…Έχει σενάριο, σκηνοθεσία, κοστούμια, δράση, μουσική και δύο ήρωες οι οποίοι είναι ταυτόχρονα και οι πιο απαιτητικοί θεατές.

Αυτό που διακρίνεις αμέσως όταν συναντήσεις τον Γιώργο Μπουζάκη της G Wedd, είναι πως είναι ένας ευτυχισμένος “χαζομπαμπάς”. Στη συνέχεια προσέχεις το αψεγάδιαστο στυλ του και μετά, βλέπεις τις μαγικές φωτογραφίες που τραβάει. Τότε συνειδητοποιείς πως τα συστατικά για έναν επιτυχημένο επαγγελματία φωτογράφο είναι η προσωπική ευτυχία και ισορροπία, η ματιά με άποψη και φυσικά το ταλέντο.

g-wedd-george-bouzakis

Η συζήτηση με τον Γιώργο ξεκίνησε με στόχο να μην πούμε πολλά για να αφήσουμε τις φωτογραφίες να “μιλήσουν”. Έλα όμως που όταν ο συνομιλητής σου έχει τόσα όμορφα να σου πει, δεν έχεις παρά να τον ακούσεις με προσοχή.

“Πάντα τραβούσαν το βλέμμα μου οι ωραίες εικόνες. Θυμάμαι από μικρός να παρατηρώ τις λεπτομέρειες σε φωτογραφίες περιοδικών και εφημερίδων. Παράλληλα με τις σπουδές μου στα Μαθηματικά και τις Τηλεπικοινωνίες αφιέρωσα τον ελέυθερό μου χρόνο στο να μάθω να φωτογραφίζω σωστά. Όταν πριν οχτώ χρόνια γεννήθηκε η πρώτη μου κόρη και γεμίσαμε το σπίτι με χιλιάδες φωτογραφίες της, τότε κατάλαβα ότι ήρθε η ώρα η φωτογραφία να γίνει κάτι παραπάνω από το αγαπημένο μου χόμπυ. Σιγά σιγά συνεργάστηκα με κάποια περιοδικά και διαφημιστικές εταιρείες. Κάποια στιγμή μου ζήτησε ένα φιλικό ζευγάρι να φωτογραφίσω το γάμο τους. Ήταν μια από τις πιο συναρπαστικές μέρες της ζωής μου. Το αποτέλεσμα πλέον είναι να ασχολούμαι σχεδόν αποκλειστικά με τη φωτογραφία γάμου, την έχω λατρέψει και προσπαθώ συνεχώς να ενημερώνομαι, αναζητώντας κάθε φορά την εικόνα που θα κάνει τη διαφορά” μου εξηγεί και σχεδόν βλέπω μπροστά μου εκείνη την πρώτη φορά που φωτογράφισε ένα ζευγάρι.

g-wedd-fotografia-by-george-bouzakis-01

Τι διαφορετικό όμως έχει η φωτογράφιση ενός γάμου από τις άλλες φωτογραφίσεις, τον ρωτάω.

“Ο γάμος είναι σαν κινηματογραφική ταινία. Έχει σενάριο, σκηνοθεσία, κοστούμια, δράση, μουσική και δύο ήρωες οι οποίοι είναι ταυτόχρονα και οι πιο απαιτητικοί θεατές. Εκεί νομίζω διαφέρει απ ́τις υπόλοιπες φωτογραφίσεις και εκεί έγκειται και η δυσκολία στην αποτυπωσή του. Οι τελικές εικόνες θα πρέπει να αποτελούν τις λέξεις μιας κινηματογραφικής αφήγησης. Τέραστια πρόκληση αλλά και ευτυχία όταν τα ζευγάρια εμπιστεύονται την οπτική μου, ουσιαστικά τα δικά μου μάτια, το πώς θα δω εγώ το γάμο τους και πώς θα τον περιγράψω με εικόνες”.

g-wedd-fotografia-by-george-bouzakis-02

Ποια ζευγάρια τον εμπνέουν, αναρωτιέμαι.

“Κάθε ζευγάρι μπορεί να με εμπνεύσει. Αρκεί να είναι άνετο, χαμογελαστό και πραγματικά να χαρεί την ημέρα του γάμου του χωρίς άγχη και εντάσεις. Όταν ένα ζευγάρι περνάει καλά στον γάμο του παρασέρνει και τον κόσμο και αυτό αποτυπώνεται και στον φακό”.

g-wedd-fotografia-by-george-bouzakis-06

Και έχω την περιέργεια να μου πει τι θυμάται από τους γάμους που έχει αναλάβει.

Από όλους τους γάμους έχω κάτι να θυμάμαι. Ένα αστείο περιστατικό συνέβη στη Λευκάδα όπου ο γαμπρός ήταν Σκωτσέζος. Στο pre wedding party είδα ότι μπορούσε να προχωρήσει ανάποδα με τα χέρια στο πάτωμα. Όταν τη μέρα του γάμου, μετά το μυστήριο, του ζήτησα να το κάνει με το γαμπριάτικο κιλτ που φορούσε μου απάντησε χαμογελαστός και άνετος: “Αre you sure? I’ m not wearing any underwear” . Οπότε αλλάξαμε πόζα…

g-wedd-fotografia-by-george-bouzakis-04

Και αφού μου απαντάει σε ό,τι τον ρωτήσω, είπα να θέσω και ερωτήματα από την πλευρά του ζευγαριού! Τι πρέπει να προσέχει λοιπόν, ένα ζευγάρι πριν κλείσει τον φωτογράφο γάμου;

Ο φωτογράφος που πρόκειται να επιλέξουν θα πρέπει να τους εμπνέει ασφάλεια κι εμπιστοσύνη – σε όλους τους τομείς. Πέρα από τις φωτογραφίες που θα παραδώσουμε είναι και η συμπεριφορά, ο τρόπος που κινούμαστε τη μέρα του γάμου.

g-wedd-fotografia-by-george-bouzakis-05

Στις φωτογραφίες του Γιώργου βλέπω πόση σημασία δίνει στο φως που πέφτει και αγκαλιάζει τους ανθρώπους και αναρωτιέμαι πόσο δύσκολο είναι να κάνει το τέλειο “κλικ” όταν πρόκειται για live γεγονότα και όχι για στημένες πόζες.

“Το φως είναι εκείνο που ορίζει αν μια φωτογραφία είναι σωστή ή όχι. Η κατεύθυνσή του, η ποιότητά του, η έντασή του αλλάζουν συνεχώς κατά τη διάρκεια ενός γάμου και όντως ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγάλος. Είναι θέμα εξάσκησης να προσαρμόζεσαι κάθε φορά στις συνθήκες. Ωστόσο το τέλειο “κλικ” όταν μιλάμε για μια ιστορία αγάπης δεν έχει να κάνει τελικά, τόσο με το φως. Νομίζω το τέλειο “κλικ”, είναι αυτό που περιγράφει στον θεατή όχι μόνο αυτό που βλέπει, αλλά και αυτό που δεν βλέπει. Γιατί κι αυτό που δεν βλέπει είναι εξίσου σημαντικό”.

g-wedd-fotografia-by-george-bouzakis-08

Κοιτάζω τα true stories του και είναι γεμάτα με κόσμο. Όλοι έχουν μια θέση στον φακό του. Ποιους προτιμάει όμως να απαθανατίζει;

Οποιοσδήποτε στολίζει το κάδρο μου με χαμόγελο και καλή ενέργεια, είναι σίγουρα στο στόχαστρο.

Γιώργο πότε ένα ζευγάρι μπορεί να πει με σιγουριά πως οι φωτογραφίες του γάμου του ήταν εκείνες που ήθελε να έχει;

Στο μυαλό μου έρχεται η εικόνα ενός ζευγαριού που παραλαμβάνει το άλμπουμ του γάμου του και ξεφυλλίζοντάς το, χαμογελάει για ώρες, ακόμα κι αφού έχει γυρίσει το οπισθόφυλλο. Όπως όταν τελείωνει μια ωραία ταινία που μένουμε για λίγο στην αίθουσα χωρίς να διαβάζουμε τους τίτλους τέλους, απλώς τη σκεφτόμαστε και ήδη την αναπολούμε.

gwedd-photo2

Ποιες λήψεις δεν πρέπει να χαθούν για κανένα λόγο σε ένα γάμο;

Δεν δουλεύω ποτέ με λίστα και με must have λήψεις. Οι φωτογραφίες του γάμου πρέπει να έχουν ροή και συνάφεια. Αν αυτό δεν υπάρχει τότε προφανώς κάποιες φωτογραφίες λείπουν. Επομένως όλες οι λήψεις έχουν τη δική τους αξία γιατί αποτελούν μέρος του αφηγηματικού ταξιδιού με αρχή, μέση και τέλος.

%ce%ba%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b7-gwedd-11a

Αν έπρεπε να περιγράψεις με 5 λέξεις τις φωτογραφίες που βγάζεις, ποιες θα ήταν αυτές;

Δεν θα πω “οι φωτογραφίες μου είναι”, θα πω “οι φωτογραφίες μου προσπαθώ να είναι”: Aληθινές, διαφορετικές, περιγραφικές, ρομαντικές και συναισθηματικές. Λίγο απ’ ότι είμαι και εγώ δηλαδή…

Σε τι λεει Yes I do & σε τι No I don’t

Yes I do, λέω πάντα στην πανέμορφη γυναίκα μου.. No I don’t, στη ματαιοδοξία.

bouzakis

* Η μηχανή αλλά και η φωτογραφική που κρατάει είναι δικές του, όσο για το look του είναι αυτό που υιοθετεί όταν φωτογραφίζει γάμους!

Credits

Photo Γιώργου by Αναστάσιος Φιλόπουλος

Grooming: Σαββίνα Σκεπετάρη

Location: Casa e Campo

Διάβασε αυτό το άρθρο και ακόμη περισσότερα στο νέο τεύχος του Yes I do που κυκλοφορεί σε 250 premium σημεία σε όλη την Ελλάδα!

logoblack

Γιώργος Μπουζάκης Στοιχεία επικοινωνίας

Studio: Κολοκοτρώνη 7 Κηφισιά

Τηλέφωνο: 6942494569

Website : www.gweddphotography.com

Facebook: Gwedd.gr

Από τη Μυρτώ Κάζη