soul vibrators

Ο Δημήτρης Τάσαινας και ο Αλέξανδρος Καραδήμος, μαγεμένοι καθώς ήταν από τον ήχο των ‘60s, δημιουργούν τον Μάιο του 2013 στην Αθήνα τους Soul Vibrators.  Από τα 60’s ballands σε Psych Rock και Garage, prom night καταστάσεις και juke box ατμόσφαιρα σε εμφανίσεις  που ξεχειλίζουν ενέργεια και σε προκαλούν για χορό. Τους θέλεις σίγουρα στον γάμο σου!

Συνέντευξη στη Μάρω Παρασκευούδη.

Πώς ξεκίνησαν οι S.V.;

Η ιδέα μας ήρθε με τον Αλέξανδρο το 2011 σε μια μεταβατική φάση και των δύο. Η ανάγκη υπήρχε ενδόμυχα μάλλον χρόνια νωρίτερα. Είχαμε ήδη κάνει τις πρώτες μουσικές απόπειρες με τον εξαίρετο Δημήτρη Γρηγοριάδη στα τύμπανα όταν το Γενάρη του 2013 αρχίσαμε πλέον το στήσιμο της μπάντας. Λίγο μετά και αφού προσδιορίσαμε σε ένα πρώτο στάδιο τη μουσική που θα παίξουμε, μοιραστήκαμε τη χαρά αυτή με τους Χρήστο Σπηλιόπουλο στο τρομπόνι και τον Παύλο Μαραγκό στο ηλεκτρικό μπάσο. Αφορμή για την «πρώτη μας φορά» στάθηκε το 2ο Αγρομουσικό Φεστιβαλ το Μάϊο του ΄13 όπου γνωρίσαμε και τον έκτοτε ηχολήπτη μας Στέφανο Μπάμπη.

Τι μουσική παίζετε;

Garage, 50’s – 60’s rock n roll, rockabilly, 60’s ballads, Psych Rock

 

Ένα επίθετο που να χαρακτηρίζει όλα τα μέλη της μπάντας;

Θα τολμήσουμε δύο. «Δηλώνουν ξέφρενοι, παραμένουν ρομαντικοί»

 

Αγαπημένο live που θυμάστε έως και σήμερα;

Ένα από τα καλύτερα live που θα μείνει στις μνήμες μας για αρκετό καιρό ήταν αυτό του Sebastien Tellier στον χώρο του Bios για τον εορτασμό των 10 χρόνων του. Η διοργάνωση στο τεχνικό της μέρος ήταν απροσδόκητα άψογη κάτι που σε προϊδέαζε για το εκπληκτικό performance που ακολούθησε και συντόνισε όλο το κοινό στους dance ρυθμούς του Tellier

1459347_1435656903320140_1862634177_n

Τι στάση έχετε απέναντι στον γάμο;

Μυστήριο ο γάμος. Είναι μια οδός για να εκφράσουν δύο άνθρωποι- ο ένας στον άλλο, την αμφίδρομη αγάπη και αφοσίωσή τους στην αιωνιότητα, βασισμένοι στα συναισθήματα και τις συνθήκες του παρόντος. Ο γάμος έρχεται για να δηλώσει αυτήν ακριβώς την πίστη σε αυτά τα συναισθήματα.

Είναι επίσης μια αφορμή να μοιραστούν τη συνθήκη αυτή με τους ανθρώπους που αγαπούν σε μια μεγάλη γιορτή.

Ο γάμος έρχεται σε μας σαν ένα έθιμο, ένα πολιτισμικό γεγονός μέσα από την παράδοση που τροποποιείται από τον εκάστοτε πολιτισμό και η ξεχωριστή οπτική κάθε ζευγαριού απέναντι στο μυστήριο δίνει εν τέλει την μοναδική ταυτότητα του απέναντι στο μοντέλο γάμος / οικογένεια.  “it’s all about having, giving, sharing and receiving” Joey Tribbiani, Friends

 

Η ιδανική μουσική για ένα γαμήλιο πάρτι;

Το σκηνικό για μας στήνεται σαν ένα prom night, με χορευτική rock ‘n’ roll, ατμόσφαιρα βγαλμένη από τα juke box της δεκαετίας 50’s και 60’s. Διάθεση ρετρό και ρομαντικές πινελιές από blues ballads αλλά και πιο σύγχρονα νοσταλγικά κομμάτια.

580289_1430278693857961_1912459515_n

Ποιο είναι κατά τη γνώμη σας το μυστικό για να μην σταματήσει κανείς να χορεύει; 

Αφού είναι μυστικό πώς να το αποκαλύψουμε;

ή

–  Το μυστικό βρίσκεται μέσα στον καθένα και στους χτύπους τις καρδιάς μας

ή

Αυτό θα το διαπιστώσετε σε μια από τις εμφανίσεις μας

 

Θα εμφανιζόσασταν live σε γαμήλιο πάρτι;

Ανυπομονούμε!

 

Πώς θα κάνατε πρόταση γάμου στην κοπέλα σας;

Μουδιασμένοι, σε μια στιγμή ανείπωτης χαράς. Τα λόγια βγαίνουν απ’ το στόμα μόνα τους κι εσύ τα μιλάς αλλά ταυτόχρονα είσαι από κάπου και σας παρακολουθείς έκπληκτος δίχως να το πιστεύεις. Από την ρομαντική παράδοση των κλισέ και της φαντασμαγορίας, θα διαλέξουμε μια βόλτα με ένα αερόστατο.

555886_1435299283355902_925472766_n

Πού θα σας δούμε στο μέλλον;

Εμφανιζόμαστε τακτικά σε διάφορα μέρη στην πόλη καθώς και σε events και φεστιβάλ. Stay tuned in our pages in fb, soundcloud.