Καλεσμένοι σε γάμο, ελάτε, πείτε την αλήθεια. Στους μισούς από όσους έχετε πάει, ούτε που θέλατε να είχατε πατήσει το πόδι σας. Πήγατε, όμως, και ανεχθήκατε πολλά από τα γλυκανάλατα κλισέ που συνήθως τους συνοδεύουν. Μια πρόσφατη έρευνα για τις προτιμήσεις των καλεσμένων σε γάμο -η οποία διεξήχθη σε δείγμα 1.000 ατόμων στο Ηνωμένο Βασίλειο- έδειξε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι μισούν τα ίδια ακριβώς πράγματα στους γάμους, απλώς δεν τα παραδέχονται δημόσια από ευγένεια!  

yes_i_do_worst_wedding_trends_5.jpg

Οι περισσότεροι άντρες ερωτηθέντες είχαν τουλάχιστον από έναν φίλο ο οποίος ήθελε κλασικό bachelor party με στρίπερς, αλκοόλ και όλα τα παρελκόμενα. Δήλωσαν, όμως, ότι στην πραγματικότητα δεν ήταν καθόλου του γούστου τους, ήταν πολυέξοδο και πως θα προτιμούσαν να είχαν μείνει στο σπίτι τους. Στα εκνευριστικά παρελκόμενα ενός γάμου συγκαταλέγονται και τα περίπλοκα hashtags που το 43,5% βρίσκει χωρίς νόημα, αλλά και οι πύργοι από ντόνατς και τα μπερδεμένα ποιήματα στα προσκλητήρια τα οποία μισεί το 37,2% των ερωτηθέντων. Έπίσης, οι φωτογραφίες με τούρτα στο πρόσωπο δεν φαίνεται να έχουν πραγματικά πλάκα ενώ όλοι σχεδόν οι ερωτηθέντες δήλωσαν ότι σιχαίνονται τους γάμους στους οποίους τα κατοικίδια πηγαίνουν στους weds-to-be τα δαχτυλίδια τους. Τέλος, αποδείχτηκε κάτι που είναι «κοινό μυστικό»: παρόλο που το μεγαλύτερο ποσοστό των ζευγαριών επιλέγει να παντρευτεί σε εκκλησία, δεν είμαι σίγουρο για τη στάση του απέναντι στη θρησκεία, ούτε καν για το αν «πιστεύει»! 

yes_i_do_worst_wedding_trends.jpg

Τι είναι, όμως, αυτό που ευχαριστεί τόσο τους καλεσμένους ώστε να ανέχονται τις «σαχλαμάρες» που τους εκνευρίζουν; Μα, φυσικά, το καλό φαγητό! Το 17% των ερωτηθέντων επέμενε ότι οι μπουφέδες με τα επιδόρπια είναι η καλύτερη στιγμή ενός γάμου, ενώ εξαιρετικά δημοφιλή -με ποσοστό 31,8%, παρακαλώ- είναι τα food trucks. Τέλος, τα shows με πυροτεχνήματα, τα photo booths και τα συμβολικά δώρα εκτιμώνται από την πλειονότητα των καλεσμένων.

yes_i_do_worst_wedding_trends_1.png

Λέτε, τελικά, να είμαστε τελείως κυνικοί ή, μήπως, όλα αυτά που δεν μας αρέσουν είναι απλώς υπερβάλλοντες ρομαντισμοί χωρίς καμία ουσία; Τι είναι στ’ αλήθεια ρομαντικό και ικανό να αγγίξει την καρδιά μας; Να κι ένα ερώτημα που η συγκεκριμένη έρευνα άφησε αναπάντητο. Γράψτε μας εσείς τις σκέψεις σας στο info@yes-i-do.gr και ίσως επανέλθουμε στο μέλλον με ένα καινούργιο άρθρο!

Με πληροφορίες από www.refinery29.com

Διαβάστε επίσης…