Από τον Παναγιώτη Κούστα

Και εκεί που η mentalité μας ως και καλά πολύ αντιβασιλικού και (αντ)αγωνιστικού έθνους έχει συνοψιστεί στο σύνθημα-φούσκα «προίκα στην Παιδεία και όχι στη Σοφία» («οι φοιτητές και η εργατιά στον δρόμο, Αθήνα» που τραγουδούσε και η Μελίνα Μερκούρη), να σου που χωρίς να το καταλάβουμε φτάσαμε να ασχολούμαστε με κάθε λογής στέμμα. Κι αφού μας έγινε συνήθεια, σήμερα, έτσι γιατί μας έκατσε, βρε αδερφέ, κάνουμε μια αναδρομή στο love story της Kate Middleton, Αιγόκερως, (που πλέον λέγεται Κάθριν, Δούκισσα του Κέιμπριτζ) και του Πρίγκιπα Ουίλιαμ (Δούκας του Κέιμπριτζ αυτός), Δίδυμος στο ζώδιο.

Αυτό το φιλί, ειρήνη κι επανάσταση…

1. Γνωρίστηκαν στο Πανεπιστήμιο St. Andrews. Δεν είχαν πάει για βόλτα, π.χ. για να δουν τίποτα παλιούς συμμαθητές του. Σπούδαζαν και οι δύο εκεί.

2. Το νταραβέρι ξεκίνησε το 2002 όταν ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ την είδε να κάνει πασαρέλα σε ένα φιλανθρωπικό σόου-καρακατσουλιό. Εκείνη είχε σχέση και χώρισε.

3. Το 2004 ο φακός τους έπιασε να κάνουν μαζί σκι. Ήταν, πλέον, επισήμως ζευγάρι.

Συγγνώμη για τον πόνο που προκαλούμε στα μάτια σας, αλλά έτσι είδε την Kate ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ και την ερωτεύτηκε. Ναι, ναι είναι αυτή.

4. Αποφοίτησαν από το πανεπιστήμιο έναν χρόνο αργότερα. Το πριγκιπόπουλο ξεκίνησε το στρατιωτικό του και η δικιά του έπιασε δουλειά ως buyer στη εταιρεία ένδυσης Jigsaw. Η σχέση τους έγινε σχέση εξ αποστάσεως.

5. Το 2006 πήγαν μαζί σε έναν βασιλικό γάμο. Μη ρωτάτε σε ποιον, δεν θα πάρω εγώ τη δουλειά του Google.

6. Τι τα θες; Μάτια που δεν βλέπονται γρήγορα λησμονούνται. Χώρισαν το 2007.

Spoiler Alert: Σε αυτή τη φωτογραφία βλέπουμε τον σταθμό #9 του love story.

7. Τα ξαναβρήκαν, προς το τέλος του έτους – έλεος, δηλαδή.

8. Το 2008 η Kate Middleton έχει ήδη αποκτήσει το προσωνύμιο «Waity Katie» γιατί ο πρίγκιπάς της δεν τη στεφανώνεται. Κάτι σαν «Κυρία Κοκοβίκου», ένα πράγμα.

9. Πότε φτάσαμε στο 2010, ούτε που το κατάλαβα. Θα το πάρει το κορίτσι, κι ας μην είναι από το Παρίσι. Η πρόταση γάμου έγινε ενόσω βρίσκονταν σε διακοπές στην Κένυα που, όπως λένε κάτι πολυταξιδεμένοι φίλοι μου, είναι η πιο όμορφη χώρα του κόσμου.

10. Παντρεύτηκαν στις 29 Απριλίου του 2011. Ο γάμος τους είναι Ταύρος, λοιπόν. Τρέχα γύρευε… Το νυφικό που δημιούργησε τάση ήταν Alexander McQueen. Πλέον, σταματάμε και επισήμως να μιλάμε για την Καιτούλα που αγαπούσαμε. Δεν άκουσα; Πώς είπατε; Ωρίστε; Δούκισσα Κάθριν του Κέιμπριτζ, παρακαλώ.

Χαιρετίσματα, λοιπόν, από την εξουσία.

11. Αμέσως μετά τον γάμο, ξεκίνησε και η επίσημη πριγκιπική ζωή του παντρεμένου ζεύγους με international tours, κοσμικότητες κλπ.

12. 22 Ιουλίου 2013. Το ζευγάρι απόκτησε απόγονο ονόματι Γεώργιο Αλέξανδρο Λουδοβίκο ή απλώς Πρίγκιπα Γεώργιο του Κέιμπριτζ (Καρκίνος).

13. Δεν τους έφτανε ο γιος, ήθελαν και κόρη. Μπορεί και να έτυχε, βέβαια, δεν το έψαξα. Στις 2 Μαΐου 2015, Ταύρος και αυτή, σαν τον γάμο τους, ήρθε στον μάταιο τούτο κόσμο η Πριγκίπισσα Σάρλοτ του Κέιμπριτζ (πολιτικό όνομα: Σάρλοτ Ελίζαμπεθ Νταϊάνα).

14. Έναν χρόνο αργότερα, φόρτωσαν τα κουτσούβελα στους γονείς της Δούκισσας Κάθριν του Κέιμπριτζ και ξεκίνησαν τις βασιλικές περιοδείες – θέλει την προπαγάνδα του ο θεσμός της βασιλείας για να παραμείνει δημοφιλής, αμ τι. Ευκαιρία να απολαύσουν και ο ένας την παρουσία του άλλου (για το love story τους γράφουμε, μην ξεχνιόμαστε).

2020: In our family portrait, we look pretty happy!

15. Το τρίτο παιδί του ζευγαριού, ο Λουδοβίκος Αρθούρος Κάρολος -call me Prince Louis, S.V.P.- γεννήθηκε μες την πορφύρα στις 23 Απριλίου του 2018 (κι αυτός Ταύρος). Ακολούθησαν διάφορες επίσημες εμφανίσεις. Έδειχναν ερωτευμένοι, μάλλον θα ήταν κιόλας, μάλλον ακόμη θα είναι.

16. 2020. Ο κορωνοϊός χτυπάει την πόρτα του Ηνωμένου Βασιλείου, ο Boris Johnson βαριακούει, νομίζει ότι είναι κάποιος φίλος του και του ανοίγει. Ακολουθεί lockdown που βρίσκει το ζευγάρι με τα παιδιά του στο σπίτι τους στο Νόρφολκ. Από εκεί συνεχίζουν να αποτελούν υπόδειγμα full in love ζεύγους και αγίας βασιλικής οικογένειας. Μέχρι και από το σπίτι βγήκαν οι πέντε τους για να χειροκροτήσουν τους εργαζόμενους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Λέτε να εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση και να δούμε κανέναν νέο διάδοχο;

Ό, τι και αν γίνει εκείνο που κάποτε θα ανακαλύψει ένας αρχαιολόγος του διαδικτύου (επάγγελμα του μέλλοντος) είναι ότι στις 30 Σεπτεμβρίου του 2020, ένας δημοσιογράφος έγραψε ένα άρθρο για την πάρτη τους που εκείνοι δεν διάβασαν ποτέ. Ίσως να μην έπρεπε και ποτέ να είχε γραφτεί. Θα δείξει από τα views, εδώ είστε και εδώ είμαι και εγώ.

Διαβάστε επίσης…

Αλαβαρντάχαλα: 7 τραγούδια για τον τελευταίο χορό του γάμου σου

Πού θα περάσεις καλά στο ταξίδι του μέλιτος, ανάλογα με το ζώδιό του

Μαλού: Στον γάμο μου θα ήθελα κουμπάρα την Jennifer Aniston, για να μπορεί να πει και μια κουβέντα στα ελληνικά με το σόι…