σου, αλλά και τη φιλία μας…

Κάποιες φιλίες δεν αντέχουν τις αλλαγές εποχής, όμως άλλες τις αξιοποιούν ώστε να αναπτυχθούν και να ευδοκιμήσουν, σαν ένας σπόρος που εκμεταλλεύεται τις εποχές του χρόνου για να εξελιχθεί σιγά σιγά σε ολόκληρο δέντρο. Έτσι και η δική μας φιλία, ρίζωσε βαθιά.

Τι κι αν περάσαμε και οι δυο σε μια νέα φάση στη ζωή μας, αφήνοντας πίσω μας όλα όσα μάς είχαν φέρει αρχικά κοντά – τις φοιτητικές εργασίες, τις ατελείωτες βόλτες, τις αμοιβαίες και συχνά ολονύκτιες συνεδρίες ψυχοθεραπείας για τα αγόρια που μας είχαν εγκαταλείψει ή είχαμε εγκαταλείψει αλλά σε κάθε περίπτωση δεν είχαμε ξεπεράσει. Η φιλία μας, υπεράνω των περιστάσεων, γιγαντώθηκε και άπλωσε τα κλαδιά της σε ένα μεγαλύτερο δίκτυο αγάπης. Ένα δίκτυο αγάπης που αγκαλιάζει, πλέον, και τους σταθερούς συντρόφους μας. Ένα δίκτυο που ελπίζω, σε λίγα χρόνια, να αγκαλιάζει και τα παιδιά μας.

Με αυτή την ανοιχτή επιστολή που θα διαβάσεις στο διαδίκτυο θέλω να σε ευχαριστήσω που μου δίνεις την ευκαιρία να είμαι δίπλα σου στη σημαντικότερη μέρα της ζωής σου και να ξεκαθαρίσω, ωστόσο, πως δεν θεωρώ αυτήν την τιμή δεδομένη. Όπως ένα δέντρο χρειάζεται διαρκή φροντίδα, το ίδιο συμβαίνει και με μια φιλία. Ακόμα και αν είναι βαθιά ριζωμένη σε παλιές αναμνήσεις σαν τη δική μας, χρειάζεται διαρκώς να τροφοδοτείται από νέες, κοινές εμπειρίες για να μην καταντήσει ένα κουφάρι του παρελθόντος.

Οι πρόβες του νυφικού, οι βόλτες στα μαγαζιά για να διαλέξουμε στέφανα, λαμπάδες και μπομπονιέρες, ο σχεδιασμός της διακόσμησης, η οργάνωση κάθε λεπτομέρειας του γάμου, από εκείνες που συνήθως τα αγόρια αφήνουν εξ ολοκλήρου στα κορίτσια να οργανώσουν και τα κορίτσια τις αναλαμβάνουν ευχαρίστως, γίνονται το καινούριο μας υλικό για αναμνήσεις.

Σε αυτό το υλικό, σε λίγους μήνες, θα προστεθούν φευγαλέα δάκρυα κάτω από τους προβολείς της εκκλησίας, μεθυσμένες ευχές, συνωμοτικά χαμόγελα, ξυπόλυτοι και ξέφρενοι χοροί πάνω στην πίστα. Θα σταθώ δίπλα σου, περήφανη δευτεραγωνίστρια της μεγαλύτερης γιορτής της ζωής σου, την οποία νιώθω και δική μου, να ανταλλάξουμε κι εμείς τους δικούς μας όρκους αφοσίωσης. Ο γάμος σου δεν έρχεται να επισφραγίσει μόνο την αγάπη με τον σύντροφό σου, αλλά και τη φιλία μας.

Διαβάστε επίσης…

5 απορίες για τον γάμο σας που ντρέπεστε και να τις σκεφτείτε

Κουμπάρα: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις!

Οι 10 υποχρεώσεις του κουμπάρου