Έφτασε η μεγάλη στιγμή, ίσως η μεγαλύτερη όλων, εκείνη που ο χτύπος της καρδιάς σας φανερώνεται στο μπλουζάκι σας και νιώθετε για πρώτη φορά αυτόν τον κρύο ιδρώτα, για τον οποίο όλοι μιλούν, να παγώνει το αίμα, τις σκέψεις και τα άκρα σας. Η γη σταματά να γυρίζει, ο χρόνος παγώνει για λίγο και όλος ο κόσμος στέκεται μπροστά στα μάτια σας. Η ερώτηση μία και μοναδική και η απάντηση γεμάτη υποσχέσεις…

“She said yes!” και με συνοπτικές, άμεσες και σύγχρονες διαδικασίες αποφασίσατε να ανέβετε τα σκαλιά του δημαρχείου, είτε λόγω πεποιθήσεων, θρησκείας ή έλλειψης χρόνου. Ο πολιτικός γάμος, ανεξάρτητα από το αν θα ακολουθήσει θρησκευτικός ή όχι, είναι μία καλή ευκαιρία να αναλάβετε δράση, grooms-to-be!  Παραδοσιακά, στον θρησκευτικό γάμο, η προετοιμασία βαραίνει περισσότερο τη νύφη, αφού ο γαμπρός έχει… φιλική συμμετοχή! Ειδικά, αν η bride-to-be είναι σε ενδιαφέρουσα, η οργάνωση του πολιτικού σας γάμου είναι η στιγμή σας να αποδείξετε το γούστο, την καλαισθησία αλλά και την υπευθυνότητά σας!

Το Yes I Do πιστεύει σε εσάς και σας παρουσιάζει την To Do List του πολιτικού σας γάμου… We can do this!

The place

First things first και ξεκινήστε αναζητώντας το Δημαρχείο στο οποίο υπάγεστε εσείς και η σύντροφός σας. Συνήθως, είναι το Δημαρχείο της περιοχής της τελευταίας δηλωθείσας κατοικίας.

Οι αίθουσες των Δημαρχείων είναι συνήθως απρόσωπες, ψυχρές και υπολείπονται διακόσμησης. Έτσι, είναι απαραίτητο να ξεκινήσετε τις διαδικασίες αρκετό καιρό πριν, ώστε να κλείσετε την αίθουσα της αρεσκείας σας. Ιδανικά, έναν με δύο μήνες πριν την επιθυμητή ημερομηνία, επικοινωνήστε με το Δημαρχείο της επιλογής σας και ενημερωθείτε για τις διαθέσιμες ημερομηνίες.

Σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο, μπορείτε να πραγματοποιήσετε την τελετή έξω από το χώρο του Δημαρχείου, στο αγαπημένο σας πάρκο, στην παραλία ή στην αίθουσα εκδηλώσεων που έχετε επιλέξει. Στην επαρχία, μάλιστα, τα πράγματα τείνουν να είναι πιο ελαστικά.

The time

Εξίσου σημαντική είναι και η ώρα τέλεσης του μυστηρίου. Ως επί το πλείστον, οι πολιτικοί γάμοι τελούνται πρωί ή νωρίς το απόγευμα. Επιπλέον, καλό θα ήταν να λάβετε υπόψη την εποχή και να συνυπολογίσετε τον καιρό. Οι μεσημεριανές ώρες είναι απαγορευτικές για το καυτό καλοκαίρι στην Αθήνα, ενώ οι πολύ πρωινές είναι αρκετά κρύες το χειμώνα.

Ο στολισμός

Ένα από τα πιο δύσκολα tasks για τον γαμπρό, είναι η διακόσμηση της αίθουσας αλλά και η επιλογή του candy-bar έξω από το χώρο του δημαρχείου. Σε αυτό το βήμα, καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε τη σύντροφό σας και να μην αναλάβετε εξολοκλήρου την ευθύνη της διακόσμησης. Αν πάλι, φανείτε τολμηρός και πάρετε την κατάσταση στα χέρια σας, θυμηθείτε να μείνετε σε safe, minimal επιλογές και -κυρίως- στα αγαπημένα χρώματα της νύφης.

Το πάρτι

Αφήστε τη φαντασία σας να οργιάσει στη διακόσμηση και το είδος του after party! Μιας και ο γάμος θα «σχολάσει» νωρίς, προτείνετε ένα φιλικό γεύμα στο αγαπημένο σας μπεργκεράδικο ή ένα πλούσιο brunch στο κέντρο της πόλης. Η διοργάνωση του after party είναι αναμφισβήτητα το δυνατό σας σημείο, με cocktails παραλιακά, shots στο κέντρο της πόλης ή μπύρες στην αγαπημένη σας pub!

If you liked it, then you should have put a ring on it

Οι βέρες δεν είναι απαραίτητες στον πολιτικό γάμο! Ωστόσο, οι βέρες είναι ένα σύμβολο δέσμευσης, συνώνυμο του γάμου, που εμείς στο Yes I Do λατρεύουμε! Σε μία απογευματινή βόλτα με τη σύντροφό σας, ζητήστε της να διαλέξετε, όμορφα και αυθόρμητα τις γαμήλιες βέρες σας. Ρομαντική, ανεπιτήδευτη και απαραίτητη, η κίνησή σας θα εκτιμηθεί!

«Σε προσκαλώ στο πάρτι μου!» 

Όλη η μαγεία του πολιτικού γάμου είναι στην απλότητα, την αμεσότητα και τον αυθορμητισμό που κρύβεται πίσω από την τελετή και κατά συνέπεια, τα προσκλητήρια είναι τουλάχιστον περιττά! Ένα sms ή e-mail ένα μήνα πριν από το γάμο είναι ακριβώς ότι χρειάζεστε για τους λίγους και εκλεκτούς καλεσμένους σας.

Yes I Do Tip:Ένα reminder λίγες ημέρες πριν από το γάμο είναι απαραίτητο για να υπενθυμίσετε στους καλεσμένους σας να πάρουν την απαραίτητη άδεια.

Στα χαρτιά…

Πάρετε την πρωτοβουλία και αναζητήστε μόνοι σας όλη τη γραφειοκρατική διαδικασία, μιας και είναι περίπλοκη. Παρακάτω, συγκεντρώσαμε για εσάς τα απαραίτητα δικαιολογητικά, αιτήσεις και παράβολα που χρειάζεστε για τον πολιτικό σας γάμο…

Keep in mind

– Τα δικαιολογητικά, όπως και η διαδικασία, ενδέχεται να διαφέρουν από Δημαρχείο σε Δημαρχείο και έτσι η επικοινωνία με τον αρμόδιο Δήμο, κρίνεται απαραίτητη!
– Η άδεια γάμου εκδίδεται επτά ημερολογιακές ημέρες μετά την κατάθεση των δικαιολογητικών και έχει ισχύ για 6 μήνες.
– Για τους ανήλικους κάτω των 18 ετών είναι απαραίτητη η δικαστική απόφαση.
– Για την κατάθεση των δικαιολογητικών και την παραλαβή της άδειας γάμου, θα χρειαστείτε ένα παράβολο αξίας 18 ευρώ από Δημόσιο ταμείο.
– Οι μελλόνυμφοι μπορούν να επιλέξουν οποιοδήποτε Δημαρχείο επιθυμούν για την τέλεση του γάμου τους. Για το λόγο αυτό, χρειάζεται να υποβάλλετε από κοινού αίτηση, συνοδευόμενη από τις άδειες γάμου στο Δήμο της επιλογής τους.

Για την άδεια γάμου

-η άδεια γάμου εκδίδεται από το Δήμο τελευταίας δηλωθείσας κατοικίας του ενδιαφερομένου.

-ο κάθε ενδιαφερόμενος δηλώνει ξεχωριστά αίτηση για την άδεια γάμου στο Δήμο που ο ίδιος ανήκει, καταθέτοντας αυτοπροσώπως τα δικαιολογητικά, πάντα με την αστυνομική του ταυτότητα.

– θα χρειαστείτε επίσης ένα αποδεικτικό κατοικίας, δηλαδή έναν λογαριασμό ΔΕΚΟ ή το εκκαθαριστικό εφορίας του τρέχοντος έτους.

-μην ξεχάσετε τη ληξιαρχική πράξη γέννησης και το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

-προμηθευτείτε ένα παράβολο χαρτοσήμου αξίας 15 ευρώ για τον κάθε ενδιαφερόμενο

-κρατήστε μία φωτοτυπία της αγγελίας γάμου δημοσιευμένη σε ημερήσια τοπική εφημερίδα

-θα πρέπει να συμπληρώσετε μία αίτηση ο καθένας, για έκδοση άδειας γάμου και καθορισμό της ημερομηνίας του.

-τέλος, σε περίπτωση ύπαρξης διαζυγίου προσκομίζεται η ληξιαρχική πράξη γάμου με καταχωρημένο το διαζύγιο, ενώ σε περίπτωση χηρείας προσκομίζεται η ληξιαρχική πράξη θανάτου.

Yes I Do Tip: Βάλετε μία δόση από τον αυθορμητισμό, τον παρορμητισμό και την θετική ενέργεια που διακατέχει την ανδρική σας φύση, στην προετοιμασία του γάμου, φροντίστε να την απολαύσετε και να εμπλακείτε σε αυτή όσο το δυνατόν περισσότερο!

 

RELATED POSTS

Πολιτικός γάμος | 8 chic bridal looks για να ανεβείτε με στιλ τα σκαλιά του δημαρχείου

Η ομάδα του Yes I Do βρήκε τα πιο luxury νυφικά που θα σας αναδείξουν στην πιο stylish bride-to-be!

Πολιτικός γάμος το καλοκαίρι; Η Chiara Ferragni έχει (και πάλι) το τέλειο look!

Για ακόμη μια φορά το it girl της καρδιάς μας, μας εμπνέει...

Πόσο κοστίζει τελικά ένας πολιτικός γάμος;

Τα βασικά έξοδα ενός γάμου σε Δημαρχείο

Πολιτικός Γάμος: Αυτά τα δικαιολογητικά θα χρειαστείτε

Πάρτε μολύβι και χαρτί για σημειώσεις και ξεκινήστε να τα μαζεύετε!

Yes I do Spots | Σημεία Διανομής 

Πού θα βρείτε το Yes I Do Free Press