Απομακρύνετε τη σκέψη σας από μαγικά φίλτρα, μυτερά καπέλα, ξόρκια και δεισιδαιμονίες! Σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται να κυκλοφορείτε με το δαχτυλίδι της γιαγιάς σας στην τσέπη! Αν αυτό που χρειάζεται ο σύντροφός σας είναι μία μικρή αφύπνιση για να κάνει την πολυπόθητη ερώτηση, οι 8+1 τρόποι που ακολουθούν θα σας βοηθήσουν να του εκμαιεύσετε την πρόταση γάμου, χωρίς να χάσετε από την αξιοπρέπεια ή τη φινέτσα σας! 

Disclaimer: Βασική προϋπόθεση για την επιτυχία του εγχειρήματος, είναι ο σύντροφός σας πρώτα από όλα να… θέλει να σας παντρευτεί! Keep in mind ότι σε κανέναν δεν αρέσουν τα τελεσίγραφα, ενώ πολλές φορές αυτά έχουν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα! 

yes-i-do-how-to-make-him-propose-6.jpg

Open Up

Βασικό, απαραίτητο και αδιαπραγμάτευτο συστατικό επιτυχίας οποιασδήποτε σχέσης είναι η επικοινωνία! Επικοινωνήστε στον σύντροφό σας την επιθυμία να δημιουργήσετε ένα κοινό μέλλον μαζί του. Εφόσον εκείνος σας αγαπά και υπολογίζει σε “εσάς”, οι πιθανότητες είναι υπέρ του να κολακευτεί, παρά να “τρομάξει”. 

Relax

Συμβιβαστείτε με την ιδέα ότι χρειάζεται χρόνο. Το γεγονός ότι εσείς είστε απόλυτα έτοιμη να δεσμευτείτε με έναν τέτοιο τρόπο, δεν σημαίνει ότι ισχύει το ίδιο και για εκείνον. Το “παντρευόμαστε του χρόνου” από το “παντρευόμαστε αύριο”, λειτουργεί περισσότερο βοηθητικά για τον σκοπό σας, αφού του αφήνετε το περιθώριο να το επεξεργαστεί και να το συνηθίσει. Η πίεση δρα κατά κανόνα αρνητικά, σε αντίθεση με μία πιο συγκαταβατική και κατανοητική συμπεριφορά από μέρους σας. 

yes-i-do-how-to-make-him-propose-2.jpg

Be discrete

Ο φόβος της απόρριψης είναι μεγάλο αντι-κίνητρο, ειδικά για έναν άντρα. Ο φόβος αυτός πιθανόν να ταυτίζεται με την πιθανότητα να σας χάσει οριστικά αν αρνηθείτε στο μυαλό του συντρόφου σας. Δώστε του ένα διακριτικό σημάδι ότι κινείστε στο ίδιο μήκος κύματος! Ξεκινήστε πειράγματα, όπως “Σε περιμένω γονατιστό με μονόπετρο την Πρωτοχρονιά”, εντάξτε στην κουβέντα σας τον γάμο είτε πρόκειται για φιλικό σας ζευγάρι που παντρεύεται, είτε για μία ενδιαφέρουσα ταινία στο Netflix! 

yes-i-do-how-to-make-him-propose-5.jpg

Be bold

“Oι μεγαλύτερες αλήθειες έχουν ειπωθεί μεταξύ σοβαρού και αστείου”, οπότε τι θα λέγατε να εκφράσετε ανοιχτά στον σύντροφό σας τι είδους δαχτυλίδι σας αρέσει (ή δεν σας αρέσει); Για παράδειγμα, προτιμάτε τα διαμάντια ή τα ζαφείρια; Θα θέλατε ασημένιο ή χρυσό band; Με τον τρόπο αυτό, θα τον απαλλάξετε από ένα σημαντικό φορτίο, αφού η αγορά του μονόπετρου φαίνεται να είναι ένα αρκετά στρεσογόνο και δύσκολο task για τους άντρες! 

Enough is enough 

Οι άντρες αντιλαμβάνονται τον γάμο πιο ρεαλιστικά και ουσιαστικά. Για εκείνους, δεν είναι παρά το “εισιτήριο” για μία ευτυχισμένη ζωή με τη γυναίκα που αγαπούν. Ασφαλώς, ισχύει το ίδιο και για τις γυναίκες, με τη διαφορά ότι η διακόσμηση, το νυφικό και το μακιγιάζ… αποπροσανατολίζουν για λίγο το ενδιαφέρον τους από τον ουσιαστικό σκοπό. Ο ιδανικός γάμος, που ονειρευόσασταν μικρές, είδατε στην τηλεόραση ή κάνατε pin στο Pinterest, δεν είναι παρά άγονη γραμμή, για τους άντρες, ενώ αν μιλάτε διαρκώς για αυτά, το πιο πιθανό είναι να κουραστούν! 

yes-i-do-proposal-2.jpg

Moving in 

Εάν δεν το έχετε ήδη κάνει, ζητήστε του να συγκατοικήσετε. Αν δεν λειτουργήσει αυτό παρακινητικά, τότε τι θα λειτουργήσει; 

yes-i-do-how-to-make-him-propose-7.jpg

Married friends 

Επιστρατεύστε τους παντρεμένους φίλους σας! Βγείτε περισσότερο με φίλους σας που είναι παντρεμένοι, αλλά χωρίς παιδιά! Είναι σημαντικό η σχέση των φίλων σας να είναι προς μίμηση και όχι προς αποφυγή. Να αντικατοπτρίζει την happy πλευρά του γάμου! 

Don’t let him take you for granted! 

Είναι λογικό να θέλετε να μοιραστείτε τα πάντα μαζί του και να περνάτε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο σαν ζευγάρι. Ωστόσο, είναι σημαντικό να διατηρήσετε τις παρέες, τα ενδιαφέροντα και την προσωπικότητά σας ακέραια. Πρώτα και πριν από όλους, για εσάς και έπειτα για την σχέση σας. Οργανώστε διακοπές με τις φίλες σας ή ξεκινήστε ένα νέο χόμπι, φροντίστε να είστε ολοκληρωμένη και χαρούμενη και αυτό θα φανεί και στην σχέση σας.

DIY 

Aφού ο γάμος συμπεριλαμβάνεται στα σχέδια και τα θέλω σας, γιατί δεν το ζητάτε η ίδια; 

Διαβάστε επίσης…

4 «γενναίοι» άντρες μοιράζονται μαζί μας τη στιγμή που έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους…

Αποστολή “Μονόπετρο”: 10 συμβουλές προτού το επιλέξετε! 

Βρήκαμε τα 5 πιο ευφάνταστα μονόπετρα για μία ανεπανάληπτη πρόταση γάμου την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου!