Προτού δώσετε ψήφο εμπιστοσύνης στον cake baker της επιλογής σας, δώστε προσοχή στις παρακάτω ερωτήσεις που θα πρέπει να έχετε στο νου σας προκειμένου να καταλήξετε στη καλύτερη επιλογή wedding cake. Η γαμήλια τούρτα, πέρα από την υπέροχη γεύση που επιβάλλεται να έχει, θα πρέπει να είναι η απόλυτη αντανάκλαση του στιλ και της γεύσης σας.

Πότε χρειάζεται να «κλείσετε» τον cake baker της γαμήλιας τούρτας;

Unsplash.com/Jason Leung

Ποτέ δεν είναι αργά να προσεγγίσετε τον ζαχαροπλάστη της επιλογή σας. Ακόμα κι αν δεν γνωρίζετε πώς ακριβώς θα θέλατε να είναι το τελικό αποτέλεσμα της γαμήλιας τούρτας, σημαντικό είναι να εξασφαλίσετε την ημερομηνία και την προκαταβολή. Άλλωστε θα χρειαστεί να δοκιμάσετε άπειρα κέικ και αμέτρητα διαφορετικά fillings για να καταλήξετε στο τελικό wedding cake.

Ποιος θα την «κατασκευάσει»;

Photo by Jose Villa

Σε κάποια αρτοποιεία υπάρχουν αρτοποιός αλλά και σχεδιαστής ενώ σε άλλα ένα μόνο άτομο που δημιουργεί ολόκληρο το κέικ από τη ζύμη στα λουλούδια ζάχαρης. Μάθετε πόσα άτομα συνεργάζονται με τον αρτοποιό και ποιος ακριβώς θα κάνει το κέικ σας.

Fondant ή buttercream? Λουλούδια ζάχαρης ή φυσικά άνθη;

Photo by Arrowood Photography

Οι περισσότεροι pastry makers μπορούν να δημιουργήσουν λουλούδια ζάχαρης για τη γαμήλια τούρτα σας κι άλλοι μπορεί να είναι σε θέση να δημιουργήσουν γλυπτά στοιχεία. Ζητήστε να δείτε τις εικόνες προηγούμενης δουλειάς τους για να πάρετε μια αίσθηση σε τι ειδικεύονται. Αν αποφασίσετε να γαρνίρετε με φρέσκα λουλούδια, ρωτήστε εάν ο pastry chef σας θα συνεργαστεί με τον ανθοκόμο σας. Αντίστοιχα, κάποιοι ειδικεύονται στο fondant, ενώ άλλοι προτιμούν το buttercream. Και μερικοί κάνουν και τα δύο. Καταλήγουμε πως σε κάθε περίπτωση, καλό είναι ανάλογα με τα γούστα σας, να επιλέξετε τον άνθρωπο που είναι καλύτερος στο είδος του και να επιβεβαιώσετε αν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις σας.

Πότε πρέπει να γίνει το ραντεβού για το cake tasting?

Photo by Stephanie Boss Photography

Αφού καταλήξετε στο μενού, αποφασίστε ποιες γεύσεις θα θέλετε να δοκιμάσετε ή ζητήστε από τον pastry chef σας τις συστάσεις του, προσαρμοσμένες στις δικές σας ανάγκες. Κάποιοι θα χρειαστούν τον ελεύθερο χρόνο σας προκειμένου να δοκιμάσετε τα προϊόντα τους, ενώ άλλοι προγραμματίζουν μόνο μαζικές επισκέψεις γευσιγνωσίας για πολλούς ανθρώπους ταυτόχρονα.

Μπορείτε να σχεδιάσετε το δικό σας κέικ ή πρέπει να επιλέξετε από τα σχέδια;

Unsplash.com/Thomas William

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να έχετε κάτι στο μυαλό, ίσως να έχετε κάνει και μία μικρή έρευνα προκειμένου να δείξετε με εικόνες πώς περίπου φαντάζεστε το γαμήλιο κέικ. Η έμπνευση για το σχεδιασμό του κέικ σας μπορεί να προέρχεται από το wedding venue, το νυφικό σας, τα χρώματα ή οποιαδήποτε άλλη λεπτομέρεια. Έτσι, θέλετε έναν επαγγελματία pastry chef που μπορεί να δημιουργήσει ένα custom κέικ που ανταποκρίνεται στο όραμά σας και όχι κάποιος που προσφέρει μόνο μια μικρή επιλογή προκαθορισμένων σχεδίων κέικ.

Πότε θα είναι έτοιμη η γαμήλια τούρτα;

Πέρα από εσάς, υπάρχουν και άλλα ζευγάρια που ανυπομονούν για την ημέρα του γάμου τους και φυσικά για να δοκιμάσουν το πολυπόθητο wedding cake. Γι’ αυτό μην σας παραξενεύει το γεγονός ότι η τούρτα μπορεί να είναι έτοιμη 1-2 ημέρες πριν από το γάμο. Πάρτε τα μέτρα σας, αφού πρώτα συζητήσετε με τον ειδικό για την καλύτερη επιλογή. Άλλωστε η προετοιμασία, λίγες ημέρες πριν, δεν θα έπρεπε να επηρεάσει τη γεύση ή την εμφάνιση και μπορεί να είναι απαραίτητη εάν θέλετε ένα περίπλοκο σχέδιο που απαιτεί περισσότερες από μία ημέρες για να εκτελεστεί.

Από τι μπορεί να εξαρτηθεί το κόστος μίας γαμήλιας τούρτας;

Ας μετρήσουμε με βάση «τη φέτα». Είναι κοινό πως τα γαμήλια κέικ τιμολογούνται per slice. Μια γαμήλια τούρτα που περιλαμβάνει πολλά στοιχεία σχεδιασμού, όπως λουλούδια ζάχαρης, λεπτομέρειες, πολλά επίπεδα και μοναδικά σχήματα, θα κοστίσει περισσότερο από ένα απλούστερο κέικ με λιγότερα επίπεδα. Και η τιμή θα αυξηθεί ανάλογα με την πολυπλοκότητα των γεύσεων και των fillings που θα ακολουθήσουν όπως επίσης και πόσο λεπτομερής είναι η μαεστρία του cake baker για το σχέδιο της τούρτας. Βέβαια, η επιλογή σας δεν θα έχει σοβαρό αντίκτυπο στο τελικό κόστος του γάμου σας. Πέρα όμως από τα υλικά, θα πρέπει να συμπεριλάβετε στα έξοδα του wedding cake  πέρα από το ίδιο το κέικ, μια συμβουλευτική σχεδίασης όπου ο φούρνος σας θα δημιουργήσει ένα προσαρμοσμένο σχέδιο μόνο για το γάμο σας, ένα caketasting, την παράδοση και τη δημιουργία. Ορισμένοι αρτοποιεία θα περιλάβουν επίσης προμήθειες όπως cake stands, cake fillings, και εργαλεία κοπής, αν και μπορεί να πρέπει να παρέχουν αυτά τα δικά σας. Και μερικές τιμές γαμήλιων κέικ περιλαμβάνουν μια επιπλέον κορυφή της γαμήλιας τούρτας ή της τούρτας επετείου για εσάς και το σύζυγό σας για να την απολαύσετε στην πρώτη σας επέτειο ενώ άλλοι την κάνουν δώρο.

Από τη Μάρθα Ντάβαρη 

RELATED POSTS

Wedding FAQs: Τι συμβολίζει η κοπή της γαμήλιας τούρτας;

Πριν διαλέξετε την πιο νόστιμη και εντυπωσιακή τούρτα, δείτε από πού προέρχεται αυτή η παράδοση!

10+1 συμβουλές για να επιλέξεις την τέλεια γαμήλια τούρτα

Πώς θα γράψεις τον πιο γλυκό και ομορφότερο επίλογο στο τραπέζι του γάμου σου.

Yes I do Spots | Σημεία Διανομής 

Πού θα βρείτε το Yes I Do Free Press