Η Άννα Βίσση δεν είναι τραγουδίστρια, είναι ιδέα. Με τα τραγούδια της έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές, ενώ η πολυσχιδής καριέρα της, που εκτείνεται σε πολλές δεκαετίες, κάποια στιγμή, στάνταρ πράγματα, να τη θυμηθείτε την Κλειώ, θα αποτελέσει αντικείμενο διδακτορικής έρευνας. Μέχρι να συμβεί αυτό, ας δούμε επτά τραγούδια της που θα μπορούσαν άνετα να μπουν στην playlist του γάμου σου.

Το τραγούδι του γάμου

Ένα άσμα εις την κυπριακήν διάλεκτον, από το άλμπουμ «Ω! Κύπρος».

Το μεγαλύτερο σουξέ

Όταν η Άννα λέει «η αγάπη μας θα ζήσει, ποτέ της δεν θα σβήσει», το λέει και το εννοεί.

Λάμπω

Αν δεν λάμπεις στον γάμο σου, χρυσή μου, πότε θα λάμψεις; Έλα, να ανεβαίνουμε σιγά σιγά! Ας τραγουδήσουμε όλα μαζί, μ’ ένα στόμα, μια φωνή: «Είμαι ζαλισμένη, είμαι ερωτευμένη, είμαι ευτυχισμένη και… Λάμπω!».

Σε θέλω, με θέλεις (ντουέτο με τον Σάκη Ρουβά)

Ένα τραγούδι του κεφιού, που περιλαμβάνει τους στίχους «σε θέλω πολύ, με θέλεις κι εσύ, γιατί δεν παντρευόμαστε;» δεν μπορεί παρά να παίξει την ώρα που το γλέντι έχει φτάσει στο απόγειό του.

Κυπριακό Medley

Αν δεν είσαι Κυπραία, όπως κατά μία εκδοχή είμαι εγώ κατά το ήμισυ, πιθανόν να αγνοείς τι εστί το Κεφάλαιο Κυριακού (όνομα) Πελαγία (επώνυμο) για την παραδοσιακή μουσική της μεγαλονήσου. Κάποια στιγμή, το 2004, η Απόλυτη την είχε προσκαλέσει σε μια συναυλία της, όπου μεταξύ άλλων είχαν πει μαζί το «Είπα σου χτενίστου λλίον», στο οποίο ακούγονται οι στίχοι «μα αγαπώ σε όπως είσαι, τζι αστειεύκω σε πελλή». Δυστυχώς, η Κυριακού μας απεβίωσε φέτος τον Φλεβάρη.

Μισιρλού

Στην Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 η Άννα Βίσση έλαμπε σαν νύφη και με αυτό το τραγούδι μας χάρισε μια από τις καλύτερες στιγμές της βραδιάς, άξια να ακουστοχορευτεί στον γάμο σου.

Η πρώτη μας νύχτα

Ένα πολύ όμορφο τραγούδι, σε μια εξαιρετική ερμηνεία, για να ακουστεί την ώρα που θα αφήνεις το γλέντι, μεθυσμένη από τη σαμπάνια και τον έρωτα, αγκαλιά με τον σύζυγό σου, για να πάτε να ζήσετε την πρώτη σας νύχτα ως παντρεμένο ζευγάρι.

Κείμενο: Κλειώ Ευθυμίου

Κεντρική φωτογραφία: YouTube

RELATED POSTS

7 τραγούδια για τον 1ο χορό του γάμου σου από κάποιον που θα ήθελε να ζει μια παράλληλη ζωή ως DJ

Ο Παναγιώτης Κούστας σε κείμενα που ίσως δεν έπρεπε ποτέ να είχαν γραφτεί.

Αλαβαρντάχαλα: 7 τραγούδια για τον τελευταίο χορό του γάμου σου

Ο Παναγιώτης Κούστας σε κείμενα που ίσως δεν έπρεπε ποτέ να είχαν γραφτεί.

H playlist των αραβικών γάμων που θα απογειώσει το wedding party σου

Ο Παναγιώτης Κούστας σε κείμενα που ίσως δεν έπρεπε ποτέ να είχαν γραφτεί.

Yes I do Spots | Σημεία Διανομής 

Πού θα βρείτε το Yes I Do Free Press