Η αναζήτηση του φωτογράφου που θα «καλύψει» την πιο όμορφη ημέρα της ζωής σας αποτελεί ένα ακόμη απαιτητικό project ανάμεσα στις γαμήλιες προετοιμασίες. Εκτός λοιπόν από τον επαγγελματία με τις πιο εντυπωσιακές λήψεις στο portfolio του, οι weds-to-be δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο να βρουν τον φωτογράφο που θα τους κάνει να αισθανθούν οικεία, βγάζοντας προς τα έξω τον πιο χαλαρό κι ευτυχισμένο εαυτό τους!

Αυτό ακριβώς υπόσχεται να κάνει για εσάς ο Κωνσταντίνος Καρτελιάς, ο οποίος έχει το «χάρισμα» να αποτυπώνει στον φακό του τον αυθορμητισμό της στιγμής, χωρίς να παρεμβαίνει στην αλληλουχία των γεγονότων, βάζοντας πάντα στο επίκεντρο της δουλειάς του τον σεβασμό προς το ζευγάρι, τον επαγγελματισμό του και το διακριτικό ύφος που τον διακρίνει.

Διαθέτει την εγρήγορση, την ταχύτητα και τις τεχνικές γνώσεις να «αιχμαλωτίζει» τις αυθεντικές στιγμές, ενώ μπορεί και κατανοεί την ψυχολογία της νύφης και του γαμπρού, ώστε να τους κάνει να αισθανθούν άνετα με την κάμερα.

Wedding planning | Weddings by Moments

«Όλα γίνονται εντελώς αυθόρμητα. Διαχειρίζομαι τον γάμο όπως ένα ντοκιμαντέρ, απλά ακολουθώ την πορεία των γεγονότων, δεν την αλλάζω, οπότε βγαίνει ένα πολύ φυσικό αποτέλεσμα», αανφέρει στο Yes I Do εξηγώντας μας περισσότερα για το documentary wedding photography όπου ειδικεύεται.

«Ο φωτογράφος δεν πρέπει να είναι εκεί μόνο για να φωτογραφίζει, αλλά για να καθοδηγεί το ζευγάρι, να είναι κοντά του, σύμμαχος σε ό,τι γίνεται. Είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις να μεταχειρίζεσαι τον άλλον ώστε να τον φωτογραφίσεις αυθόρμητα. Επιπλέον, δεν εστιάζουμε μόνο στο ζευγάρι αλλά σε όλο το σκηνικό, στους συγγενείς… Μέλημά μου είναι να γνωρίζω τους καλεσμένους, τη σχέση που έχουν με το ζευγάρι, όχι τόσο να φωτογραφίσω, για παράδειγμα, το παπούτσι της νύφης. Εστιάζω στις αυθόρμητες λήψεις. Είναι πραγματικά σαν ένα ντοκιμαντέρ».

Wedding planning | Poema Weddings & Events

Ένα ακόμη στοιχείο που κάνει τον Κωνσταντίνο Καρτελιά να ξεχωρίζει στη wedding industry, είναι ο χρόνος που αφιερώνει για να γνωρίσει τα ζευγάρια που πρόκειται να φωτογραφίσει, με στόχο να δημιουργείται ένα οικείο περιβάλλον ανάμεσά τους, να εξαφανίζεται τυχόν αμηχανία και η διαδικασία της φωτογράφισης να γίνεται μια πολύ ευχάριστη εμπειρία για όλους.

Yes I Do Note: Ο Κωνσταντίνος Καρτελιάς είναι επαγγελματίας φωτογράφος που ειδικεύεται στο documentary wedding photography. Αφού ολοκλήρωσε το πρώτο του μεταπτυχιακό στην Οπτική Επικοινωνία και τα Media στην Αθήνα, συνέχισε τις σπουδές του στο Λονδίνο με δεύτερο μεταπτυχιακό στο Φωτορεπορτάζ και το Ντοκιμαντέρ. Έχει συμμετάσχει ενεργά σε εκθέσεις στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ η δουλειά του έχει δημοσιευθεί σε εφημερίδες και περιοδικά σε όλη την Ευρώπη, από τη γερμανική εφημερίδα «Die Zeit» μέχρι το περιοδικό «Wedding Ideas» του Ηνωμένου Βασιλείου.

RELATED POSTS