Η Νεφέλη Βιτζηλαίου, συνάντησε την Ξένια Παπασταύρου, μέλος της ομάδας του ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ρώτησε και έμαθε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πώς η γαμήλια δεξίωση σας μπορεί να λάβει κοινωνικές διαστάσεις. Ένας τέλειος τρόπος αξιοποίησης του υπέρογκου φαγητού στους γάμους είναι οι πλεονάζουσες ποσότητες να μοιραστούν σε συνανθρώπους που το έχουν ανάγκη και το “ΜΠΟΡΟΥΜΕ” λειτουργεί σαν τον ενδιάμεσο κρίκο ανάμεσα σε δωρητές τροφίμων με τις ΜΚΟ!Πώς γίνεται αυτό; Πολύ απλά!Αρκεί να το οργανώσεις!

BOROUME_logo

Πόσο συχνά κόσμος προσφέρει μετά από δεξιώσεις τα φαγητά του για τους σκοπούς του boroume;
Ολοένα και περισσότερα είναι τα ζευγάρια από όλη την Ελλάδα που επικοινωνούν μαζί μας για να προσφέρουν το φαγητό που μπορεί να περισσέψει από το γάμο τους. Το καλοκαίρι που μας πέρασε, σώσαμε το φαγητό που περίσσεψε από περισσότερες από 50 δεξιώσεις γάμων στην Αθήνα, στα νησιά και σε άλλες πόλεις.

Είναι μια εύκολη διαδικασία ή όχι;
Η διαδικασία είναι πολύ απλή. To ζευγάρι μάς ενημερώνει τηλεφωνικά στο 210 3237805 ή στο email info@boroume.gr για τις λεπτομέρειες της δεξίωσης: την ημέρα, τον τόπο, τον αριθμό των προσκεκλημένων και εάν θα πρέπει κάποιος να παραλάβει το φαγητό στο τέλος της δεξίωσης ή την επόμενη μέρα και εάν το φαγητό μπορεί να συσκευαστεί από το catering ή θα πρέπει αυτός που θα το παραλάβει να φέρει μαζί του σκεύη. Το ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ανάλογα με τα παραπάνω στοιχεία, προτείνει στο ζευγάρι ίδρυμα το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στον τόπο της δεξίωσης και που έχει τη δυνατότητα να παραλάβει το φαγητό αν περισσέψει. Έπειτα, το ΜΠΟΡΟΥΜΕ αναλαμβάνει όλες τις συνεννοήσεις με τον φορέα που επιλέγει το ζευγάρι καθώς και με το catering.

Yes I do free press Boroume

Με πόσους οργανισμούς ανθρώπων που έχουν ανάγκη συνεργάζεστε;
Το ΜΠΟΡΟΥΜΕ λειτουργεί πανελλαδικά και συνεργάζεται με περισσότερα από 850 ιδρύματα, συσσίτια, ορφανοτροφεία, γηροκομεία, άσυλα ανιάτων, κοινωνικές υπηρεσίες δήμων σε όλη την Ελλάδα, ώστε κάθε προσφορά φαγητού να φτάνει άμεσα στους ανθρώπους που τη χρειάζονται πραγματικά.

Κλείνοντας η Ξένια μας είπε το εξής: «Είναι  πολύ σημαντικό να τονίσουμε την αξία κάθε μερίδας! Υπάρχουν συσσίτια που σιτίζουν λίγα άτομα αλλά χρειάζονται φαγητό καθημερινά. Αξίζει λοιπόν να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να σώσουμε κάθε μερίδα που μπορεί να προσφερθεί. Το φαγητό το οποίο περισσεύει -αλλά είναι σε άριστη κατάσταση- δεν είναι κρίμα να πάει χαμένο όταν μπορεί εύκολα και άκοπα να βοηθήσει εκεί που υπάρχει ανάγκη; Μίας προσφοράς φαγητού, μύρια καλά έπονται, καθώς μία τέτοια πράξη αποτελεί πηγή έμπνευσης για άλλους!» Και με κάτι τέτοιο όλοι εδώ στο yes-i-do.gr συμφωνούμε απόλυτα.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρεις στο www.boroume.gr 

Photo credits: ΜΠΟΡΟΥΜΕ | Shutterstock

Μπορείς να διαβάσεις και όλο το άρθρο στο πρώτο τεύχος του #yesidogr_freepress

Από τη Νεφέλη Βιτζηλαίου