Οι «καλώς νοούμενες» Δημόσιες Σχέσεις κυλούν στο αίμα της. Ενεργεί πάντα με ενσυναίσθηση, ευγένεια, ευελιξία και σεβασμό, και μετατρέπει το αδύνατο σε δυνατό. Πώς τα καταφέρνει…;!

Ποιες είναι οι τρεις βασικές αξίες που αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση τόσο για τις προσωπικές όσο και για τις δημόσιες σχέσεις;

Οι αξίες για τον καθένα από εμάς είναι το θεμέλιο του χαρακτήρα μας, η βάση της φιλοσοφίας μας για τη ζωή. Οι δημόσιες σχέσεις, ως όρος επαγγελματικής ταυτότητας, δεν απέχουν πολύ από τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τις  προσωπικές μας σχέσεις. Ως εκ τούτου, και λειτουργώντας βάσει της γενικότερης φιλοσοφίας μου για τη ζωή, θα έλεγα πως οι βασικές αξίες είναι αρχικά ο σεβασμός απέναντι στους άλλους, αλλά κυρίως απέναντι στον εαυτό μας. Στη συνέχεια θα εστίαζα στην αξία της ειλικρίνειας και της αυθεντικότητας, ως μεμονωμένα χαρακτηριστικά αλλά και συνδυαστικά, καθώς είναι τα στοιχεία εκείνα που προσδίδουν δυναμική και διάρκεια στις σχέσεις.

Ενσυναίσθηση, γρήγορα αντανακλαστικά, αποφασιστικότητα. Ξεκινώντας από το πιο σημαντικό, πώς θα ιεραρχούσες τις παραπάνω δεξιότητες ως προς την αναγκαιότητά τους για το χτίσιμο και την επιβίωση μιας σχέσης και ποια θα προσέθετες;

Σε εποχή κρίσης, το δυσκολότερο κομμάτι στις σχέσεις, επαγγελματικές και προσωπικές, δεν είναι το χτίσιμο, αλλά η διατήρησή τους, η επιβίωσή τους με θετικό πρόσημο στον χρόνο. Στην προσπάθεια λοιπόν για επιβίωση και εξέλιξη μιας σχέσης, θα τοποθετούσα στην κορυφή την ενσυναίσθηση, ώστε να λειτουργήσουν στη συνέχεια τα γρήγορα αντανακλαστικά, και στο τέλος η αποφασιστικότητα να δώσει το τελικό δυναμικό αποτέλεσμα. Σίγουρα θα προσέθετα την προσαρμοστικότητα και την ευελιξία, ώστε να μπορεί η σχέση να συγχρονιστεί με τις μεταβολές που καθημερινά βιώνουμε ως άτομα, αλλά και ως επαγγελματικές οντότητες.

Πόσο εύκολο είναι να επιβιώσει ο ρομαντισμός σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον όπως αυτό των δημοσίων σχέσεων;

Ο ρομαντισμός είναι μια «αρετή» που με χαρακτηρίζει σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μου. Σε οποιοδήποτε επαγγελματικό περιβάλλον και αν κινηθώ, πάντα «κλέβω» μικρές δόσεις ρομαντισμού και χτίζω την επαγγελματική μου ταυτότητα. Ο χώρος των δημοσίων σχέσεων κινείται σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον, όπου ο ρομαντισμός φαντάζει τις περισσότερες φορές άγνωστη λέξη. Παρ’ όλα αυτά, εμείς στη «The Kompany» μετατρέπουμε το αδύνατο σε δυνατό, παρέχοντας υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών με ετερόκλητα στοιχεία, που συνδυάζονται «ρομαντικά» μεταξύ τους.

Τι είναι αυτό που δε θα ξεχάσεις ποτέ από τον γάμο σου;

Ο γάμος μου πραγματοποιήθηκε σε δύο φάσεις, η πρώτη ήταν ο πολιτικός και η δεύτερη ο θρησκευτικός, που έγινε μαζί με τη βάφτιση του γιου μου. Και τα δύο κανονίστηκαν μέσα σε δύο εβδομάδες…! Αυτό που θυμάμαι είναι τα όμορφα συναισθήματα που με γέμιζε η παρουσία όλων των αγαπημένων μου προσώπων!

Μαμά και δυναμικό μέλος της εταιρείας «The Kompany». Πώς προλαβαίνεις;!

Ο συνδυασμός της μητρότητας και της επαγγελματικής καταξίωσης για μια γυναίκα είναι αμφιλεγόμενο ζήτημα, παρ’ όλη την απελευθέρωση των εργασιακών κατεστημένων. Η αλήθεια είναι πως ως μέλος της «The Kompany» απολαμβάνω μια ισορροπημένη, δημιουργική και αποτελεσματική συνεργασία με την ομάδα μου, όπου όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά δουλεύουμε με πάθος και πίστη στις αρχές της εταιρείας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου και στην εργασία και στην οικογένεια, και να νιώθω πλήρης, απαλλαγμένη από ενοχές και πίεση χρόνου.

Instagram: @vassotossi  

Photos: Γιώργος Μπουζάκης

Make-up: Σαββίνα Σκεπετάρη

Hairstyling: Εύη Πατσιατζή

Location: Holy Spirit Beach Bar

Η Βάσω Τόση είναι Group Account Director στην εταιρεία δημοσίων σχέσεων «The Kompany»

Διαβάστε αυτό και πολλά ακόμα άρθρα στο νέο τεύχος του Yes I Do που κυκλοφορεί σε 300 σημεία σε όλη την Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης…

Αυτές είναι οι πιο εναλλακτικές βέρες που τολμούν οι celebrities!

Small talk με την beauty editor Νατάσα Μπερέκου.

Οι The Swingin’ Cats γνωρίζουν πολύ καλά τα μυστικά για ένα ξέφρενο wedding party